Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανεπιθύμητοι οι αμερικανοΝΑΤΟικοί μακελάρηδες στο Λιτόχωρο

Να κατα­δι­κά­σει την κοι­νή στρα­τιω­τι­κή άσκη­ση των ελλη­νι­κών και αμε­ρι­κα­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων στην περιο­χή του Λιτο­χώ­ρου υπό το βλέμ­μα μάλι­στα του Αμε­ρι­κα­νού πρέ­σβη  Τζ. Πάιατ, καλεί το λαό της περιο­χής η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Πιε­ρί­ας του ΚΚΕ.

Ειδι­κό­τε­ρα αναφέρει:

«Η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Πιε­ρί­ας του ΚΚΕ καλεί το λαό του Λιτο­χώ­ρου, γενι­κό­τε­ρα το λαό της Πιε­ρί­ας, να κατα­δι­κά­σει την κοι­νή στρα­τιω­τι­κή άσκη­ση των ελλη­νι­κών και αμε­ρι­κα­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων στην περιο­χή του Λιτό­χω­ρου, η κορύ­φω­ση της οποί­ας πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε με την παρου­σία του πρέ­σβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ.

Οι “πρό­βες πολέ­μου” που διε­ξά­γο­νται στην περιο­χή μας, όπως και σε όλη την Ελλά­δα, με ευθύ­νη της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης της ΝΔ όσο και της προη­γού­με­νης του ΣΥΡΙΖΑ, πραγ­μα­το­ποιού­νται λίγες μέρες μετά τη συμ­φω­νία Ελλά­δας — ΗΠΑ για τις βάσεις και απο­δει­κνύ­ουν την ολο­έ­να και βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, προ­κει­μέ­νου να επι­τευ­χθεί η λεγό­με­νη γεω­στρα­τη­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση, που όμως είναι η άλλη όψη της πολι­τι­κής που καθη­με­ρι­νά ματώ­νει τη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια, πετσο­κό­βει μισθούς και συντά­ξεις, καταρ­γεί εργα­σια­κά και ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα, υψώ­νει όλο και περισ­σό­τε­ρα εμπό­δια στην πρό­σβα­ση του λαού στην Παι­δεία και την Υγεία.

Ο λαός να αντι­πα­λέ­ψει τις λογι­κές που θέλουν την περιο­χή του Λιτό­χω­ρου και όλης της χώρας σαν ένα απέ­ρα­ντο πεδίο βολής στο οποίο θα εκπαι­δεύ­ο­νται για τα δολο­φο­νι­κά τους σχέ­δια Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κοί μακελάρηδες.

Να μη νομι­μο­ποι­ή­σει στη συνεί­δη­σή του τη Συμ­φω­νία Ελλά­δας — ΗΠΑ με την οποία επε­κτεί­νο­νται οι αμε­ρι­κα­νι­κές στρα­τιω­τι­κές βάσεις στη χώρα, για να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί ως πολυ­ε­πί­πε­δο πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο σε βάρος των λαών της ευρύ­τε­ρης περιο­χής, μετα­τρέ­πο­ντας ταυ­τό­χρο­να τη χώρα σε στό­χο των ανταγωνισμών.

Να παλέ­ψει για απο­δέ­σμευ­ση από τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις του κεφα­λαί­ου, βάζο­ντας γερά θεμέ­λια για την οργά­νω­ση της αντε­πί­θε­σης, την πάλη για την ανα­τρο­πή αυτού του σάπιου συστή­μα­τος, που συν­θλί­βει τις ανά­γκες του λαού σε ιμπε­ρια­λι­στι­κή ειρή­νη και πόλεμο».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο