Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναστέλλεται η έκδοση του καθημερινού «Εθνους»

Διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων απαιτεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Την αλλη­λεγ­γύη του στους εργα­ζό­με­νους της εφη­με­ρί­δας «ΕΘΝΟΣ» εκφρά­ζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, απαι­τώ­ντας τη δια­σφά­λι­ση όλων των εργα­σια­κών τους δικαιω­μά­των, σε ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε μετά τη χτε­σι­νή γνω­στο­ποί­η­ση της ανα­στο­λής έκδο­σης του καθη­με­ρι­νού φύλ­λου της εφημερίδας.

Η σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση της εργο­δο­σί­ας κάνει λόγο για δια­τή­ρη­ση του «Εθνους της Κυρια­κής» και της ιστο­σε­λί­δας «ethnos.gr».

Οι εργα­ζό­με­νοι από την πλευ­ρά τους πραγ­μα­το­ποιούν συνέ­λευ­ση σήμε­ρα, στις 10.30 π.μ., στα γρα­φεία της ΕΣΗΕΑ.

Στην ανα­κοί­νω­σή του, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, μετα­ξύ άλλων, επι­ση­μαί­νει τα εξής:

«Ο όμι­λος “DIMERA” απο­φά­σι­σε να ανα­κοι­νώ­σει το κλεί­σι­μο της εφη­με­ρί­δας “Εθνος” (κάνει λόγο για ανα­στο­λή κυκλο­φο­ρί­ας από τις 31 Ιού­λη 2019 του καθη­με­ρι­νού “ΕΘΝΟΥΣ”), γεγο­νός που ανοί­γει το δρό­μο να μεί­νουν χωρίς δου­λειά, άρα και χωρίς δυνα­τό­τη­τα να αντε­πε­ξέρ­χο­νται στις ανά­γκες της ζωής των οικο­γε­νειών τους, δεκά­δες εργα­ζό­με­νοι στην εφημερίδα.

Δεν πάει πολύς και­ρός που οι εργα­ζό­με­νοι στην εφη­με­ρί­δα έζη­σαν την ίδια ιστο­ρία, ως εργα­ζό­με­νοι του ομί­λου “ΠΗΓΑΣΟΣ”. (…) Γίνο­νται έτσι για δεύ­τε­ρη φορά θύμα­τα των επι­λο­γών των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, που αντι­με­τω­πί­ζουν τη χασού­ρα τους και εξα­σφα­λί­ζουν κεφά­λαια και κέρ­δη και στην κρί­ση και τώρα στην ανά­πτυ­ξη, πάντα σε βάρος των εργαζομένων.

Οι κυβερ­νή­σεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ φρό­ντι­σαν να λύσουν έγκαι­ρα τα χέρια της εργο­δο­σί­ας να τσα­κί­ζει τους εργα­ζό­με­νους και τα δικαιώ­μα­τά τους, οπλί­ζο­ντας τους ιδιο­κτή­τες των επι­χει­ρή­σε­ων με όλο το φάσμα των αντερ­γα­τι­κών νόμων (…)

Οι κυβερ­νη­τι­κές εργο­δο­τι­κές πλειο­ψη­φί­ες των Ενώ­σε­ων των ΜΜΕ μόνι­μα επαί­ρο­νται για τα “μέτρα στή­ρι­ξης του έντυ­που Τύπου”, για τα οποία συνέρ­γη­σαν, χωρίς αυτά να βάζουν φραγ­μό στις απο­λύ­σεις και τις μειώ­σεις μισθών και στην κατα­στρα­τή­γη­ση των δικαιω­μά­των για τους εργαζόμενους.

Αυτό που χρειά­ζε­ται τώρα να γίνει στο “ΕΘΝΟΣ”, είναι η ενιαία πάλη των εργα­ζο­μέ­νων στην εφη­με­ρί­δα, αλλά και σε ολό­κλη­ρο τον επι­χει­ρη­μα­τι­κό όμι­λο. Πρέ­πει οι Ενώ­σεις να οργα­νώ­σουν κινη­το­ποι­ή­σεις, για την υπε­ρά­σπι­ση και δια­σφά­λι­ση όλων των εργα­σια­κών δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων. Η πάλη για την υπε­ρά­σπι­ση όλων των δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων στο “ΕΘΝΟΣ” πρέ­πει να γίνει υπό­θε­ση όλου του κλά­δου. Είναι απα­ραί­τη­τες προ­ϋ­πο­θέ­σεις για να μπει φραγ­μός στην επί­θε­ση των αφε­ντι­κών, για να δια­σφα­λι­στούν τα εργα­σια­κά μας δικαιώματα.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ θα στη­ρί­ξει με όλες του τις δυνά­μεις, τασ­σό­με­νο αλλη­λέγ­γυο όπως πάντα, την πάλη των εργα­ζο­μέ­νων της εφη­με­ρί­δας “ΕΘΝΟΣ” και θα κάνει ό,τι περ­νά από το χέρι του για την ανά­πτυ­ξη πολύ­μορ­φης δρά­σης και αλλη­λεγ­γύ­ης από όλους τους εργα­ζό­με­νους του κλά­δου, για την υπε­ρά­σπι­ση της δου­λειάς και τη δια­σφά­λι­ση όλων των εργα­σια­κών δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων στο “ΕΘΝΟΣ”».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο