Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ: Επικίνδυνη η πολιτική που εγκλωβίζει τη χώρα μας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες

Ανα­κοί­νω­ση για τη Σύνο­δο Κορυ­φής του ΝΑΤΟ στο Λον­δί­νο εξέ­δω­σε το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανα­φέ­ρει:

«Η Σύνο­δος Κορυ­φής του ΝΑΤΟ στο Λον­δί­νο εξε­τά­ζει την περαι­τέ­ρω ενί­σχυ­ση του επι­θε­τι­κού σχε­δια­σμού της λυκο­συμ­μα­χί­ας κατά των λαών. Επι­τα­χύ­νει την εφαρ­μο­γή των απο­φά­σε­ων προη­γού­με­νων συνό­δων για τη δημιουρ­γία επί­γειων, αερο­πο­ρι­κών και ναυ­τι­κών μονά­δων κρού­σης, που προ­ε­τοι­μά­ζουν νέους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους. Παίρ­νει πρό­σθε­τα μέτρα στον αντα­γω­νι­σμό με τη Ρωσία και την Κίνα. Επί­σης, στη Σύνο­δο Κορυ­φής εξε­τά­ζε­ται η ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη αύξη­ση των στρα­τιω­τι­κών δαπα­νών, τη στιγ­μή που η Ελλά­δα ήδη πλη­ρώ­νει 4,3 δισ. το χρό­νο για εξο­πλι­σμούς που προ­ο­ρί­ζο­νται για τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ.

Σε κάθε Σύνο­δο Κορυ­φής προ­στί­θε­νται νέα στοι­χεία στην επέ­κτα­ση της δρά­σης του ΝΑΤΟ και τον εκσυγ­χρο­νι­σμό των οπλι­κών συστη­μά­των, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων και των πυρη­νι­κών όπλων, ιδί­ως μετά την ακύ­ρω­ση της Συμ­φω­νί­ας για τα πυρη­νι­κά όπλα μέσου βεληνεκούς.

Οι αντι­θέ­σεις που εκδη­λώ­νο­νται δεν έχουν σχέ­ση με τα συμ­φέ­ρο­ντα των λαών κι αυτή την περί­ο­δο εκφρά­ζουν ιδιαί­τε­ρα την προ­σπά­θεια ανα­βάθ­μι­σης της Γαλ­λί­ας στην κατεύ­θυν­ση ενί­σχυ­σης της αυτό­νο­μης ιμπε­ρια­λι­στι­κής δρά­σης της ΕΕ και της δημιουρ­γί­ας του ευρω­στρα­τού σε συνερ­γα­σία με το ΝΑΤΟ.

Η 70χρονη πορεία του ΝΑΤΟ έχει σημα­δευ­τεί από δεκά­δες ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους, επεμ­βά­σεις, απει­λές και πρα­ξι­κο­πή­μα­τα. Απο­τε­λούν πρό­κλη­ση για το λαό μας και τους άλλους λαούς οι θέσεις της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστι­κών κομ­μά­των πως δήθεν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι δυνά­μεις στα­θε­ρό­τη­τας και ασφάλειας.

Τα “κλα­ψου­ρί­σμα­τατης κυβέρ­νη­σης και των άλλων αστι­κών κομ­μά­των για τη στά­ση του “Πόντιου Πιλά­του” που τηρούν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ στην κλι­μά­κω­ση της τουρ­κι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας, που εκδη­λώ­νε­ται και με την αυθαί­ρε­τη συμ­φω­νία με τη λεγό­με­νη κυβέρ­νη­ση της Λιβύ­ης, επι­βε­βαιώ­νουν πόσο επι­κίν­δυ­νη είναι η πολι­τι­κή που εγκλω­βί­ζει τη χώρα μας στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές συμ­μα­χί­ες. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κές οι δηλώ­σεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ, ότι “το ΝΑΤΟ δεν απο­τε­λεί μέρος αντι­με­τώ­πι­σης τέτοιων θεμάτων”.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους σχεδιασμούς τους, κατά της Ελληνο-Αμερικανικής Συμφωνίας, για το ξήλωμα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, την αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο