Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Αναστήθηκαν» οι Ουκρανοί στρατιώτες που οι Ρώσοι «γάζωσαν» στο Φιδονήσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώ­το θέμα έκα­ναν τα ελλη­νι­κά ΜΜΕ την «ηρω­ι­κή υπε­ρά­σπι­ση του Φιδο­νη­σί­ου» στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα κατά τη διάρ­κεια της ειδι­κής επι­χεί­ρη­σης της Ρωσί­ας ανα­πα­ρά­γο­ντας την αφή­γη­ση των ουκρα­νι­κών αρχών λέγο­ντας ότι επέ­λε­ξαν να πεθά­νουν «ηρω­ι­κά» αντί να «παραι­τη­θούν».

Τα σχε­τι­κά ρεπορ­τάζ των ΜΜΕ και στη χώρα μας, στο πλαί­σιο του «πολέ­μου» της προ­πα­γάν­δας που συνο­δεύ­ει τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, ανέ­φε­ραν με …θαυ­μα­σμό την «απά­ντη­ση» που έδω­σαν οι Ουκρα­νοί συνο­ριο­φύ­λα­κες του Φιδο­νη­σιού στο ρωσι­κό ναυ­τι­κό: «Να πάτε να γ@…». Η δε κυβέρ­νη­ση του Κιέ­βου ανα­κοί­νω­σε ότι 13 συνο­ριο­φύ­λα­κες που αρνή­θη­καν να παρα­δο­θούν «έπε­σαν ηρω­ι­κά», με τον Ζελέν­σκι να ανα­κοι­νώ­νει ότι θα τους απο­δο­θεί μετα­θα­νά­τια το υψη­λό­τε­ρο παρά­ση­μο ανδρεί­ας του ουκρα­νι­κού στρα­τού. Η ρωσι­κή πλευ­ρά απέρ­ρι­ψε αυτούς τους ισχυ­ρι­σμούς, τονί­ζο­ντας ότι το νησί παρα­δό­θη­κε οικειοθελώς.

Ωστό­σο, ο ουκρα­νι­κός στρα­τός ανα­κοί­νω­σε τελι­κά την …«ανά­στα­ση» των «νεκρών» Ουκρα­νών στρα­τιω­τών, καθώς η Ουκρα­νι­κή Συνο­ρια­κή Φρου­ρά ανέ­φε­ρε πως έλα­βε πλη­ρο­φο­ρί­ες ότι και οι 82 στρα­τιώ­τες που ήταν στο νησί μπο­ρεί να είναι ζωντανοί…

Η ομά­δα 82 Ουκρα­νών στρα­τιω­τών, που παρα­δό­θη­καν στο Φιδο­νή­σι, μετα­φέρ­θη­κε στη Σεβα­στού­πο­λη, ανα­κοί­νω­σε ο στό­λος του Ρωσι­κού Ναυ­τι­κού στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα. «Κατέ­θε­σαν τα όπλα και απο­φά­σι­σαν να επι­στρέ­ψουν στις οικο­γέ­νειές τους» είπε ο υπο­στρά­τη­γος Μιχα­ήλ Γιασ­νί­κοφ, ανα­πλη­ρω­τής διοι­κη­τής του στό­λου της Μαύ­ρης Θάλασσας.

Ο Γιασ­νί­κοφ τόνι­σε ότι ο στό­λος της Μαύ­ρης Θάλασ­σας σεβά­στη­κε την από­φα­ση των Ουκρα­νών συνο­ριο­φυ­λά­κων και βρέ­θη­κε ασφα­λής τρό­πος για να φύγουν από την περιο­χή της επι­χεί­ρη­σης. «Θα στα­λούν σπί­τι τους στην Ουκρα­νία με λεω­φο­ρεία που έχου­με στη διά­θε­σή μας για αυτούς τους σκο­πούς» πρό­σθε­σε ο Γιασνίκοφ.

Σύμ­φω­να με τον ίδιο, ο ουκρα­νι­κός στρα­τός δεν ζήτη­σε ιατρι­κή βοή­θεια. «Αλλά εάν προ­κύ­ψει κάτι, θα τους παρα­σχε­θεί όλη η απα­ραί­τη­τη βοή­θεια. Στους Ουκρα­νούς στρα­τιώ­τες παρέ­χο­νται φαγη­τό και εμφια­λω­μέ­νο νερό για όλη την περί­ο­δο της μετα­κί­νη­σης προς τον τελι­κό προ­ο­ρι­σμό στο έδα­φος της Ουκρανίας».

Ρωσι­κά ΜΜΕ έδει­ξαν εικό­νες από τη μετα­φο­ρά των στρα­τιω­τών στη Σεβα­στού­πο­λη της Κρι­μαί­ας, όπου και κρατούνται

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο