Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απελευθέρωση της Αχέντ Ταμίμι

Το Πανερ­γα­τι­κό Αγω­νι­στι­κό Μέτω­πο χαι­ρε­τί­ζει την απε­λευ­θέ­ρω­ση της νεα­ρής παλαι­στί­νιας, Αχέντ Ταμί­μι και της μητέ­ρας της, για την επι­στρο­φή τους στην οικο­γέ­νεια τους.

Τα μέλη της οικο­γέ­νειας Ταμί­μι φυλα­κί­στη­καν το Δεκέμ­βρη και κατα­δι­κά­στη­καν από στρα­τιω­τι­κό δικα­στή­ριο του Ισρα­ήλ σε πολυ­ε­τή φυλά­κι­ση, για την αντί­στα­ση τους στην ισραη­λι­νή κατο­χή της παλαι­στι­νια­κής γης.

Η πρό­ω­ρη απο­φυ­λά­κι­ση τους, με ανα­στο­λή, ήταν απο­τέ­λε­σμα και του τερά­στιου κινή­μα­τος αλλη­λεγ­γύ­ης, που απλώ­θη­κε σε όλο τον κόσμο, ενά­ντια στην φυλά­κι­ση τόσο της νεα­ρής Αχέντ, όσο και όλων των παλαι­στι­νί­ων πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων, που ακό­μη κρα­τού­νται στις ισραη­λι­νές φυλακές.

Και στην Ελλά­δα, χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι, φοι­τη­τές, μαθη­τές, συν­δι­κά­τα, στή­ρι­ξαν πολύ­μορ­φα την Καμπά­νια της Επι­τρο­πής Νέων της Παγκό­σμιας Συν­δι­κα­λι­στι­κής Ομο­σπον­δί­ας «ΛΕΥTΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» και συμ­με­τεί­χαν στις δεκά­δες κινη­το­ποι­ή­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης και στις παρα­στά­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας στην Ισραη­λι­νή Πρε­σβεία. Επί­σης αντι­προ­σω­πεία του ΠΑΜΕ βρέ­θη­κε στα παλαι­στι­νια­κά εδά­φη και επι­σκέ­φτη­κε το χωριό Ναμπι Σαλεχ και την οικο­γέ­νεια Ταμί­μι εκφρά­ζο­ντας έμπρα­κτα την στή­ρι­ξη του.

Το ΠΑΜΕ με μήνυ­μα του στην οικο­γέ­νεια Ταμί­μι, καλω­σο­ρί­ζει την επι­στρο­φή της Αχέντ και της μητέ­ρας της στο σπί­τι τους, ενώ ταυ­τό­χρο­να δια­βε­βαί­ω­σε για την στα­θε­ρή αλλη­λεγ­γύη του ΠΑΜΕ στον παλαι­στι­νια­κό λαό

 

Άχεντ Ταμί­μι: Αντί­στα­ση μέχρις ότου τερ­μα­τι­στεί η ισραη­λι­νή κατο­χή (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο