Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή ο υπόδικος για τη δολοφονία Φύσσα, Λαγός

Την ανε­ξαρ­τη­το­ποί­η­σή του από τη ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή γνω­στο­ποί­η­σε ο υπό­δι­κος χρυ­σαυ­γί­της και εκλεγ­μέ­νος ευρω­βου­λευ­τής (και πρώ­ην βου­λευ­τής του φασι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος)  Γιάν­νης Λαγός.

Σε δήλω­σή του στον ιστό­το­πο newsbeast.gr ο χρυ­σαυ­γί­της Λαγός υπο­στη­ρί­ζει ότι η από­φα­σή του δεν οφεί­λε­ται σε ρήξη με την ηγε­σία του κόμ­μα­τος, αλλά καθό­τι εκτι­μά πως «κάνου­με λάθος πολι­τι­κές κινή­σεις, πράγ­μα­τα τα οποία εγώ του­λά­χι­στον δεν συμφωνώ».

Στις γενι­κές εκλο­γές της 7ης Ιου­λί­ου η Χρυ­σής Αυγή δεν κατά­φε­ρε να εισέλ­θει στην Βου­λή, μένο­ντας εκτός για πρώ­τη φορά από το 2012. Ο Λαγός είναι υπό­δι­κος για την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση της Χρυ­σής Αυγής, η οποία άρχι­σε να ξετυ­λί­γε­ται μετά την δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσσα.

Ο  Λαγός ανέ­φε­ρε πως κάποιοι «συνα­γω­νι­στές» του τον ακο­λου­θούν στον αγώ­να, δίχως να διευ­κρι­νί­σει εάν πρό­κει­ται για πρό­σω­πα που θα στε­λε­χώ­σουν το γρα­φείο του στην ευρω­βου­λή ή εάν έχει άλλες πολι­τι­κές βλέψεις.

Παρέ­θε­σε 14 ονό­μα­τα, ανά­με­σά τους τον Γιώρ­γο Γερ­με­νή, τον Νίκο Κού­ζου­λο και τον Πανα­γιώ­τη Ηλιό­που­λο. Δεν ανα­φέρ­θη­κε σε ηγε­τι­κά στε­λέ­χη της ΧΑ, όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι σήμε­ρα είχα­με και άλλη απο­χώ­ρη­ση μέλους της ΚΕ του ναζι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος. Είναι φανε­ρό ότι είναι σε εξέ­λι­ξη διερ­γα­σί­ες τόσο στη Χρυ­σή Αυγή όσο και σε όμο­ρους χώρους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο