Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανασχηματισμός: Δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Δεν απο­δέ­χε­ται ο Ευάγ­γε­λος Απο­στο­λά­κης την πρό­τα­ση του πρω­θυ­πουρ­γού να ανα­λά­βει υπουρ­γός Πολι­τι­κής Προστασίας.

Σύμ­φω­να με τις μέχρι τώρα πλη­ρο­φο­ρί­ες που μετα­δί­δουν ΜΜΕ, ο Ε. Απο­στο­λά­κης, που είχε δια­τε­λέ­σει υπουρ­γός άμυ­νας επί ΣΥΡΙΖΑ, είχε θέσει ως προ­ϋ­πό­θε­ση να υπάρ­ξει συναί­νε­ση μετα­ξύ κυβέρ­νη­σης και αξιω­μα­τι­κής αντιπολίτευσης.

Σε δήλω­ση στο iEidiseis.gr ο Ευάγ­γε­λος Απο­στο­λά­κης ανέ­φε­ρε πως «εγώ δεν απο­φεύ­γω την ευθύ­νη. Αλλά δεν μπο­ρώ να απο­δε­χθώ μία πρό­τα­ση που δεν έχει δια­κομ­μα­τι­κή υπο­στή­ρι­ξη για ένα εθνι­κό ζήτη­μα. Με τιμά ιδιαί­τε­ρα η πρό­τα­ση του πρω­θυ­πουρ­γού, αλλά θα έπρε­πε να έχει δια­κομ­μα­τι­κή υποστήριξη».

Νωρί­τε­ρα μετα­δό­θη­κε από ΜΜΕ, ότι πριν την ανα­κοί­νω­ση του ανα­σχη­μα­τι­σμού υπήρ­ξε τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία του Κ. Μητσο­τά­κη με τον Αλ. Τσί­πρα για την υπουρ­γο­ποί­η­ση Απο­στο­λά­κη χωρίς να γίνει γνω­στό το περιε­χό­με­νο της.

Άλλες πλη­ρο­φο­ρί­ες σε ΜΜΕ ανέ­φε­ραν πως σε τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία που είχε ο Ευ. Απο­στο­λά­κης με τον Αλ. Τσί­πρα, ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ του είπε ότι η απο­δο­χή της πρό­τα­σης θα σήμαι­νε αποστασία.

Σε κάθε περί­πτω­ση, η όλη υπό­θε­ση, ανε­ξάρ­τη­τα από τους επι­κοι­νω­νια­κούς χει­ρι­σμούς, κατέ­δει­ξε την κοι­νή στρα­τη­γι­κή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και την ευκο­λία που ένα πολι­τι­κό πρό­σω­πο μπο­ρεί να αξιο­ποι­η­θεί και από τα δυο κόμματα.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο