Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΜεΡΑ25 η Αγγελική Αδαμοπούλου κάνοντας λόγο για «κλειστή λέσχη εκλεκτών»

Την απο­χώ­ρη­σή της από την κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα του ΜεΡΑ25 ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα η βου­λευ­τής Α’ Αθη­νών Αγγε­λι­κή Αδαμοπούλου.

Σύμ­φω­να με την επι­στο­λή που απέ­στει­λε στον πρό­ε­δρο της Βου­λής, η  βου­λευ­τής υπο­στη­ρί­ζει ότι το κόμ­μα του Γιά­νη Βαρου­φά­κη από «πολυ­συλ­λε­κτι­κή και πολυ­φω­νι­κή συλ­λο­γι­κό­τη­τα» έχει μετα­τρα­πεί σε «κλει­στή λέσχη εκλε­κτών» που λει­τουρ­γεί αυθαί­ρε­τα και αυταρ­χι­κά ενώ εμφα­νί­ζει «έλλειμ­μα δημο­κρα­τί­ας, αξιο­κρα­τί­ας, ιστό­τη­τας, υπευ­θυ­νό­τη­τας και δια­φά­νειας, πλε­ό­να­σμα οικο­γε­νειο­κρα­τί­ας και νεποτισμού».

Σε tweet που ανήρ­τη­σε ο Γ. Βαρου­φά­κης ανα­φέ­ρει: «Με την συνεί­δη­ση ήσυ­χη, ότι κανέ­να κόμ­μα δεν έχει στα­θεί σε βου­λεύ­τριά του όπως το ΜέΡΑ25 στην Αγγε­λι­κή Αδα­μο­πού­λου, της εύχο­μαι κάθε επι­τυ­χία στο νέο της κόμ­μα… τώρα που μύρι­σαν εκλο­γές. Την Ημέ­ρα της Γυναί­κας εμείς είμα­στε στους δρό­μους – για τις γυναί­κες όχι για τα αξιώματα».

Από την πλευ­ρά του, το ΠΓ της ΚΟ του ΜεΡΑ25 αφή­νει σαφείς αιχ­μές για σκο­πι­μό­τη­τα πίσω από την από­φα­ση της κ. Αδα­μο­πού­λου. Πιο συγκε­κρι­μέ­να αναφέρει:

«Με λύπη μας ενη­με­ρω­θή­κα­με σήμε­ρα δια του προ­έ­δρου της Βου­λής ότι η βου­λεύ­τρια Α’ Αθή­νας του ΜέΡΑ25 Αγγε­λι­κή Αδα­μο­πού­λου απο­χώ­ρη­σε από την ΚΟ και ανε­ξαρ­τη­το­ποι­ή­θη­κε. Η Αγγε­λι­κή Αδα­μο­πού­λου ουδέ­πο­τε εξέ­φρα­σε την παρα­μι­κρή υπό­νοια στα όργα­να του κόμ­μα­τος, στην ΠΓ και την ΚΕ, για όσα επι­κα­λεί­ται ως αιτία της απο­χώ­ρη­σης της. Κατα­νο­ού­με ότι δεν είναι καθό­λου εύκο­λο να είναι μέλος του ΜέΡΑ25, ενός κόμ­μα­τος χωρίς δεσμεύ­σεις και εξαρ­τή­σεις στην Ολι­γαρ­χία, ενός κόμ­μα­τος που δεν επι­τρέ­πει τον καριε­ρι­σμό και τις όποιες ατο­μι­κές φιλο­δο­ξί­ες. Σε αυτή τη συγκυ­ρία της διά­χυ­της εκλο­γο­λο­γί­ας, η σκο­πι­μό­τη­τα αυτής της κίνη­σης της Αγγε­λι­κής Αδα­μο­πού­λου είναι προ­φα­νής. Της ευχό­μα­στε καλή τύχη στο επό­με­νο κόμ­μα της».

Σημειώ­νε­ται ότι η απο­χώ­ρη­ση της Αγγ. Αδα­μο­πού­λου από το ΜεΡΑ25 είναι η δεύ­τε­ρη μέσα σε λίγους μήνες καθώς τον περα­σμέ­νο Ιού­λιο είχε ανε­ξαρ­τη­το­ποι­η­θεί η βου­λευ­τής Β’ Θεσ­σα­λο­νί­κης Κων­στα­ντί­να Αδάμου.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο