Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανεπιθύμητος ο Πάιατ στην Πάτρα: Δήλωση του δημάρχου Κ. Πελετίδη

Πρό­κλη­ση χαρα­κτη­ρί­ζει την παρου­σία του Αμε­ρι­κα­νού πρέ­σβη στην Πάτρα ο δήμαρ­χος της πόλης Κώστας Πελετίδης.

Σε δήλω­σή του υπογραμμίζει:

«Η παρου­σία του Αμε­ρι­κα­νού πρέ­σβη, εκπρο­σώ­που των φονιά­δων των λαών στην Πάτρα, σε συνέ­δριο που συν­διορ­γα­νώ­νουν η Περι­φέ­ρεια Δυτι­κής Ελλά­δας, το Πανε­πι­στή­μιο Πατρών και άλλοι φορείς απο­τε­λεί πρό­κλη­ση για τον λαό και τη νεο­λαία που αγω­νί­ζε­ται ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­σμό, την εμπλο­κή της χώρας μας στους πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς, για το κλεί­σι­μο της βάσης του Αρά­ξου και των υπο­λοί­πων που είναι διά­σπαρ­τες σε όλη την Ελλάδα.

Καλού­με τους διορ­γα­νω­τές, έστω και τώρα, να ακυ­ρώ­σουν την πρό­σκλη­ση και την παρου­σία του Αμε­ρι­κα­νού πρέ­σβη στο συνέ­δριο, για­τί είναι ανεπιθύμητος».

Συγκέ­ντρω­ση πραγ­μα­το­ποιούν οι Οργα­νώ­σεις Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την Παρα­σκευή 30 Οκτώ­βρη, στις 6 μ.μ. στην Πλ. Γεωρ­γί­ου ενά­ντια στην παρου­σία του Πρέ­σβη των ΗΠΑ, την ίδια μέρα, στην συνά­ντη­ση «Μετα­φο­ράς Γνώ­σης» που συν­διορ­γα­νώ­νουν η Περι­φέ­ρεια Δυτι­κής Ελλά­δας, το Πανε­πι­στή­μιο Πατρών, το Ελλη­νι­κό Ανοι­χτό Πανε­πι­στή­μιο και το «Ionian» στην Achaia Clauss.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευ­θύ­νουν κάλε­σμα στο λαό και την νεο­λαία της πόλης να συμ­με­τέ­χουν μαζικά.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο