Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο και τη συζήτηση για τη συμμετοχή της Ελλάδας

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχε­τι­κά με τη Διε­θνή Διά­σκε­ψη για τη Λιβύη στο Βερο­λί­νο και τη συζή­τη­ση για τη συμ­με­το­χή της Ελλά­δας σε αυτήν αναφέρει:

«Η Διε­θνής Διά­σκε­ψη για τη Λιβύη, στο Βερο­λί­νο, που μονα­δι­κό στό­χο έχει να καθο­ρι­στεί από τους ιμπε­ρια­λι­στές το μέλ­λον αυτής της χώρας, με βάση τα δικά τους συμ­φέ­ρο­ντα κι αφού πρώ­τα την κατέ­στρε­ψαν και τη δια­μέ­λι­σαν, δεν είναι μια δια­δι­κα­σία επω­φε­λής για το λιβυ­κό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Είναι ενδει­κτι­κό ότι στη Διά­σκε­ψη αυτή συμ­με­τέ­χουν ΝΑΤΟι­κές κι άλλες δυνά­μεις που ευθύ­νο­νται για την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση στη Λιβύη, τους βομ­βαρ­δι­σμούς και τη διά­λυ­ση της χώρας και που σήμε­ρα αντα­γω­νί­ζο­νται και δια­πραγ­μα­τεύ­ο­νται για τον έλεγ­χο των ενερ­γεια­κών πηγών. Οι δυνά­μεις αυτές τάσ­σο­νται είτε με την “κυβέρ­νη­ση της Τρί­πο­λης” είτε με τον στρα­τη­γό Χαφτάρ είτε παζα­ρεύ­ουν και με τους δύο ταυτόχρονα.

Η “ιμπε­ρια­λι­στι­κή ειρή­νη”, που συζη­τούν, δεν μπο­ρεί να λύσει τα προ­βλή­μα­τα που έχουν δημιουρ­γη­θεί προς όφε­λος των λαών.

Όσον αφο­ρά τη συζή­τη­ση και την αντι­πα­ρά­θε­ση για τη συμ­με­το­χή της Ελλά­δας ή μη στη Διά­σκε­ψη αποκαλύπτεται:

Πρώ­τον, ο υπερ­φί­α­λος και αβά­σι­μος ισχυ­ρι­σμός της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, αλλά και της προη­γού­με­νης του ΣΥΡΙΖΑ, περί δήθεν “διε­θνούς απο­μό­νω­σης της Τουρ­κί­ας”, τη στιγ­μή που η Τουρ­κία δια­δρα­μα­τί­ζει ουσια­στι­κό ρόλο στις εξε­λί­ξεις, στο πλαί­σιο των σχε­δια­σμών των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ, οι οποί­οι του­λά­χι­στον ανέ­χθη­καν την υπο­γρα­φή των απα­ρά­δε­κτων συμ­φω­νιών της με την κυβέρ­νη­ση Σάρατζ για τον καθο­ρι­σμό θαλάσ­σιων ζωνών.

Δεύ­τε­ρον, απο­κα­λύ­πτε­ται η βαθιά συμ­φω­νία όλων των άλλων κομ­μά­των, που διεκ­δι­κούν τη συμ­με­το­χή της Ελλά­δας σ’ αυτή τη Διε­θνή Διά­σκε­ψη, με τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς στην περιο­χή, αφού άλλω­στε αυτό είναι απο­κλει­στι­κά και το αντι­κεί­με­νο της Διάσκεψης.

Αυτή η περαι­τέ­ρω εμπλο­κή της Ελλά­δας, που είναι κοι­νός τόπος όλων των άλλων πολι­τι­κών δυνά­με­ων, υπη­ρε­τεί μόνο τη συμ­με­το­χή τμη­μά­των του ελλη­νι­κού κεφα­λαί­ου στη μοι­ρα­σιά της λεί­ας και δεν προ­σφέ­ρει κανέ­να όφε­λος για την ειρή­νη και την ασφά­λεια των λαών, αλλά και για τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της Ελλάδας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο