Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη χρεοκοπία της Thomas Cook

Σε ανα­κοί­νω­σή της για την πτώ­χευ­ση του ομί­λου «Thomas Cook», η Πανελ­λα­δι­κή Γραμ­μα­τεία Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού — Ξενο­δο­χεί­ων του ΠΑΜΕ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Ο του­ρι­στι­κός κολοσ­σός “Thomas Cook” που δια­χει­ρί­ζε­ται, μετα­ξύ άλλων, ξενο­δο­χεία στη Ρόδο και στην Κρή­τη, κήρυ­ξε πτώ­χευ­ση αφή­νο­ντας στον αέρα δεκά­δες χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους σε όλο τον κόσμο.

Πρό­κει­ται για εξέ­λι­ξη που απο­δει­κνύ­ει για ακό­μη μια φορά ότι τα εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα συν­θλί­βο­νται από τον αντα­γω­νι­σμό των μονο­πω­λί­ων σε κάθε κλά­δο, από τον οποίο δεν γλι­τώ­νουν ούτε οι του­ρί­στες που ακρι­βο­πλη­ρώ­νουν τις δια­κο­πές και την αναψυχή.

Η “ανά­πτυ­ξη για όλους” που προ­ω­θεί η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, έχει χώρο μόνο για τους μεγά­λους εγχώ­ριους και ξένους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους, που είτε μεγε­θύ­νο­νται, είτε συγ­χω­νεύ­ο­νται, είτε πτω­χεύ­ουν, αφή­νει στο απυ­ρό­βλη­το τα κέρ­δη τους, φορ­τώ­νο­ντας τις ζημιές στους εργα­ζό­με­νους και τις οικο­γέ­νειές τους.

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους του ομί­λου “Thomas Cook” σε Ρόδο και Κρή­τη να απευ­θυν­θούν στα σωμα­τεία τους, να μην μεί­νει κανείς μόνος απέ­να­ντι στους σχε­δια­σμούς της μεγαλοεργοδοσίας.

Τα Σωμα­τεία και οι εργα­ζό­με­νοι του κλά­δου των χωρών όπου δρα­στη­ριο­ποιεί­ται ο όμι­λος, πρέ­πει να δώσουν συντο­νι­σμέ­νη, αγω­νι­στι­κή απά­ντη­ση ώστε να εξα­σφα­λι­στούν οι δου­λειές, οι μισθοί και τα δικαιώ­μα­τα των εργαζομένων.

Να ανοί­ξει συνο­λι­κά η συζή­τη­ση για το δικαί­ω­μα των εργα­ζο­μέ­νων στις δια­κο­πές και την ανα­ψυ­χή, που εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται μονο­πω­λια­κοί κολοσ­σοί, καθι­στώ­ντας τον Του­ρι­σμό πανά­κρι­βο εμπόρευμα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο