Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναστέλλει όλες τις πτήσεις στην Ευρώπη η Aeroflot — Η Ελλάδα κλείνει τον εναέριο χώρο της για ρωσικά αεροπλάνα

Η ρωσι­κή αερο­πο­ρι­κή εται­ρεία Aeroflot ανα­κοί­νω­σε ότι ανα­στέλ­λει από σήμε­ρα, Δευ­τέ­ρα, όλες τις πτή­σεις της προς την Ευρώ­πη, μετά την από­φα­ση της ΕΕ να κλεί­σει το σύνο­λο του ενα­έ­ριου χώρου της σε όλα τα ρωσι­κά αεροπλάνα.

«Εξαι­τί­ας περιο­ρι­σμών που αφο­ρούν τον ενα­έ­ριο χώρο, τους οποί­ους έθε­σαν σε ισχύ οι ευρω­παϊ­κές αρχές, η Aeroflot ανα­στέλ­λει από τις 28 Φεβρουα­ρί­ου 2022 και μέχρι νεω­τέ­ρας τις πτή­σεις της προς το σύνο­λο των ευρω­παϊ­κών προ­ο­ρι­σμών», ανα­φέ­ρει η εται­ρεία σε ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε το βρά­δυ της Κυριακής.

Απαγόρευση πτήσεων ρωσικών αεροσκαφών πάνω από τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας

Εκδό­θη­κε η notam για απα­γό­ρευ­ση πτή­σε­ων πάνω από τον εθνι­κό ενα­έ­ριο χώρο της Ελλά­δας όλων των αερο­σκα­φών συμ­φε­ρό­ντων Ρωσί­ας με ισχύ από σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα 28 Φεβρουα­ρί­ου 2022 και με τρί­μη­νη διάρκεια.

Η αερο­πο­ρι­κή οδη­γία για την απα­γό­ρευ­ση χρή­σης του εθνι­κού ενα­έ­ριου χώρου Ελλά­δος από αερο­με­τα­φο­ρείς Ρωσί­ας εφαρ­μό­ζε­ται μετά την από­φα­ση της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης να κλεί­σει τον ενα­έ­ριο χώρο της για τη Ρωσι­κή Ομοσπονδία.

Ειδι­κό­τε­ρα, σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση της ΥΠΑ, η notam προ­βλέ­πει τα ακόλουθα:

- Αερο­σκά­φη ρωσι­κής ιδιο­κτη­σί­ας, ρωσι­κών αερο­πο­ρι­κών εται­ρειών (AOC) ή ρωσι­κού ελέγ­χου, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των ιδιω­τι­κών τζετ, απα­γο­ρεύ­ε­ται να προ­σγειω­θούν, να απο­γειω­θούν, να εισέρ­χο­νται και να πραγ­μα­το­ποιούν διε­λεύ­σεις στον εθνι­κό ενα­έ­ριο χώρο της Ελλάδας.

- Από την αερο­πο­ρι­κή οδη­γία εξαι­ρού­νται οι πτή­σεις ανθρω­πι­στι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος, νοσο­κο­μεια­κές πτή­σεις και πτή­σεις για σκο­πούς έρευ­νας και διά­σω­σης κατό­πιν έγκρι­σης της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης καθώς και όλες οι πτή­σεις αερο­σκα­φών σε κατά­στα­ση εκτά­κτου ανάγκης.

- Η notam θα έχει τρί­μη­νη διάρ­κεια και ισχύ­ει ήδη από σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα 28 Φεβρουαρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο