Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με την επιβολή προστίμου στο κόμμα

Σε ανα­κοί­νω­σή της σχε­τι­κά με την επι­βο­λή προ­στί­μου στο ΚΚΕ, η Επι­τρο­πή Οικο­νο­μι­κών της ΚΕ του Κόμ­μα­τος αναφέρει:

«Η κυβέρ­νη­ση ξεκί­νη­σε να εφαρ­μό­ζει τον αντι­δρα­στι­κό νόμο για τα οικο­νο­μι­κά των κομ­μά­των, που τα αντι­με­τω­πί­ζει σαν ανώ­νυ­μες εται­ρεί­ες και προ­ω­θεί απα­ρά­δε­κτη παρέμ­βα­ση στη λει­τουρ­γία και τη δρά­ση τους. Με βάση αυτό το νόμο επι­βάλ­λε­ται πρό­στι­μο στο ΚΚΕ, το 4% επί της ετή­σιας κρα­τι­κής του επιχορήγησης.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι αυτός ο νόμος προ­βλέ­πει για κάθε ενι­σχυ­τή στα κόμ­μα­τα, ακό­μα και για ελά­χι­στα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώ­νο­νται στις αρχές το όνο­μα, το επώ­νυ­μο, το ΑΦΜ ή ο αριθ­μός ταυ­τό­τη­τάς του.

Το ΚΚΕ έχει επα­νει­λημ­μέ­να εκφρά­σει την κατη­γο­ρη­μα­τι­κή του αντί­θε­ση προς αυτό το απα­ρά­δε­κτο νομο­θέ­τη­μα, το οποίο ψηφί­στη­κε από τη συγκυ­βέρ­νη­ση ΝΔ — ΠΑΣΟΚ το 2014, και δεν πρό­κει­ται να δώσει στη δημο­σιό­τη­τα τα στοι­χεία των απλών ανθρώ­πων που το ενισχύουν.

Ο αντι­δρα­στι­κός αυτός νόμος πρέ­πει να καταρ­γη­θεί και η όποια προ­σπά­θεια εφαρ­μο­γής του πρέ­πει να πέσει στο κενό, για­τί είναι σε βάρος γενι­κά όλου του λαού και των λαϊ­κών οργανώσεων».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο