Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακύκλωση ψεύδους και συκοφαντίας των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα

Η απρο­κά­λυ­πτη επί­θε­ση της κυβέρ­νη­σης των ΗΠΑ ενά­ντια στην Κού­βα δεν έχει τελειω­μό. Επα­νέρ­χε­ται στην θεω­ρία ότι η Κού­βα συνει­δη­τά επι­τέ­θη­κε ενα­ντί­ον Αμε­ρι­κά­νων διπλω­μα­τών με αδιευ­κρί­νι­στα μέχρι τώρα μέσα και “προ­κά­λε­σε” κώφω­ση, ιλίγ­γους και διά­σει­ση σε του­λά­χι­στον 22 και σε μέλη των οικο­γε­νειών τους. Σε μια θεα­μα­τι­κή κίνη­ση η κυβέρ­νη­ση του Τραμπ απέ­συ­ρε τους περισ­σό­τε­ρους  διπλω­μά­τες της από την Αβά­να, απέ­λα­σε 15 Κου­βα­νούς και κατάρ­γη­σε την βίζα για Κού­βα. Οι ενέρ­γειες του Τραμπ εντάσ­σο­νται στο συνο­λι­κό εμπάρ­γκο που εξα­σκεί­ται ενα­ντί­ον της Κού­βας με σκο­πό να γονα­τί­σει οικο­νο­μι­κά και ηθι­κά τον κου­βα­νέ­ζι­κο λαό και την Επα­να­στα­τι­κή κυβέρ­νη­ση. Οι κατα­δί­κες που κάθε χρό­νο υφί­στα­ται η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ κάθε χρό­νο στον ΟΗΕ δεν είναι ικα­νές να στα­μα­τή­σουν το αμόκ εκδί­κη­σης που έχει πιά­σει τον ιμπε­ρια­λι­σμό από τότε που ο λαός της Κού­βας επέ­λε­ξε την επανάσταση.

27540262_965456413611491_5618360664831936641_nΤα μέσα ενη­μέ­ρω­σης των ΗΠΑ  για να κρα­τή­σουν το ενδια­φέ­ρον της κοι­νής γνώ­μης στο θέμα επι­κε­ντρώ­νο­νται στα αμφι­λε­γό­με­να επι­χει­ρή­μα­τα που επα­να­λαμ­βά­νει ξανά και ξανά η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ, σχε­τι­κά με τα «περι­στα­τι­κά» που υπέ­στη­σαν οι διπλω­μά­τες των ΗΠΑ στην Αβά­να, και ανα­κυ­κλώ­νουν ένα ψέμμα.

Έτσι τώρα μια από τις παλιές θεω­ρί­ες για τις πιθα­νές επι­πτώ­σεις των μικρο­κυ­μά­των ανα­δύ­ε­ται πάλι σε άρθρο στους New York Times και ανα­φέ­ρε­ται σαν νεα, με ανύ­παρ­κτους μάρ­τυ­ρες και γεγο­νό­τα, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της υπο­τι­θέ­με­νης παρου­σί­ας οχη­μά­των που έκα­ναν κύκλους γύρω από τις διπλω­μα­τι­κές κατοι­κί­ες που θα μπο­ρού­σαν να εκπέ­μπουν κύμα­τα που ενδε­χο­μέ­νως και να προ­κα­λούν βλά­βη στον εγκέ­φα­λο. Η αβά­σι­μη αυτή θεω­ρία ανα­κυ­κλώ­νε­ται και από τα διε­θνή συγκρο­τή­μα­τα του Τύπου που λει­τουρ­γούν σαν παπα­γα­λά­κια των ΗΠΑ.

Σε απο­κλει­στι­κές δηλώ­σεις στην «Γκράν­μα» στις 4 Σεπτέμ­βρη, ο Κάρ­λος Fernández de Cossío, διευ­θυ­ντής στο Υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών της Κού­βας για τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες, διευ­κρι­νί­ζει ότι η τελευ­ταία θεω­ρία σχε­τι­κά με επί­θε­ση μικρο­κυ­μά­των δεν μπο­ρεί να εξη­γή­σει τα συμ­πτώ­μα­τα που το Στέιτ Ντι­πάρ­τμεντ ισχυ­ρί­ζε­ται ότι οι Αμε­ρι­κά­νοι διπλω­μά­τες έχουν και με τον και­ρό έχει χάσει την αξιο­πι­στία της.

“Άρχι­σαν με τη θεω­ρία των ηχη­τι­κών επι­θέ­σε­ων που δεν μπο­ρού­σε να αντέ­ξουν στην ανά­λυ­ση από την επι­στη­μο­νι­κή κοι­νό­τη­τα και τις αστυ­νο­μι­κές έρευ­νες που έγι­ναν και από τις δύο χώρες. Στη συνέ­χεια κατέ­φευ­γαν σε μια υπό­θε­ση σχε­τι­κά με μια επί­θε­ση με ιόντα που απορ­ρί­φθη­κε λόγω έλλει­ψης στοιχείων”.

Για αρκε­τούς μήνες τώρα,  μιλά­νε για διά­σει­ση εγκε­φά­λου, χωρίς να έχει συμ­βεί κάποια διά­σει­ση και αυτό απο­δί­δε­ται μόνο σε τέσ­σε­ρις διπλω­μά­τες» συνε­χί­ζει ο Cossío. Ο Κου­βα­νός διπλω­μά­της σημειώ­νει ότι ούτε τα απο­δει­κτι­κά στοι­χεία είναι δια­θέ­σι­μα για την υπο­στή­ρι­ξη της τελευ­ταί­ας θεω­ρί­ας ούτε οποια­δή­πο­τε επι­στη­μο­νι­κά στοι­χεία μπο­ρούν να τεκ­μη­ριώ­σουν και να δικαιο­λο­γή­σουν τα συμπεράσματα.

12814730_600701713420298_7532756521669325383_n

«Αυτό που έχει απο­δει­χθεί είναι αυτό που οι επι­στή­μο­νες της Κού­βας και η κυβέρ­νη­ση έχει πεί από την αρχή: η ύπαρ­ξη των επι­θέ­σε­ων είναι ψευ­δής και η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ το γνω­ρί­ζει αυτό πολύ καλά, δεδο­μέ­νου ότι είχε πολ­λές ευκαι­ρί­ες για να το απο­δεί­ξει άσχε­τα αν οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες αλλά και άλλες χώρες δια­τη­ρούν το ψέμα», επαναλαμβάνει.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν επι­τρέ­ψει πρό­σβα­ση της Κού­βας στο ιατρι­κό ιστο­ρι­κό των «ασθε­νών», δεν έχουν ανα­φερ­θεί σε προη­γού­με­νες ασθέ­νειες που μπο­ρεί να είχαν ή έχουν εξε­τά­σει κοι­νά συμ­πτώ­μα­τα, που είχαν αυτοί οι άνθρω­ποι, που ίσως θα μπο­ρού­σε να εξη­γή­σει σε κάποιο βαθ­μό τα συμ­πτώ­μα­τα που ανα­φέρ­θη­καν, σύμ­φω­να με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Δεν υπήρ­ξε καμία επί­θε­ση ή σκό­πι­μη πρά­ξη ενά­ντια σε κάποιον από αυτούς τούς διπλω­μά­τες και το Στέιτ Ντι­πάρ­τμεντ το ξέρει. Η χρή­ση του όρου «επί­θε­ση» υπο­νο­εί μια εσκεμ­μέ­νη πολι­τι­κή που αντα­να­κλά σε μια προ­κα­θο­ρι­σμέ­νη ατζέ­ντα και βλά­πτει τις δύο χώρες», συνέ­χι­σε ο Cossío. «Δεν υπάρ­χει θεω­ρία χωρίς απο­δεί­ξεις που να μπο­ρεί να αντέ­ξει σε δημό­σια και επι­στη­μο­νι­κή διε­ρεύ­νη­ση στην πάρο­δο του χρό­νου. Θα καταρ­ρεύ­σει από μόνη της, όπως πραγ­μα­τι­κά συνέ­βει τώρα. Είναι αδύ­να­τον να απο­δει­χθεί κάτι που δεν συνέ­βει και οι ΗΠΑ το ξέρουν» καταλήγει.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο