Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου για την επίθεση χρυσαυγιτών στο δημοσιογράφο που καλύπτει την απεργία στην Cosco

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ TA ΤΣΑΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγ­γέ­λει την τρα­μπού­κι­κη επί­θε­ση ομά­δας απερ­γο­σπα­στών, με επι­κε­φα­λής γνω­στό στέ­λε­χος της ναζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας στη Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κή ζώνη, ενα­ντί­ον συνα­δέλ­φου δημο­σιο­γρά­φου που κάλυ­πτε την απερ­γία των εργα­ζό­με­νων της Cosco.

Για άλλη μιά φορά επι­στρα­τεύ­θη­καν τα φασι­στοει­δή από την εργο­δο­σία, με την ανο­χή των δυνά­με­ων κατα­στο­λής, προ­κει­μέ­νου να μπει στο στό­χα­στρο το δικαί­ω­μα στην απερ­γία, αξιο­ποιώ­ντας και το νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο που έχουν δια­μορ­φώ­σει οι κυβερ­νή­σεις, τόσο η σημε­ρι­νή, όσο και και οι προηγούμενες.

Η τρα­μπού­κι­κη επί­θε­ση κατά του συνα­δέλ­φου έγι­νε μπρο­στά στα μάτια των λιμε­νι­κών, που άφη­σαν το δρά­στη να δια­φύ­γει. Κρά­τος και τρα­μπού­κοι στην ίδια αντερ­γα­τι­κή υπη­ρε­σία ή «κόρα­κας κορά­κου μάτι δε βγά­ζει». Η ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης, του κρά­τους και των υπευ­θύ­νων της τάξης που συστη­μα­τι­κά κάνουν πλά­τες στα αφε­ντι­κά είναι προφανής.

Επι­βε­βαιώ­νε­ται έτσι ότι θέλουν το λιμά­νι του Πει­ραιά να είναι ένα εργα­σια­κό γκέ­το όπου θα ξεζου­μί­ζο­νται οι εργα­ζό­με­νοι, και θα επι­κρα­τεί «άκρα του τάφου σιω­πή» γι’αυ­τό χτυ­πούν τρα­μπού­κι­κα συν­δι­κα­λι­στές και άλλους εργα­ζό­με­νους, αλλά δεν θα αφή­σου­με να τους περάσει.

Οι εργα­ζό­με­νοι που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στο συνά­δελ­φο μας.

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους του κλά­δου να απο­μο­νώ­σουν και να κατα­δι­κά­σουν τα απο­βρά­σμα­τα της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής σε κάθε τόπο δου­λειάς, στις εργα­το­γει­το­νιές, και στην παρα­μι­κρή εκδή­λω­ση τους, μέχρι να μη μπο­ρούν να ξετρυ­πώ­σουν από τα βρω­με­ρά λαγού­μια τους.

Καλού­με σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στις κινη­το­ποι­ή­σεις των επό­με­νων ημε­ρών στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και στην Αθή­να, για αυξή­σεις στους μισθούς και αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες δου­λειάς, ενά­ντια στην εργο­δο­τι­κή και κρα­τι­κή βία, να απο­κρού­σου­με τα ψέμα­τα της κυβέρ­νη­σης, που από τη μία μεριά κοροϊ­δεύ­ει ότι δήθεν προ­στα­τεύ­ει τους εργα­ζό­με­νους και από την άλλη τσα­κί­ζει τα δικαιώ­μα­τά τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο