Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Φέριζα Σαρωνικού — Εντολή εκκένωσης του οικισμού

Φωτιά ξέσπα­σε λίγο πριν το μεση­μέ­ρι στην περιο­χή Φέρι­ζα Σαρω­νι­κού. Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες η φωτιά καί­ει χαμη­λή βλά­στη­ση. Είναι επι­κίν­δυ­νη και πριν λίγο το 112 έστει­λε μήνυ­μα στους κατοί­κους να εκκε­νώ­σουν τον οικι­σμό και να κινη­θούν προς Λαγονήσι.

Άμε­ση ήταν η αντί­δρα­ση της Πυρο­σβε­στι­κής, ενώ επι­χει­ρούν στην περιο­χή επί­γειες και ενα­έ­ριες δυνά­μεις. Σύμ­φω­να με ενη­μέ­ρω­ση από την Πυρο­σβε­στι­κή στο σημείο επι­χει­ρούν 50 πυρο­σβέ­στες με 13 οχή­μα­τα, δύο πεζο­πό­ρα τμή­μα­τα, ενώ έχει δοθεί εντο­λή να σηκω­θούν τέσ­σε­ρα αερο­σκά­φη και δύο ελικόπτερα.

Στην περιο­χή πνέ­ουν ισχυ­ροί άνε­μοι ‑μέχρι 7 μπο­φόρ- οι οποί­οι έχουν γιγα­ντώ­σει τις φλόγες.

Μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση όσων βρίσκονται στη Φέριζα Σαρωνικού

Μήνυ­μα μέσω του 112 εστά­λη σε όσους βρί­σκο­νται στη Φέρι­ζα Σαρω­νι­κού, προ­κει­μέ­νου να απο­μα­κρυν­θούν προ­λη­πτι­κά από την περιο­χή τους και να κατευ­θυν­θούν στο Λαγο­νή­σι, λόγω πυρ­κα­γιάς που βρί­σκε­ται σε εξέλιξη.

Συγκε­κρι­μέ­να, το μήνυ­μα ανα­φέ­ρει: «Αν βρί­σκε­στε στη Φέρι­ζα εκκε­νώ­στε τώρα προς Λαγο­νή­σι. Δασι­κή πυρ­κα­γιά στην περιο­χή σας. Ακο­λου­θή­στε τις οδη­γί­ες των αρχών. Οδη­γί­ες αυτο­προ­στα­σί­ας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο