Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανατριχίλα προκαλούν όσα φρικώδη μαρτυρά το παιδί για οίκο ανοχής που το πήγαινε ο Ηλίας Μίχος…

Σοκα­ρι­στι­κά είναι αυτά που περιέ­γρα­ψε το 12χρονο παι­δί στην ειδι­κό της Αστυ­νο­μί­ας, μια μέρα πριν συλ­λη­φθεί η μητέ­ρα της την περα­σμέ­νη Πέμπτη.

Το παι­δί είπε στην ψυχο­λό­γο ότι ο Μίχος το πήγαι­νε σε οίκο ανο­χής, όπου, αφού το βία­ζε, στο δωμά­τιο παρή­λαυ­ναν άλλοι άντρες που μπο­ρεί να έφθα­ναν και τους πέντε σε κάθε επί­σκε­ψη της στο ” γκρι κτίριο”.

Ανα­φέ­ρει μάλι­στα, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, το κορι­τσά­κι πως κάποια φορά άκου­σε τον “κύριο που μας άνοι­γε την πόρ­τα” να λέει στον κατη­γο­ρού­με­νο 53χρονο, «τι κάνεις ρε; αυτή είναι μικρή θα μπλέξουμε».

Σύμ­φω­να με όσα φέρε­ται να είπε στην ψυχο­λό­γο το παι­δί, οι άντρες που πήγαι­ναν στον οίκο ανο­χής δεν είχαν οποια­δή­πο­τε σχέ­ση με άντρες που θυμά­ται να είχε μιλή­σει σε εφαρμογές .

Όταν το κορι­τσά­κι ερω­τή­θη­κε αν είχε κατα­λά­βει κάποιος για την “σχέ­ση” της με τον Ηλία φέρε­ται να απά­ντη­σε πως από την πλευ­ρά τη δική της δεν είχε κατα­λά­βει κανείς κάτι, αλλά από την πλευ­ρά του Ηλία ίσως κάποιος φίλος του, συμπλη­ρώ­νο­ντας πως τον είχε ρωτή­σει ένας φίλος του αστυ­νο­μι­κός «τι κάνεις με αυτή την μικρή;»,

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο