Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού — Μέτρα σε χώρους εργασίας, σχολεία και ΜΜΜ ζητά το ΚΚΕ

Σημα­ντι­κή αύξη­ση των κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού ανα­μέ­νουν τις επό­με­νες μέρες επι­στή­μο­νες με την κυβέρ­νη­ση ωστό­σο να αρνεί­ται τη λήψη ουσια­στι­κών μέτρων σε χώρους εργα­σί­ας, στην εκπαί­δευ­ση και στις συγκοι­νω­νί­ες όπως ζητά επί­μο­να το ΚΚΕ, κάτι που έπρα­ξε και στη συζή­τη­ση που έγι­νε σήμε­ρα στην Επι­τρο­πή Θεσμών και Δια­φά­νειας της Βου­λής με αφορ­μή τον τρό­πο κατα­γρα­φής των κρου­σμά­των πανελλαδικά.

Πάνω από 4.000 είναι τα ενερ­γά κρού­σμα­τα της Αττι­κής ανέ­φε­ρε ο καθη­γη­τής Σωτή­ρης Τσιό­δρας που ανέ­φε­ρε πως οι εκτι­μή­σεις είναι ότι αυτήν την εβδο­μά­δα τα κρού­σμα­τα θα είναι 7.000 έως 8.000 πανελ­λα­δι­κά, ενώ όπως είπε υπάρ­χει αυξη­τι­κή τάση στις νέες νοση­λεί­ες. Εξέ­φρα­σε την άπο­ψη πως τελι­κά θα επι­κρα­τή­σουν οι μεταλ­λά­ξεις του κορο­νοϊ­ού. Επι­πλέ­ον σημεί­ω­σε ότι «πρέ­πει να συνει­δη­το­ποι­ή­σου­με ότι δεν έχου­με τελειώ­σει με τον ιό, είναι εδώ και θα μας ταλαι­πω­ρή­σει και θα μας πιέ­σει ακό­μη». Για τα εμβό­λια ανέ­φε­ρε πως «τα στα­τι­στι­κά δεδο­μέ­να είναι ότι το εμβό­λιο προ­στα­τεύ­ει από τη λοί­μω­ξη, από τις νοση­λεί­ες και τους θανά­τους» και πρό­σθε­σε ότι «με τα εμβό­λια θα τελειώ­σει αυτή η παν­δη­μία. Αρκεί τα εμβό­λια να είναι δημό­σιο αγα­θό, όπως οφεί­λουν να είναι».

Τη λογι­κή «καλά τα πάμε» επα­νέ­λα­βε ο υπουρ­γός Υγεί­ας Β. Κικί­λιας αν και πλέ­ον στις «κόκ­κι­νες» περιο­χές έχει εντα­χθεί και η Αττι­κή. Υπο­στή­ρι­ξε πως «δεν νομί­ζω ότι έχει υπάρ­ξει στο δυτι­κό κόσμο κάποιο άλλο δια­φο­ρε­τι­κό μοντέ­λο δια­χεί­ρι­σης της κρί­σης του κορο­νοϊ­ού που να έφε­ρε καλύ­τε­ρα απο­τε­λέ­σμα­τα» κάνο­ντας σύγκρι­ση μετα­ξύ καπι­τα­λι­στι­κών κρα­τών όπου τα κρι­τή­ρια του κέρ­δους και του κόστους — οφέ­λους κυριαρ­χούν ένα­ντι της υγεί­ας και της ζωής όπως απέ­δει­ξε και ο πόλε­μος των εμβο­λί­ων. Για την κατα­γρα­φή των κρου­σμά­των ανέ­φε­ρε ότι «δεν υπάρ­χουν δύο συστή­μα­τα κατα­γρα­φής. Ένα υπάρ­χει και κατα­λή­γει στο μητρώο της ΗΔΙΚΑ και η δυνα­τό­τη­τα του ΕΟΔΥ να τηρεί στοι­χεία στο πλαί­σιο της επι­δη­μιο­λο­γι­κής επι­τή­ρη­σης και της ιχνη­λά­τη­σης, την οποία κάνει τελι­κά η Πολι­τι­κή Προστασία».

ΚΚΕ: Μέτρα σε χώρους εργασίας, σχολεία και ΜΜΜ

Να ληφθούν άμε­σα μέτρα στους χώρους εργα­σί­ας, στα σχο­λεία και στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς επα­νέ­λα­βε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιώρ­γος Λαμπρού­λης κατά την τοπο­θέ­τη­ση του στη συζή­τη­ση. Πρό­σθε­σε ότι πρέ­πει να γίνουν μαζι­κές προ­σλή­ψεις, ουσια­στι­κή στή­ρι­ξη του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας και επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα.

Για τα εμβό­λια τόνι­σε ότι δεν πρέ­πει να αξιο­ποι­η­θούν σαν άλλο­θι από την κυβέρ­νη­ση για να μην ληφθούν τα ανα­γκαία μέτρα. Σημεί­ω­σε ότι η χώρα πρέ­πει να έχει πρό­σβα­ση σε όλα τα ασφα­λή και απο­τε­λε­σμα­τι­κά εμβό­λια και πως η «πατέ­ντα», που συν­δέ­ε­ται άμε­σα με την καπι­τα­λι­στι­κή ιδιο­κτη­σία, πρέ­πει να καταργηθεί.

Επι­πλέ­ον υπο­γράμ­μι­σε ότι η κατα­γρα­φή των κρου­σμά­των πρέ­πει να περι­λαμ­βά­νει τους μεγά­λους χώρους εργα­σί­ας για τους οποί­ους υπάρ­χουν καταγ­γε­λί­ες για από­κρυ­ψη ή παραπληροφόρηση.

Πηγή: 902.gr

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο