Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναχαιτίσεις σε Μαύρη Θάλασσα και Αλάσκα — Πτήσεις επίδειξης ισχύος

Αμε­ρι­κα­νι­κά μαχη­τι­κά αερο­σκά­φη ανα­χαί­τι­σαν και συνό­δευ­σαν τέσ­σε­ρα ρωσι­κά βομ­βαρ­δι­στι­κά που μπο­ρούν να μετα­φέ­ρουν πυρη­νι­κά όπλα, κατά την διάρ­κεια πτή­σης ρου­τί­νας που πραγ­μα­το­ποιού­σαν σε Ουδέ­τε­ρη Θάλασ­σα κοντά στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες, μετα­δί­δει το πρα­κτο­ρείο RIA, επι­κα­λού­με­νο το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυνας.

Η Ρωσία ανα­κοί­νω­σε ότι τα βομ­βαρ­δι­στι­κά Tupolev, Tu-95MS πραγ­μα­το­ποί­η­σαν την διάρ­κειας 11 ωρών πτή­ση του, σύμ­φω­να με το Διε­θνές δίκαιο. Τα αμε­ρι­κα­νι­κά μαχη­τι­κά αερο­σκά­φη F‑22 Raptor συνό­δευ­σαν τα ρωσι­κά βομ­βαρ­δι­στι­κά σε διά­φο­ρες φάσεις της πτήσης.

Σύμ­φω­να, με την αμε­ρι­κα­νι­κή αντια­ε­ρο­πο­ρι­κή άμυ­να τα τέσ­σε­ρα ρωσι­κά βομ­βαρ­δι­στι­κά έφθα­σαν σε από­στα­ση μικρό­τε­ρη των 40 χιλιο­μέ­τρων από τις ακτές της Αλά­σκα. Στις 29 Μαΐ­ου το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας είχε ανα­κοι­νώ­σει ότι δύο αμε­ρι­κα­νι­κά βομ­βαρ­δι­στι­κά ανα­χαι­τί­σθη­καν από ρωσι­κά μαχη­τι­κά αερο­σκά­φη, κατά την διάρ­κεια πτή­σης που πραγ­μα­το­ποιού­σαν πάνω από την Βαλ­τι­κή και Μαύ­ρη Θάλασ­σα, σε κοντι­νή από­στα­ση από τα χωρι­κά ύδα­τα της Ρωσίας.

aggules11 grammata poiisis aginota
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο