Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ: Να βάλουμε φραγμό στην επικίνδυνη ενημέρωση

Το «θάψι­μο» της μεγά­λης αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κής κινη­το­ποί­η­σης ενά­ντια στην επί­σκε­ψη Πομπέο το περα­σμέ­νο Σάβ­βα­το από τα αστι­κά ΜΜΕ, αλλά και την αντι­στρο­φή της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας σε σχέ­ση με την απρό­κλη­τη και άγρια επί­θε­ση των ΜΑΤ στους δια­δη­λω­τές καταγ­γέλ­λει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Καταγ­γέλ­λει επί­σης τη στο­χο­ποί­η­ση δημο­σιο­γρά­φου για ανάρ­τη­σή του σε προ­σω­πι­κό του λογα­ρια­σμό με την οποία τάχθη­κε υπέρ των διαδηλωτών.

Η ανα­κοί­νω­ση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ με τίτλο «Να βάλου­με φραγ­μό στην επι­κίν­δυ­νη ενη­μέ­ρω­ση» ανα­φέ­ρει:

«Συνα­δέλ­φισ­σες, συνάδελφοι,

Είναι ευρύ­τα­τα γνω­στό ότι το Σάβ­βα­το 5 Οκτώ­βρη χιλιά­δες λαού και νεο­λαί­ας δια­δή­λω­σαν ενά­ντια στην ανα­νέ­ω­ση της συμ­φω­νί­ας Ελλά­δας — ΗΠΑ για τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις που μετα­τρέ­πει τη χώρα σε ιμπε­ρια­λι­στι­κό ορμη­τή­ριο για επεμ­βά­σεις και πολέ­μους ενά­ντια σε άλλους λαούς και με ελλη­νι­κή συμ­με­το­χή, εκθέ­το­ντας το λαό μας σε τερά­στιους κινδύνους.

 

Όμως όλα τα αστι­κά ΜΜΕ “έθα­ψαν” την τερά­στια δια­δή­λω­ση προ­κει­μέ­νου να μην υπάρ­ξει ενη­μέ­ρω­ση για τις οργα­νω­μέ­νες λαϊ­κές αντι­δρά­σεις κατά της κατά­πτυ­στης συμ­φω­νί­ας που ανα­βαθ­μί­ζει την παρέμ­βα­ση των Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών ιμπε­ρια­λι­στών στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, τη Μέση Ανα­το­λή, τη Β. Αφρι­κή και τον Περ­σι­κό Κόλ­πο με στό­χο τον έλεγ­χο των ενερ­γεια­κών πηγών και αγω­γών στον οξύ­τα­το αντα­γω­νι­σμό τους με Ρωσία και Κίνα.

✔️  Έθαψαν τις διαδηλώσεις προβάλλοντας τον Πομπέο και τις βόλτες του με τους κυβερνητικούς εταίρους του.

Αλλά δεν τους έφτα­νε αυτό, δεν τους έφτα­νε που παρου­σί­α­σαν την απρό­κλη­τη επί­θε­ση των ΜΑΤ με χημι­κά ενά­ντια σε δια­δη­λω­τές λες και ήταν θύμα­τα οι επι­τι­θέ­με­νοι με αγριό­τη­τα αστυ­νο­μι­κοί των ΜΑΤ, άρχι­σαν να ασχο­λού­νται με επι­κίν­δυ­νο τρό­πο, στο­χο­ποιώ­ντας δημο­σιο­γρά­φο για την ανάρ­τη­ση σε προ­σω­πι­κό του λογα­ρια­σμό που πρό­βα­λε αυτή την απρό­κλη­τη επί­θε­ση των ΜΑΤ τασ­σό­με­νος υπέρ των διαδηλωτών.

Για να έρθει στη συνέ­χεια η χαφιέ­δι­κου τύπου προ­πα­γάν­δα του βου­λευ­τή της ΝΔ, Κ. Μπο­γδά­νου, με την επι­κού­ρη­ση του ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κού σταθ­μού “ΣΚΑΪ” που πρό­βα­λαν τα προ­σω­πι­κά στοι­χεία δια­δη­λω­τή, παρα­βιά­ζο­ντας και αυτή την αστι­κή νομο­θε­σία περί προ­σω­πι­κών δεδομένων.

Αλή­θεια, οι Ενώ­σεις του κλά­δου τι έχουν να πουν γι’ αυτά; Θα καταγ­γεί­λουν τη στο­χο­ποί­η­ση του συνα­δέλ­φου, θα καταγ­γεί­λουν τις χαφιέ­δι­κου τύπου ενη­με­ρώ­σεις ή θα γίνουν συνέ­νο­χες στην κατρα­κύ­λα μιας “δημο­σιο­γρα­φί­ας” και μιας “ενη­μέ­ρω­σης” που βάζει στο στό­χα­στρό της το λαό και τους αγώ­νες του;

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγ­γέλ­λει τέτοιες επι­κίν­δυ­νες ενέρ­γειες μιας δήθεν ενη­μέ­ρω­σης που δηλη­τη­ριά­ζει συνει­δή­σεις, προ­βάλ­λο­ντας την ανά­γκη οι συνά­δελ­φοι δημο­σιο­γρά­φοι να βάλουν οι ίδιοι εμπό­δια σε μια πορεία που ο αντι­δρα­στι­κός της κατή­φο­ρος δεν έχει πάτο. Βεβαί­ως αυτό είναι γενι­κό­τε­ρα υπό­θε­ση της λαϊ­κής πάλης».

gif Banner Γυάρος

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο