Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Αυτοπεποίθηση μπορούν να νιώθουν επιχειρηματικοί όμιλοι και πωλητές όπλων

Σε ανα­κοί­νω­ση για την ομι­λία του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τά­κη στη ΔΕΘ το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Οι περι­βό­η­τες εξαγ­γε­λί­ες του κ. Μητσο­τά­κη δεν ήταν τίπο­τε άλλο παρά η ανα­κύ­κλω­ση μέτρων που – απο­δε­δειγ­μέ­να πλέ­ον – δεν επαρ­κούν στο ελά­χι­στο για να αντι­με­τω­πι­στούν οι τρα­γι­κές συνέ­πειες της παν­δη­μί­ας και της νέας καπι­τα­λι­στι­κής κρί­σης. Κάποια νέα, περιο­ρι­σμέ­νου χαρα­κτή­ρα, μέτρα που ανα­κοι­νώ­θη­καν όχι μόνο δεν αλλά­ζουν αυτήν τη σκλη­ρή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, αφού η μερί­δα του λέο­ντος πάει στις μεγά­λες επι­χει­ρή­σεις, αλλά επί της ουσί­ας απο­τε­λούν το τυρά­κι για τη φάκα που ο Πρω­θυ­πουρ­γός άφη­σε για το τέλος και ονο­μά­ζε­ται “σχέ­διο Πισσαρίδη”.

Το “σχέ­διο Πισ­σα­ρί­δη” απο­τε­λεί το σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης και του μεγά­λου κεφα­λαί­ου για τα επό­με­να χρό­νια. Έρχε­ται ως φυσι­κή συνέ­χεια των αντι­δρα­στι­κών-αντι­λαϊ­κών ανα­διαρ­θρώ­σε­ων των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων και περι­λαμ­βά­νει επι­τά­χυν­ση της επί­θε­σης σε βάρος των εργα­ζο­μέ­νων, με προ­με­τω­πί­δα την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της ασφά­λι­σης και την ενί­σχυ­ση της ευε­λι­ξί­ας στις εργα­σια­κές σχέ­σεις. Η σχε­τι­κή ανα­φο­ρά του Πρω­θυ­πουρ­γού πως με τέτοια μέτρα θα ευνοη­θούν κυρί­ως οι νέοι εργα­ζό­με­νοι, είναι προ­κλη­τι­κή καθώς για την εργα­σια­κή ζού­γκλα που ήδη ζουν οι νέοι εργα­ζό­με­νοι υπεύ­θυ­νη είναι τόσο η σημε­ρι­νή, όσο και οι προη­γού­με­νες κυβερνήσεις.

Αντί­στοι­χα οι εξαγ­γε­λί­ες για τη δημό­σια υγεία δεί­χνουν την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα της κυβέρ­νη­σης να δια­τη­ρή­σει γυμνό και αθω­ρά­κι­στο το δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας, με μέτρα που απο­τε­λούν στα­γό­να στον ωκε­α­νό των προ­βλη­μά­των, την στιγ­μή που η παν­δη­μία εξα­πλώ­νε­ται και η κατά­στα­ση του συστή­μα­τος υγεί­ας είναι ήδη ανησυχητική.

Η ανα­φο­ρά του Πρω­θυ­πουρ­γού σε “μεί­ζο­να δια­φο­ρά” με την Τουρ­κία που πρέ­πει να λυθεί μέσω του δια­λό­γου επι­βε­βαιώ­νει πως προ­ε­τοι­μά­ζε­ται υπό την υψη­λή επο­πτεία των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο επώ­δυ­νος συμ­βι­βα­σμός της συνεκ­με­τάλ­λευ­σης στο Αιγαίο και την Ανα­το­λι­κή Μεσόγειο.

Η “νέα αγο­ρά του αιώ­να”, η προ­μή­θεια γαλ­λι­κών οπλι­κών συστη­μά­των που ανα­κοι­νώ­θη­κε, κινεί­ται μέσα στο φαύ­λο κύκλο του κυνη­γη­τού στρα­τιω­τι­κών εξο­πλι­σμών, που πλη­ρώ­νουν ακρι­βά οι εργα­ζό­με­νοι. Είναι γνω­στό ότι αυτοί οι εξο­πλι­σμοί δεν υπη­ρε­τούν την άμυ­να και την εδα­φι­κή ακε­ραιό­τη­τα της χώρας, αλλά είναι ενταγ­μέ­νοι στις ΝΑΤΟϊ­κές επι­θε­τι­κές επι­διώ­ξεις. Αυτό απο­δει­κνύ­ουν και οι σημε­ρι­νές εξαγ­γε­λί­ες του Πρω­θυ­πουρ­γού για ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της αμυ­ντι­κής βιο­μη­χα­νί­ας και πιο στε­νή σύν­δε­ση με αμε­ρι­κά­νι­κα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα.

Αυτο­πε­ποί­θη­ση από την ομι­λία του Πρω­θυ­πουρ­γού στη ΔΕΘ μπο­ρούν να νιώ­θουν μόνο οι μεγά­λοι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι της χώρας και οι πωλη­τές όπλων. Ο ελλη­νι­κός λαός δεν πρέ­πει να δεί­ξει καμία εμπι­στο­σύ­νη στην κυβέρ­νη­ση και την πολι­τι­κή της, που έχει ως βασι­κούς πυλώ­νες αφε­νός να πλη­ρώ­σει το τίμη­μα της νέας κρί­σης η λαϊ­κή πλειο­ψη­φία και αφε­τέ­ρου την πιο βαθιά εμπλο­κή της χώρας στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για λογα­ρια­σμό της αστι­κής τάξης της χώρας και όχι του λαού.

Αυτο­πε­ποί­θη­ση και εμπι­στο­σύ­νη ο λαός μπο­ρεί να δεί­ξει στη δύνα­μή του να καθο­ρί­σει τις εξε­λί­ξεις, προς όφε­λός του, ενι­σχύ­ο­ντας το ταξι­κά προ­σα­να­το­λι­σμέ­νο εργα­τι­κό κίνη­μα, την κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία όλων των λαϊ­κών δυνά­με­ων, σε αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κή αντι­μο­νο­πω­λια­κή κατεύ­θυν­ση, σε αγω­νι­στι­κή συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ.

ΔΕΘ: Μαζι­κή η δια­δή­λω­ση ΠΑΜΕ-εργα­τι­κών συν­δι­κά­των έστει­λε ηχη­ρό μήνυ­μα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο