Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη σημερινή μαζική απεργιακή κινητοποίηση

Νέα μαζι­κή απερ­για­κή απά­ντη­ση με καθα­ρή κατα­δί­κη του πολυ­νο­μο­σχε­δί­ου — σκού­πα στους μισθούς, στις συμ­βά­σεις και στις συν­δι­κα­λι­στι­κές ελευ­θε­ρί­ες ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του το ΠΑΜΕ για τη σημε­ρι­νή απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση σε όλη τη χώρα και συνεχίζει:

«Χαι­ρε­τί­ζου­με τις χιλιά­δες των απερ­γών σε όλη τη χώρα και σε κάθε κλά­δο που έδω­σαν από τα ξημε­ρώ­μα­τα τη μάχη της απερ­γί­ας απέ­να­ντι στον αντερ­γα­τι­κό οδο­στρω­τή­ρα διαρ­κεί­ας, για να υπε­ρα­σπι­στούν τη ζωή τους, τους όρους δου­λειάς και αμοι­βής. Για να προ­στα­τεύ­σουν το δικαί­ω­μα της απερ­γί­ας, το δικαί­ω­μα να απο­φα­σί­ζουν οι εργά­τες ποιο θα είναι το περιε­χό­με­νο των αγώ­νων τους, τι διεκ­δι­κή­σεις θα παλέ­ψουν, πότε και με ποιον τρό­πο θα αγωνιστούν.

Έχου­με μπρο­στά μας δρό­μο, αρκε­τές δυσκο­λί­ες και εμπό­δια να προ­σπε­ρά­σου­με. Δεν πρό­κει­ται να υπο­χω­ρή­σου­με, να συμ­βι­βα­στού­με με “τας υπο­δεί­ξεις” του κεφα­λαί­ου, των κυβερ­νή­σε­ών του, των ανθρώ­πων τους μέσα στο συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνημα.

Προ­σπερ­νά­με την ηγε­τι­κή ομά­δα της ΓΣΕΕ, που δικαί­ως οι εργα­ζό­με­νοι ονό­μα­σαν “συν­δι­κα­λι­στι­κή μαφία”, η οποία προ­σπά­θη­σε ανε­πι­τυ­χώς και σήμε­ρα να υπο­νο­μεύ­σει την απερ­για­κή κινητοποίηση.

Τους προ­σπερ­νά­με όλους και οργα­νώ­νου­με την πάλη μας!

Καλού­με τις συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις να δυνα­μώ­σουν τον αγώ­να τους, τις συλ­λο­γι­κές δια­δι­κα­σί­ες τους, να φτά­σουν σε κάθε χώρο δου­λειάς, σε κάθε κλά­δο, να πάρουν αγω­νι­στι­κές πρω­το­βου­λί­ες για τη συνέχεια.

Την Τρί­τη 8 Οκτώ­βρη, δίνου­με τη μάχη με κινη­το­ποί­η­ση έξω από το ΣΤΕ, όπου εκδι­κά­ζε­ται η προ­σφυ­γή των Βιο­μη­χά­νων, του ΣΕΒ, ενά­ντια στο ξεπά­γω­να των τριε­τιών. Είναι μια προ­σφυ­γή που επι­βε­βαιώ­νει ότι οι μεγά­λοι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι θέλουν τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων στον πάγο, χωρίς αυξή­σεις στους μισθούς, χωρίς ώρι­μα μισθο­λο­γι­κά και εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα, με γενι­κευ­μέ­νη ευελιξία.

Δεν κατα­θέ­του­με τα όπλα του αγώνα!

Με τους αγώ­νες μας θα επι­βά­λου­με το δίκιο μας!»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο