Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανεπιθύμητος στη Λάρισα ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ — Ανακοίνωση της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Ανε­πι­θύ­μη­το χαρα­κτη­ρί­ζει τον πρέ­σβη των ΗΠΑ, που πήγε στη Λάρι­σα να καμα­ρώ­σει την επί­δει­ξη των αμε­ρι­κα­νι­κών drones του πολέ­μου, η Επι­τρο­πή Περιο­χής Θεσ­σα­λί­ας του ΚΚΕ και απαι­τεί να κλεί­σει η αμε­ρι­κα­νι­κή βάση κατα­σκο­πευ­τι­κών drones, στην 110 ΠΜ της Λάρισας.

Συγκε­κρι­μέ­να, στην ανα­κοί­νω­σή της αναφέρει:

«Πρό­κλη­ση για τα φιλει­ρη­νι­κά αισθή­μα­τα του λαού της Θεσ­σα­λί­ας και της χώρας μας απο­τε­λεί η σημε­ρι­νή επί­σκε­ψη του πολε­μο­κά­πη­λου πρέ­σβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, στην 110 Πτέ­ρυ­γα Μάχης της Λάρι­σας, προ­κει­μέ­νου να παρα­στεί στην επί­δει­ξη των αμε­ρι­κα­νι­κών κατα­σκο­πευ­τι­κών drones του πολέ­μου, από κοι­νού με την πολι­τι­κή και στρα­τιω­τι­κή ηγε­σία του ελλη­νι­κού υπουρ­γεί­ου Άμυνας.

Θυμί­ζου­με ότι στην 110 ΠΜ, με ευθύ­νη τόσο της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, στο πλαί­σιο της λεγό­με­νης Αμυ­ντι­κής Συμ­φω­νί­ας Ελλά­δας — ΗΠΑ, εγκα­τα­στά­θη­κε αμε­ρι­κα­νι­κή στρα­τιω­τι­κή βάση κατα­σκο­πευ­τι­κών drones που επι­χει­ρούν από τη Βόρεια Αφρι­κή, το Αιγαίο έως την Κρι­μαία, συμ­με­τέ­χο­ντας ενερ­γό­τα­τα στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και επεμ­βά­σεις ΗΠΑ — ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η ΕΠ Θεσ­σα­λί­ας του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει στον λαό της περιο­χής την επί­σκε­ψη — πρό­κλη­ση του Αμε­ρι­κα­νού πρέ­σβη και την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ που κλι­μα­κώ­νει την εμπλο­κή της χώρας μας στους άκρως επι­κίν­δυ­νους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και επεμ­βά­σεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, τόσο με την παρο­χή στρα­τιω­τι­κών βάσε­ων στις ΗΠΑ στη χώρα μας, όσο και με τη συμ­με­το­χή ελλη­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων με το αντί­στοι­χο πολε­μι­κό υλι­κό σε επεμ­βά­σεις σε άλλες χώρες.

Η αύξη­ση των αμε­ρι­κα­νι­κών βάσε­ων στο έδα­φος της χώρας μας και της εμπλο­κής της στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε όχι μόνο δεν εξα­σφα­λί­ζουν την ειρή­νη, τη στα­θε­ρό­τη­τα και την ασφά­λεια στην περιο­χή, αλλά πολ­λα­πλα­σιά­ζουν τους κιν­δύ­νους για το λαό μας και άλλους λαούς, αφού Ελλά­δα μετα­τρέ­πε­ται σε μαγνή­τη κιν­δύ­νων σε μια πιθα­νή ανά­φλε­ξη στην περιο­χή, που σήμε­ρα είναι πολύ πιο ορατή.

Η ΕΠ Θεσ­σα­λί­ας του ΚΚΕ καλεί τους εργα­το­ϋ­παλ­λή­λους, τα φτω­χά λαϊ­κά στρώ­μα­τα της πόλης και του χωριού, ιδιαί­τε­ρα τη νεο­λαία, να πάρουν μέρος μαζι­κά στον αγώ­να του αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού κινή­μα­τος, αξιώ­νο­ντας τη μη κύρω­ση της αμυ­ντι­κής συμ­φω­νί­ας Ελλά­δας — ΗΠΑ από τη Βου­λή, να κλεί­σουν όλες οι αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις στη χώρα μας, να επι­στρέ­ψουν άμε­σα όλες οι ελλη­νι­κές Ένο­πλες Δυνά­μεις που συμ­με­τέ­χουν σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές έξω από τα σύνο­ρά μας, να απο­δε­σμευ­τεί η χώρα μας από ΝΑΤΟ, ΕΕ, με το λαό αφέ­ντη στον τόπο του. Καμία διευ­κό­λυν­ση, καμία εμπλο­κή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο