Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θάνατο του 5χροννου προσφυγόπουλου στη Μόρια

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνα­το του 5χρονου παι­διού στη Μόρια, ανα­φέ­ρει:

«Η σημε­ρι­νή τρα­γω­δία με το 5χρονο παι­δί στο σύγ­χρο­νο στρα­τό­πε­δο συγκέ­ντρω­σης της Μόριας είναι το χρο­νι­κό ενός προ­α­ναγ­γελ­θέ­ντος θανάτου.

Οι απάν­θρω­πες συν­θή­κες δια­βί­ω­σης, ο συνω­στι­σμός, η έλλει­ψη στοι­χειω­δών υπο­δο­μών, ειδι­κά για τα παι­διά, είναι οι πραγ­μα­τι­κές αιτί­ες της σημε­ρι­νής τρα­γω­δί­ας. Είναι το απο­τέ­λε­σμα του διπλού εγκλω­βι­σμού προ­σφύ­γων και μετα­να­στών και της αντι­δρα­στι­κής συμ­φω­νί­ας ΕΕ — Τουρ­κί­ας που υπέ­γρα­ψε η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ και συνε­χί­ζει η σημε­ρι­νή της ΝΔ.

Εδώ και τώρα πρέ­πει να κλεί­σουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο και να μετα­φερ­θούν οι πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες σε αξιο­πρε­πή κέντρα φιλο­ξε­νί­ας της ηπει­ρω­τι­κής Ελλά­δας, όπου θα εξε­τά­ζο­νται τα αιτή­μα­τά τους και θα πηγαί­νουν στις χώρες πραγ­μα­τι­κού προ­ο­ρι­σμού τους. Να προ­χω­ρή­σουν άμε­σα όλες οι οικο­γε­νεια­κές επα­νε­νώ­σεις και κανέ­νας ανή­λι­κος να μη ζει σε ακα­τάλ­λη­λες συν­θή­κες, απρο­στά­τευ­τος, άστε­γος ή φυλακισμένος.

Δια­φο­ρε­τι­κά το επό­με­νο διά­στη­μα θα γίνου­με μάρ­τυ­ρες κι άλλων τρα­γι­κών περιστατικών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο