Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚ Τουρκίας σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Τουρ­κί­ας (TKP) εξέ­δω­σε σήμε­ρα ανα­κοί­νω­ση σχε­τι­κά με την έγκρι­ση από το Κοι­νο­βού­λιο του νομο­σχε­δί­ου για την απο­στο­λή στρα­τευ­μά­των στη Λιβύη.

Το TKP ζήτη­σε την ακύ­ρω­ση του νομο­σχε­δί­ου και όσων αντί­στοι­χων έχουν προη­γη­θεί και απαί­τη­σε να επι­στρέ­ψουν στη χώρα οι ένο­πλες δυνά­μεις της Τουρ­κί­ας που βρί­σκο­νται στην επι­κρά­τεια άλλων χωρών.

Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­ση έχει ως εξής:

«Το νομο­σχέ­διο που εξου­σιο­δο­τεί τον Πρό­ε­δρο να στεί­λει στρα­τεύ­μα­τα στη Λιβύη εγκρί­θη­κε μέσω του Κοι­νο­βου­λί­ου. Αυτό το απο­τέ­λε­σμα δεν εκπλήσ­σει κανέ­ναν, το τουρ­κι­κό κοι­νο­βού­λιο ενερ­γεί ήδη από και­ρό ως συμ­βο­λαιο­γρά­φος και όχι ως όργα­νο λήψης απο­φά­σε­ων των εκπρο­σώ­πων του λαού.

Και τώρα, ακό­μα μια φορά, εγκρί­θη­κε ένα νομο­σχέ­διο που στέλ­νει τους στρα­τιώ­τες μας στη Λιβύη, για τους οποί­ους οι ιμπε­ρια­λι­στές έχουν ορί­σει την τιμή στα “23 σεντ”, αυτή τη φορά για να πολε­μή­σουν στο πλευ­ρό των τζιχαντιστών.

Για­τί;

Ο λόγος για τον οποίο θα προ­σπα­θή­σει ο στρα­τός να εγκα­τα­στα­θεί σε μία χώρα που έχει κατα­στρα­φεί, έχει μοι­ρα­στεί σε κομ­μά­τια και έχει αλω­θεί από τα αρπα­χτι­κά, τους τζι­χα­ντι­στές και τους ιμπε­ρια­λι­στές, είναι προ­φα­νής: οι καπι­τα­λι­στές επι­διώ­κουν να απο­κτή­σουν νέους πόρους, η κυβέρ­νη­ση ανα­ζη­τά νέα δυνα­τά δια­πραγ­μα­τευ­τι­κά χαρ­τιά στην περιοχή.

Οι νεο-οθω­μα­νι­κοί ελιγ­μοί που επι­χει­ρεί το AKP σε νέες περιο­χές βάζουν σε κίν­δυ­νο το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιο­χής. Με αυτό το νομο­σχέ­διο, η τουρ­κι­κή κυβέρ­νη­ση κλι­μα­κώ­νει την έντα­ση, προ­κει­μέ­νου να μετα­τρέ­ψει τη Μεσό­γειο μια περιο­χή πολέ­μων και ανα­δια­νο­μής των πόρων.

Το απο­τέ­λε­σμα της τυχο­διω­κτι­κής και επι­θε­τι­κής εξω­τε­ρι­κής πολι­τι­κής θα είναι μεγα­λύ­τε­ρες απει­λές, φτώ­χεια και ανθρώ­πι­νες απώ­λειες για το λαό μας. Η Συρία είναι το πιο πρό­σφα­το παρά­δειγ­μα αυτού. Κανείς δεν έχει το δικαί­ω­μα να κάνει το λαό μας να βιώ­σει νέες σφαγές.

Αυτό το νομο­σχέ­διο και όλα τα αντί­στοι­χα αυτού που προη­γή­θη­καν πρέ­πει να ακυ­ρω­θούν αμέ­σως και οι ένο­πλες δυνά­μεις της Τουρ­κί­ας που βρί­σκο­νται στην επι­κρά­τεια άλλων χωρών να επι­στρέ­ψουν στη χώρα.

Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Τουρκίας

Κεντρι­κή Επιτροπή».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο