Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ Συνταξιούχων

Συνά­δελ­φοι Συναδέλφισσες

Η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Αγώ­να (ΣΕΑ) των συντα­ξιου­χι­κών οργα­νώ­σε­ων, μπρο­στά στην νέα επέ­λα­ση για την κατάρ­γη­ση του κοι­νω­νι­κού ασφα­λι­στι­κού συστή­μα­τος που ετοι­μά­ζει η κυβέρ­νη­ση της Ν.Δ, παίρ­νο­ντας τη σκυ­τά­λη από την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, παίρ­νει την πρω­το­βου­λία και καλεί κοι­νό αγώ­να όλους τους φορείς του εργα­τι­κού-λαϊ­κού κινή­μα­τος με την οργά­νω­ση Συλ­λα­λη­τη­ρί­ων σε όλες τις πόλεις της χώρας μας για τις 30/11/19.

Το συλλαλητήριο της Αττικής πραγματοποιείται το Σάββατο 30.11.19, στην Αθήνα ώρα 10.30 στα Προπύλαια.

Πάρτε όλοι μέρος μαζικά
να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε
τις πολιτικές που οδηγούν
στο νέο προμελετημένο έγκλημα
στην Κοινωνική Ασφάλιση!

Το μεγά­λο μέτω­πο της Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης δεν αφο­ρά μόνο τους συντα­ξιού­χους για­τί δεν είναι μόνο το δικαί­ω­μα στην σύντα­ξη. Η Κοι­νω­νι­κή Ασφά­λι­ση αφο­ρά τους πάντες την προ­στα­σία των εργα­ζο­μέ­νων και των οικο­γε­νειών τους, την υγεία — πρόνοια.

Ο οργα­νω­μέ­νος μαζι­κός αγώ­νας, η κοι­νή δρά­ση ασφα­λι­σμέ­νων, από­μα­χων της δου-λειάς, της νεο­λαί­ας, των γυναι­κών και όλου του εργα­ζό­με­νου λαού, να ματαιώ­σει τα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης που αξιο­ποιούν τις απο­φά­σεις του Συμ­βου­λί­ου της Επι­κρα­τεί­ας για το νόμο — λαι­μη­τό­μο του Κατρού­γκα­λου προ­κει­μέ­νου να προ­χω­ρή­σουν στην επό­με­νη (πρά­ξη) του έργου, που έχου­με δει όλα αυτά τα χρό­νια, περί νέου δίκαιου και βιώ­σι­μου Ασφαλιστικού

Για όλους εμάς που είμα­στε οι μονα­δι­κοί παρα­γω­γοί του πλού­του στην κοι­νω­νία, η κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση, υγεία φάρ­μα­κα, δημό­σια δωρε­άν υγεία, Σ.Σ.Ε, μερο­κά­μα­τα, στα­θε­ρή εργα­σία, ανθρώ-πινα ωρά­ρια εργα­σί­ας κ.α, είναι κατα­κτή­σεις που με σκλη­ρούς αγώ­νες και θυσί­ες επι­τύ­χα­με για να εξα­σφα­λί­σου­με  μια ζωή με αξιο­πρέ­πεια. Για τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς  ομί­λους όλα αυτά  είναι βάρος, ενώ οι αντι­δρα­στι­κές ανα­διαρ­θρώ­σεις στο Ασφα­λι­στι­κό είναι ταυ­τό­χρο­να και πηγή νέων κεφα­λαί­ων, αφού οι περι­κο­πές δεν (σώζουν) την οικο­νο­μία γενι­κά, όπως ισχυ­ρί­ζο­νται, αλλά μόνο το κεφάλαιο.

Οι απο­φά­σεις του ΣτΕ (που από μια μερί­δα ΜΜΕ εξω­ρα­ΐ­ζο­νται) δεν αναι­ρούν ούτε αγγί­ζουν καν τον αντι­δρα­στι­κό χαρα­κτή­ρα όλων των παρεμ­βά­σε­ων των τριών μνη­μο­νί­ων, τις κατευ­θύν­σεις της ΕΕ.

Δεν αναι­ρούν τους κοι­νούς “ανα­πτυ­ξια­κούς” στό­χους των κυβερ­νή­σε­ων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για ολο­έ­να και μεγα­λύ­τε­ρη απαλ­λα­γή του κεφα­λαί­ου και του κρά­τους του από το “κόστος” της Κοι­νω­νι­κής Ασφάλισης.

Δεν αναι­ρούν τις τερά­στιες περι­κο­πές σε κύριες και επι­κου­ρι­κές συντά­ξεις στους “παλιούς” συντα­ξιού-χους, την αφαί­ρε­ση της 13ης και 14ης σύντα­ξης, την αύξη­ση των ορί­ων ηλι­κί­ας στα 67 έτη, την αύξη­ση από τα 35 στα 40 και στα 42 χρό­νια εργα­σί­ας για το δικαί­ω­μα στην πλή­ρη σύντα­ξη, τις νέες μειώ­σεις των συντά-ξεων μετά το Μάη του 2016 και όλες τις μειώ­σεις πριν από την ψήφι­σή του Ν. 4387/16.

Κατά συνέ­πεια, και οι ανα­τρο­πές που επι­βλή­θη­καν πριν από το νόμο Κατρού­γκα­λου αλλά και ο ίδιος ο νόμος παρα­μέ­νουν σε ισχύ, συνε­χί­ζο­ντας να παρά­γουν κατα­στρο­φι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα για τους 2,5 εκα­τομ­μύ­ρια συντα­ξιού­χους και τους 3,9 εκα­τομ­μύ­ρια σημε­ρι­νούς ασφα­λι­σμέ­νους και απο­τε­λεί τον καλύ­τε­ρο (χορη­γό) της ιδιωτικοποίησης!

Το (νέο) Ασφα­λι­στι­κό που δια­φη­μί­ζει η ΝΔ είναι παλιό, γνώ­ρι­μο και δοκι­μα­σμέ­νο. Το σύστη­μα των (τριών πυλώ­νων), η μετα­τρο­πή της ασφά­λι­σης των γηρα­τειών σε “ατο­μι­κή υπό­θε­ση” είναι κάτι που το ζουν εκα­τομ­μύ­ρια ανα­σφά­λι­στοι και ασφα­λι­σμέ­νοι στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες και σε άλλες χώρες.

Στην ουσία απαλ­λάσ­σει το κρά­τος από την υπο­χρέ­ω­ση στην Κοι­νω­νι­κή Ασφά­λι­ση και οι συντά­ξεις, κύριες και επι­κου­ρι­κές, να ρίχνο­νται όλο και πιο βαθιά στον Καιά­δα.

Το πρώ­το θύμα είναι οι επι­κου­ρι­κές, τις οποί­ες η κυβέρ­νη­ση εισά­γει σε σύστη­μα άμε­σης κεφα­λαιο­ποί­η­σης, δηλα­δή στις ιδιω­τι­κές ασφα­λι­στι­κές εταιρείες.

Μπρο­στά στην λαί­λα­πα που έρχε­ται εμείς οι συντα­ξιού­χοι πού έχου­με βιώ­σει για πολ­λά χρό­νια όλες αυτές τις θανα­τη­φό­ρες πολι­τι­κές εκτι­μά­με ότι το σκη­νι­κό που χτί­ζε­ται και προ­ε­τοι­μά­ζει τα νέα δει­νά για συντα­ξιού­χους και ασφα­λι­σμέ­νους, μόνο ο  μαζι­κός αγώ­νας παντού μπο­ρεί να στα­μα­τή­σει, που θα έχει ως σημαία του τη διεκ­δί­κη­ση Δημό­σιας Υπο­χρε­ω­τι­κής Κοι­νω­νι­κής Ασφάλισης.

Αγώνας μαζικός, οργανωμένος, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις πόλεις και τα χωριά, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων και των τριών μνημονίων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ

  • Να επι­στρα­φούν όλα τα κλεμ­μέ­να – κου­ρε­μέ­να απο­θε­μα­τι­κά των Ταμεί­ων με  ανα­κε-φαλαιο­ποί­η­ση τους.
  • Να πλη­ρώ­σουν το κρά­τος και επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι.  Καμία μεί­ω­ση των ασφα­λι­στι­κών εισφο­ρών, που σημαί­νει νέα μεί­ω­ση του μισθού του εργα­ζό­με­νου στο τμή­μα που πηγαί­νει για τη σύντα­ξη και την Υγεία και απαλ­λα­γή της μεγαλοεργοδοσίας.
  • Πλή­ρη απο­κα­τά­στα­ση όλων των περι­κο­πών,  μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Αυξή­σεις  τώρα  στους μισθούς, στις συντά­ξεις, στις κοι­νω­νι­κές παρο­χές, στις δημό­σιες και δωρε­άν υπη­ρε­σί­ες ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κής περίθαλψης.
  • Αυξή­σεις στις συντά­ξεις  που θα εξα­σφα­λί­ζουν αξιο­πρέ­πεια στα γηρα­τειά, στη βάση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών της εργα­τι­κής – λαϊ­κής οικο­γέ­νειας και όχι με συν­θή­κες του προη­γού­με­νου αιώ­να, δου­λειάς σε άθλιες συν­θή­κες ως τα βαθιά γερά­μα­τα. Κατώ­τε­ρη κύρια σύντα­ξη 600 ευρώ, κατώ­τε­ρο μισθό 751 ευρώ.
  • Να απο­δο­θούν άμε­σα χωρίς προ­α­παι­τού­με­να, όσα παρά­νο­μα και αυθαί­ρε­τα έχουν παρα­κρα­τη­θεί σε  κύριες – επι­κου­ρι­κές συντάξεις.
  • Άμε­ση κατα­βο­λή κύριων και επι­κου­ρι­κών συντά­ξε­ων σε όσους εκκρε­μεί η κατα­βο­λή τους. Εφά­παξ και Επι­κου­ρι­κές να απο­δί­δο­νται ανε­ξάρ­τη­τα από την έκδο­ση της ορι­στι­κής από­φα­σης της κύριας σύντα­ξης.  Άμε­ση πρό­σλη­ψη προ­σω­πι­κού στον ΕΦΚΑ.
  • Άμε­ση χρη­μα­το­δό­τη­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό για κάλυ­ψη όλων των ανα­γκών των δημό­σιων δομών. Την δωρε­άν παρο­χή όλων των ιατρι­κών και εξε­τα­στι­κών επι­σκέ­ψε­ων, της φαρ­μα­κευ­τι­κής και νοσο­κο­μεια­κής αγωγής.
  • Την επα­να­λει­τουρ­γία όλων των δομών υγεί­ας που έκλει­σαν και  των μονά­δων που καταρ­γή­θη­καν. Την άμε­ση πρό­σλη­ψη του ανα­γκαί­ου ιατρι­κού, παραϊ­α­τρι­κού και βοη­θη­τι­κού προσωπικού.
  • Κατάρ­γη­ση των κρα­τή­σε­ων για την υγεία στις κύριες και επι­κου­ρι­κές συντάξεις.
  • Μεί­ω­ση των ορί­ων ηλι­κί­ας συντα­ξιο­δό­τη­σης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναί­κες. Με 5 χρό­νια λιγό­τε­ρης δου­λειάς για τα βαρέα και ανθυ­γιει­νά επαγ­γέλ­μα­τα».

Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης,
που θα εκπληρώνει τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των λίγων

Πάρτε όλοι μαζικά αγωνιστικά μέρος στον αγώνα

🔻🔻

Ανακοίνωση – Κάλεσμα Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο