Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θάνατο του συνθέτη και μαέστρου Θεόδωρου Αντωνίου

Τα συλ­λυ­πη­τή­ριά του εκφρά­ζει σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ριά του για το θάνα­το του δια­κε­κρι­μέ­νου συν­θέ­τη και μαέ­στρου Θεό­δω­ρου Αντω­νί­ου, που έφυ­γε χτες από τη ζωή σε ηλι­κία 84 ετών.

Στην εργο­γρα­φία του περι­λαμ­βά­νο­νται έργα για ορχή­στρα, έργα μου­σι­κής δωμα­τί­ου, όπε­ρες, χορω­δια­κά, μου­σι­κή για κινη­μα­το­γρά­φο και για θέα­τρο, καθώς και έργα για σόλο όργανα.

Ως μαέ­στρος συνερ­γά­στη­κε με ορχή­στρες, μικρά και μεγα­λύ­τε­ρα σύνο­λα, καθώς και με μου­σι­κούς οργα­νι­σμούς σε παγκό­σμιο επί­πε­δο. Διεύ­θυ­νε μια σει­ρά μεγά­λες ορχή­στρες και σύνο­λα, όπως τις Ορχή­στρες Ραδιο­φω­νί­ας του Βερο­λί­νου, του Παρι­σιού και της Βαυα­ρί­ας, την Ορχή­στρα «Tonhalle» της Ζυρί­χης και την Εθνι­κή Λυρι­κή Σκηνή.

Δίδα­ξε μου­σι­κή στα Πανε­πι­στή­μια του Στάν­φορντ και της Γιού­τα των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών, στη Μου­σι­κή Ακα­δη­μία της Φιλα­δέλ­φειας και στο Πανε­πι­στή­μιο της Βοστώ­νης. Ήταν τακτι­κό μέλος της Ακα­δη­μί­ας Αθη­νών από το 2014 και είχε τιμη­θεί με πολ­λά βρα­βεία στην Ελλά­δα και διεθνώς.

Συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια και τους οικεί­ους του».

Απε­βί­ω­σε ο συν­θέ­της Θεό­δω­ρος Αντωνίου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο