Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ Ουκρανοί στρατιώτες παίρνουν τηλέφωνο στις οικογένειες νεκρών Ρώσων στρατιωτών για να τις χλευάσουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανα­τρι­χί­λα προ­κα­λούν βίντεο που, τις τελευ­ταί­ες ώρες κάνουν το γύρο του δια­δι­κτύ­ου και απει­κο­νί­ζουν Ουκρα­νούς στρα­τιώ­τες να καλούν από τα κινη­τά τηλέ­φω­να νεκρών Ρώσων στρα­τιω­τών τις οικο­γέ­νειές τους και να τις χλευάζουν!!!

Όπως απο­τυ­πώ­νε­ται στα παρα­κά­τω βίντεο Ουκρα­νοί στρα­τιώ­τες τηλε­φω­νούν είτε με βίντεο, είτε με απλή κλή­ση και ενη­με­ρώ­νουν τους συγ­γε­νείς ότι ο άνθρω­πός τους έχει «πέσει» στη μάχη. Ωστό­σο αυτό που προ­κα­λεί ανα­τρι­χί­λα είναι το γεγο­νός ότι πρό­θε­σή τους, σύμ­φω­να με όσα γρά­φο­νται στα κοι­νω­νι­κά δίκτυα, είναι να χλευά­σουν την οικο­γέ­νεια των νεκρών.

Όλες οι κλή­σεις έχουν μαγνη­το­σκο­πη­θεί και τα βίντεο έχουν αναρ­τη­θεί στα κανά­λια των Αζο­φι­στών στο telegram. Στο δια­δί­κτυο ήδη πολ­λοί κάνουν λόγο για εγκλή­μα­τα πολέ­μου και από την πλευ­ρά της Ουκρανίας.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κή είναι, όπως ανα­φέ­ρουν στο twitter, η στιγ­μή που Ουκρα­νός στρα­τιώ­της καλεί τη μητέ­ρα νεκρού Ρώσου στρα­τιώ­τη περι­γρά­φο­ντάς της πώς ο γιος της «κομ­μα­τιά­στη­κε» και πώς τον άφη­σαν να τον φάνε τα σκυ­λιά. Τη χλευά­ζει και στη συνέ­χεια τη βρί­ζει. Στα περισ­σό­τε­ρα βίντεο οι Ουκρα­νοί επα­να­λαμ­βά­νουν στους συγ­γε­νείς των νεκρών «Slava Ukraini» δηλα­δή «Δόξα στην Ουκρανία».

Νωρί­τε­ρα σήμε­ρα κι άλλα αμφι­λε­γό­με­να βίντεο είδαν το φως της δημο­σιό­τη­τας με αξιω­μα­τού­χους της Ουκρα­νί­ας δια­μη­νύ­ουν ότι έχουν ήδη δώσει εντο­λή να ερευ­νη­θεί η γνη­σιό­τη­τά τους.

Oι Ουκρανοί χρησιμοποιούν αμφιλεγόμενη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για νεκρούς Ρώσους

Πάντως ο αντι­πρό­ε­δρος της κυβέρ­νη­σης της Ουκρα­νί­ας και υπουρ­γός Ψηφια­κού Μετα­σχη­μα­τι­σμού, Μιχα­ΐ­λο Φεντό­ροφ επι­βε­βαί­ω­σε την πλη­ρο­φο­ρία πως η χώρα του κάνει χρή­ση του αμφι­λε­γό­με­νου συστή­μα­τος ανα­γνώ­ρι­σης προ­σώ­που Clearview ΑΙ, για να εντο­πί­σει και ανα­γνω­ρί­σει νεκρούς Ρώσους στρατιώτες.

Όπως είπε στο Reuters o Φεντό­ροφ «από αβρό­τη­τα στις μητέ­ρες τους, δια­νέ­μου­με αυτές τις πλη­ρο­φο­ρί­ες μέσω των μέσων κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης. Στό­χος μας είναι να ενη­με­ρώ­σου­με του­λά­χι­στον τις οικο­γέ­νειες ότι έχα­σαν τους γιους τους και να τους επι­τρέ­ψου­με να έρθουν για να πάρουν τις σορούς. Παράλ­λη­λα, δια­λύ­ου­με το μύθο της ‘ειδι­κής επι­χεί­ρη­σης’, τρό­πος με τον οποί­ον ανα­φέ­ρε­ται η Ρωσία στην εισβολή».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο