Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΚΚΕ: Βιάζουν την αλήθεια οι πανηγυρισμοί για την επίσκεψη Πομπέο

«Βιά­ζουν την αλή­θεια» οι κυβερ­νη­τι­κοί πανη­γυ­ρι­σμοί για την επί­σκε­ψη του Μάικ Πομπέο τονί­ζε­ται σε ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επί­σκε­ψη του Αμε­ρι­κα­νού υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών και υπο­γραμ­μί­ζε­ται πως «ο αγώ­νας συνε­χί­ζε­ται πολύ­μορ­φα για να κλεί­σουν όλες οι αμε­ρι­κα­νι­κές βάσεις στην Ελλά­δα» .

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

«Οι κυβερ­νη­τι­κοί πανη­γυ­ρι­σμοί για τα απο­τε­λέ­σμα­τα της επί­σκε­ψης του Αμε­ρι­κα­νού υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών Μ. Πομπέο στην Αθή­να και την υπο­γρα­φή της Ελλη­νο-Αμε­ρι­κα­νι­κής συμ­φω­νί­ας για τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις είναι εκτός πραγ­μα­τι­κό­τη­τας, βιά­ζουν την αλήθεια.

Η επι­κίν­δυ­νη συμ­φω­νία για τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις, η οποία ανα­νε­ώ­θη­κε και ενι­σχύ­θη­κε παρά πέρα, περι­λαμ­βά­νει τη βάση της Σού­δας, το Μαρά­θι, τη βάση Drones στη Λάρι­σα, τη βάση ελι­κο­πτέ­ρων στο Στε­φα­νο­βί­κειο και το λιμά­νι της Αλεξανδρούπολης.

Μετα­τρέ­πει τη χώρα μας σε ένα Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κό ορμη­τή­ριο με μεγά­λους κιν­δύ­νους για τον λαό μας, υπη­ρε­τεί το στό­χο των ΗΠΑ, που είναι η ανα­βάθ­μι­ση της παρέμ­βα­σής τους στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, τη Μέση Ανα­το­λή, τη Β. Αφρι­κή και τον Περ­σι­κό Κόλ­πο για τον έλεγ­χο των ενερ­γεια­κών πηγών και αγω­γών, σε σκλη­ρό αντα­γω­νι­σμό με τη Ρωσία και την Κίνα.

Τα περί “προ­στα­σί­ας απ’ την Τουρ­κία”, “ασφά­λειας” και “στα­θε­ρό­τη­τας” στην περιο­χή είναι προ­πέ­τα­σμα καπνού και δια­ψεύ­δο­νται καθη­με­ρι­νά από τις ίδιες τις εξε­λί­ξεις, από την εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς, την κλι­μά­κω­ση της τουρ­κι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας, την κατα­πά­τη­ση των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της Κύπρου και τις παρα­βιά­σεις στο Αιγαίο.

  • Οι Αμε­ρι­κα­νοί, οι οποί­οι ζήτη­σαν προ­χθές τη συμ­με­το­χή ελλη­νι­κού πολε­μι­κού πλοί­ου στην πολυ­ε­θνι­κή δύνα­μη των ΗΠΑ στον Περ­σι­κό Κόλ­πο, πριν καλά καλά ανα­χω­ρή­σει ο Πομπέο από την Αθή­να, έδω­σαν το πρά­σι­νο φως στην Τουρ­κία για νέα πολε­μι­κή επι­χεί­ρη­ση στη Βόρεια Συρία κατά του συρια­κού λαού. Τα κάθε λογής “παπα­γα­λά­κια” που “κρά­ζουν” για τα κατορ­θώ­μα­τα του Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού έχουν εκτε­θεί ανεπανόρθωτα.

Ο λαός μας να μην τσι­μπή­σει στα δολώ­μα­τα, για­τί οι πολυ­δια­φη­μι­σμέ­νες επεν­δύ­σεις αμε­ρι­κα­νι­κών μονο­πω­λί­ων στην Ελλά­δα απο­βλέ­πουν στη δική τους κερ­δο­φο­ρία και δεν έχουν καμία σχέ­ση ούτε με τα συμ­φέ­ρο­ντα των εργα­ζο­μέ­νων, ούτε με τις ανά­γκες των “τοπι­κών κοινωνιών”.

Οι μεγά­λες λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις στην Αθή­να και σε δεκά­δες πόλεις της χώρας κατά της επί­σκε­ψης Πομπέο, του “στρα­τη­γι­κού δια­λό­γου” και της Ελλη­νο-Αμε­ρι­κα­νι­κής Συμ­φω­νί­ας για τις βάσεις, έδω­σαν απο­φα­σι­στι­κή απά­ντη­ση στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, αλλά και στην πολι­τι­κή του ΣΥΡΙΖΑ που της έστρω­σε το δρό­μο και σήμε­ρα σιω­πά ένοχα.

Ο αγώ­νας συνε­χί­ζε­ται πολύ­μορ­φα για να κλεί­σουν όλες οι αμε­ρι­κα­νι­κές βάσεις στην Ελλά­δα, ενά­ντια στη συμ­με­το­χή των ενό­πλων δυνά­με­ων σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές στο εξω­τε­ρι­κό».


Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο