Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναμασώμενο δελτίο ειδήσεων

Oι επό­με­νες δύο εβδο­μά­δες θα (ξανα)είναι κρί­σι­μες. Τα κρού­σμα­τα θα εκτο­ξευ­τούν σε εφιαλ­τι­κά νού­με­ρα, ακραία και­ρι­κά φαι­νό­με­να θα πλή­ξουν απ’ άκρη σ’ άκρη όλη τη χώρα και οι σει­σμο­λό­γοι είναι ανή­συ­χοι για την έντο­νη σει­σμι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα των τελευ­ταί­ων ημε­ρών. Δρι­μύς παγε­τός επε­λαύ­νει απ’ τις βόρειες περιο­χές, με το κόστος θέρ­μαν­σης να είναι απα­γο­ρευ­τι­κό για πολ­λά νοι­κο­κυ­ριά. Η κυβέρ­νη­ση εξε­τά­ζει το ενδε­χό­με­νο επι­δό­τη­σης αγο­ράς μαγκα­λιών για τις ευά­λω­τες ομά­δες και, εφό­σον ο κρα­τι­κός προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός το επι­τρέ­ψει, η σχε­τι­κή πλατ­φόρ­μα για τις αιτή­σεις θα ανοί­ξει την άνοι­ξη του τρέ­χο­ντος έτους, το αργό­τε­ρο μέχρι τέλος Αυγού­στου, στην εκπνοή του φθι­νο­πώ­ρου είναι το μόνο βέβαιο.

Μετά από πολ­λές ανα­βο­λές και καθυ­στε­ρή­σεις, ξεκι­νούν την επό­με­νη εβδο­μά­δα, οι πλει­στη­ρια­σμοί πρώ­της κατοι­κί­ας, με τις τρά­πε­ζες να εκφρά­ζουν τις προ­θέ­σεις τους να επε­κτα­θεί το μέτρο αυτό και στις δεύ­τε­ρες κατοι­κί­ες, σε εξο­χι­κά, παρά­κτιες βίλες και ορει­νά θέρε­τρα σε κατα­πα­τη­μέ­νες δασι­κές εκτά­σεις. Ωστό­σο, ο αρμό­διος υπουρ­γός ήταν καθη­συ­χα­στι­κός στις δηλώ­σεις του και δια­βε­βαί­ω­σε πως κάτι τέτοιο δεν είναι στην ατζέ­ντα της κυβέρνησης.

Ενό­ψει των δυσοί­ω­νων προ­βλέ­ψε­ων των επι­στη­μό­νων, νέα περιο­ρι­στι­κά μέτρα θα εξε­τα­στούν στη συνε­δρί­α­ση της επι­τρο­πής των ειδι­κών, με το αίτη­μα για γενι­κευ­μέ­νη απα­γό­ρευ­ση της μου­σι­κής, να είναι πλέ­ον επι­τα­κτι­κό. Τα σχο­λεία θα συνε­χί­σουν την απρό­σκο­πτη λει­τουρ­γία τους, ενώ οι μαθη­τές που δεν έχουν, ακό­μα, μολυν­θεί είναι ελά­χι­στοι. Αυτό, όπως δήλω­σε η αρμό­δια υπουρ­γός, ανοί­γει το δρό­μο στη συρ­ρί­κνω­ση των τμη­μά­των, έως και την κατάρ­γη­ση σχο­λι­κών μονά­δων, αλλά και στην καθιέ­ρω­ση της ελα­στι­κής εργα­σί­ας του διδα­κτι­κού προ­σω­πι­κού. Η υπουρ­γός προ­α­νήγ­γει­λε την άμε­ση κατάρ­γη­ση των μόνι­μων θέσε­ων εκπαι­δευ­τι­κών και την καθιέ­ρω­ση τρί­μη­νων συμ­βά­σε­ων. Απο­δε­σμεύ­ο­νται κτί­ρια που λει­τουρ­γού­σαν ως σχο­λεία και σύντο­μα θα παρα­δο­θούν σε εται­ρεία real estate για την οικο­νο­μι­κή τους εκμε­τάλ­λευ­ση σε έργα πνο­ής για τη χώρα. Ο αρμό­διος υπουρ­γός ανά­πτυ­ξης και επεν­δύ­σε­ων δήλω­σε βέβαιος πως, μ’ αυτό το επεν­δυ­τι­κό πρό­γραμ­μα, σύντο­μα η Ελλά­δα θα είναι διά­σπαρ­τη με υπερ­σύγ­χρο­νες λέσχες, πολυ­τε­λή καζί­νο και ανα­βαθ­μι­σμέ­να πρα­κτο­ρεία ‘πάμε στοίχημα’.

Στην απερ­γία πεί­νας που ξεκί­νη­σε ένας καθ’ ομο­λο­γία απελ­πι­σμέ­νος επι­χει­ρη­μα­τί­ας εστί­α­σης στη βόρεια Ελλά­δα, εξαι­τί­ας του υπέ­ρο­γκου ποσού που καλεί­ται να πλη­ρώ­σει στον εκκα­θα­ρι­στι­κό λογα­ρια­σμό της ΔΕΗ, ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος δήλω­σε ότι η κυβέρ­νη­ση δεν υπο­κύ­πτει σε ακραί­ους λαϊ­κι­σμούς που υπο­θάλ­πουν την άκομ­ψη μιζέ­ρια και την ανού­σια γκρί­νια. Τόνι­σε ακό­μα πως η κυβέρ­νη­ση θα παρα­μεί­νει ανυ­πο­χώ­ρη­τη και θα δεί­ξει μηδε­νι­κή ανο­χή στις μεμο­νω­μέ­νες καταγ­γε­λί­ες δημο­σιο­γρά­φων, για­τρών, νοση­λευ­τών, καθη­γη­τών, συν­δι­κα­λι­στών, φοι­τη­τών, συλ­λό­γων γονέ­ων, συντα­ξιού­χων, ανέρ­γων, αγρο­τών, μικρο­με­σαί­ων επι­χει­ρη­μα­τιών, καλ­λι­τε­χνών, αρχαιο­λό­γων, πυρο­σβε­στών και λοι­πών δια­μαρ­τυ­ρο­μέ­νων συντε­χνιών και θα υλο­ποι­ή­σει το όρα­μά της για μια Ελλά­δα — υπο­δειγ­μα­τι­κή αποι­κία της νότιας Ευρώπης.

«Κι οποια­νού δεν του αρέ­σει, μη σώσει! Τομά­ρια! Δεν μπο­ρώ άλλο μ’ εσάς. Κου­ρά­στη­κα», δήλω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο πλα­νό­διος υπουρ­γός κανα­λιών και υπό­γειων συμφερόντων.

ΥΓ. Να προ­σέ­χε­τε τους εαυ­τούς σας, ν’ αγα­πά­τε όσους είναι δίπλα σας, να φρο­ντί­ζε­τε όσους σας χρειά­ζο­νται. Αν κάτι θα μας σώσει απ’ τη λαί­λα­πα των α(χ)ρίστων, είναι η αλλη­λεγ­γύη και η αλλη­λο­ϋ­πο­στή­ρι­ξη. Καλή μας χρο­νιά, αδέρ­φια! Με τη μου­σι­κή στο φουλ κι οποια­νού δεν του αρέ­σει… ξυδάκι.

©Μαρία Κανελ­λά­κη
http://toapagio.blogspot.com/

Σκλη­ρός Απρί­λης του 2020μ.Χ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο