Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανεπιθύμητοι οι νεοναζί φασίστες στην Καλαμαριά — Πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δημοτικό συμβούλιο

Την από­φα­ση να μη διευ­κο­λύ­νει με κανέ­ναν τρό­πο την φιέ­στα που οργα­νώ­νει η φασι­στι­κή οργά­νω­ση «Ιερός Λόχος 2012» την Κυρια­κή 7 Απρί­λη, πήρε το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο Καλα­μα­ριάς έπει­τα από πρό­τα­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης». Σημειώ­νε­ται ότι τα φασι­στοει­δή του «Ιερού Λόχου» ετοι­μά­ζουν σύνα­ξη μισαλ­λο­δο­ξί­ας, ρατσι­σμού και εθνι­κι­σμού, υπό την ονο­μα­σία «Makedonian Pride 2019» στον χώρο του πρώ­ην στρα­το­πέ­δου Κόδρα.

Στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο τοπο­θε­τή­θη­κε επί του θέμα­τος ο δημ. σύμ­βου­λος και υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Καλα­μα­ριάς με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Βικέ­ντιος Αντωνάκης.

Ανα­λυ­τι­κά η από­φα­ση του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου Καλα­μα­ριάς έχει ως εξής:
«Τα μέλη του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Δήμου Καλα­μα­ριάς κατη­γο­ρη­μα­τι­κά δηλώ­νουν την αντί­θε­σή τους στην επι­κεί­με­νη φιέ­στα που ετοι­μά­ζει το εθνι­κι­στι­κό φασι­στι­κό μόρ­φω­μα του “Ιερού Λόχου 2012”, την Κυρια­κή 7/4 στην περιο­χή μας.
Το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο Καλα­μα­ριάς απο­φα­σί­ζει να μη διευ­κο­λύ­νει με κανέ­ναν τρό­πο τη δρά­ση οποιου­δή­πο­τε εθνι­κι­στι­κού — φασι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος στην πόλη μας, για να μην προ­πα­γαν­δί­ζο­νται οι φασι­στι­κές τους αντι­λή­ψεις και να στά­ζει το ρατσι­στι­κό τους δηλητήριο.
Οι πολί­τες της μαρ­τυ­ρι­κής και ηρω­ι­κής Καλα­μα­ριάς των δημο­κρα­τι­κών και κοι­νω­νι­κών αγώ­νων, της προ­σφυ­γιάς και της εργα­τιάς, του πολι­τι­σμού και της μνή­μης οφεί­λουν να εκπλη­ρώ­νουν κάθε μέρα το Χρέ­ος τους απέ­να­ντι στην Ιστορία.
Στην Καλα­μα­ριά του Μπλό­κου, των αγω­νι­στι­κών παρα­δό­σε­ων και των λαϊ­κών αγώ­νων δεν χωρά­νε οι νεο­να­ζί, ιδε­ο­λο­γι­κοί από­γο­νοι των ταγματασφαλιτών.
Θεω­ρού­με καθή­κον και υπο­χρέ­ω­σή μας και, ειδι­κό­τε­ρα, απέ­να­ντι στην ιστο­ρία του λαού και του τόπου μας, απέ­να­ντι στη νέα γενιά, να υψώ­νε­ται τεί­χος στην ανα­βί­ω­ση του φασι­σμού και του ναζισμού.
Η Καλα­μα­ριά πρέ­πει να επι­δεί­ξει μηδε­νι­κή ανο­χή στο φασι­σμό, στο ρατσι­σμό και τον εθνικισμό.
Είναι πρέ­πον ο δήμος μας να είναι ένας δήμος που θα μπαί­νει μπρο­στά σε ζητή­μα­τα ιστο­ρι­κής μνή­μης, μπρο­στά σε ζητή­μα­τα υπε­ρά­σπι­σης της ιστο­ρί­ας αυτής της πόλης, των ανθρώ­πων αυτής της πόλης, των αγώ­νων που έδω­σαν αυτοί οι άνθρω­ποι για την απε­λευ­θέ­ρω­ση από το φασισμό.
Οι νεο­να­ζί φασί­στες, εθνι­κι­στές με όποιο μαν­δύα και αν “ντυ­θούν” είναι ανε­πι­θύ­μη­τοι στην Καλαμαριά.
Δεν υπάρ­χει χώρος στην Καλα­μα­ριά για αυτούς που διχάζουν.
Για πολι­τι­κούς, κοι­νω­νι­κούς και νομι­κούς λόγους δεν πρέ­πει να επι­τρέ­ψου­με τη μετα­τρο­πή του στρα­το­πέ­δου “Κόδρα” σε χώρο μισαλ­λο­δο­ξί­ας, ρατσι­σμού, ξενο­φο­βί­ας και εθνικισμού».
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο