Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανεστάλησαν πλειστηριασμοί έπειτα από παρέμβαση του ΠΑΜΕ στην εταιρεία «doValue» (VIDEO)

Την προ­στα­σία του λαού από το κύμα πλει­στη­ρια­σμών και κατα­σχέ­σε­ων απαί­τη­σε το ΠΑΜΕ, με την κινη­το­ποί­η­ση που οργά­νω­σε στα γρα­φεία της εται­ρεί­ας δια­χεί­ρι­σης «κόκ­κι­νων» δανεί­ων «doValue» στην Καλλιθέα. 

«Κανέ­να σπί­τι στα χέρια τρα­πε­ζί­τη», δια­δή­λω­σαν μέλη σωμα­τεί­ων εργα­ζο­μέ­νων και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων που αντα­πο­κρί­θη­καν στο κάλεσμα.

Η κινη­το­ποί­η­ση οργα­νώ­θη­κε με αφορ­μή έξι περι­πτώ­σεις εργα­ζο­μέ­νων που απει­λού­νται άμε­σα με πλει­στη­ρια­σμό της πρώ­της κατοι­κί­ας τους. Μετά την παρέμ­βα­ση αντι­προ­σω­πεί­ας στην εται­ρεία, το απο­τέ­λε­σμα ήταν οι πλει­στη­ρια­σμοί να ανα­στα­λούν και να δοθούν δεσμεύ­σεις για τη ρύθ­μι­ση των οφει­λών και των δόσε­ων, με τρό­πο που να αντα­πο­κρί­νε­ται στις δυνα­τό­τη­τες των δανειο­λη­πτών να απο­πλη­ρώ­σουν τις οφει­λές τους.

Για το αίτη­μα να ανα­στα­λούν οι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νοι πλει­στη­ρια­σμοί, αλλά και γενι­κό­τε­ρα να μπει φρέ­νο στη λεη­λα­σία της λαϊ­κής κατοι­κί­ας, μίλη­σε στους συγκε­ντρω­μέ­νους ο Βάλ­σα­μος Συρί­γος, μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ.

Ανα­φε­ρό­με­νος στην κυβερ­νη­τι­κή τρο­πο­λο­γία για το συγκε­κρι­μέ­νο ζήτη­μα, έκα­νε λόγο για κοροϊ­δία σε βάρος των εργα­ζο­μέ­νων, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι το ποιός δανειο­λή­πτης θα χάνει το σπί­τι του και ποιός τελι­κά θα κατα­φέρ­νει να το γλι­τώ­σει θα καθο­ρί­ζε­ται από τις τρά­πε­ζες και τα funds, δηλα­δή από τους ίδιους που ακο­νί­ζουν τα νύχια τους για να λεη­λα­τή­σουν την πρώ­τη κατοικία.

«Μόνο η μαζι­κή λαϊ­κή πάλη μπο­ρεί να σώσει τα σπί­τια του λαού», υπο­γράμ­μι­σε, κόντρα στην καλ­λιέρ­γεια ψεύ­τι­κων προ­ε­κλο­γι­κών ελπί­δων. Ξεκα­θά­ρι­σε πως όσοι κιν­δυ­νεύ­ουν να χάσουν το σπί­τι τους δεν είναι μπα­τα­χτσή­δες, αλλά βιο­πα­λαι­στές που δεν μπο­ρούν να αντα­πο­κρι­θούν στις ληστρι­κές απαι­τή­σεις των τρα­πε­ζών, άνθρω­ποι που αντι­με­τω­πί­ζουν την ανερ­γία και τις μειώ­σεις μισθών, την ώρα που οι δανεια­κές τους υπο­χρε­ώ­σεις συνε­χί­ζουν να «τρέ­χουν».

Στην κατεύ­θυν­ση αυτή, κάλε­σε σε συνέ­χεια και μαζι­κο­ποί­η­ση των κινη­το­ποι­ή­σε­ων προ­κει­μέ­νου να μπαί­νει φρέ­νο στους πλει­στη­ρια­σμούς, να ανα­γκά­ζο­νται οι εται­ρεί­ες να προ­χω­ρούν σε ρυθ­μί­σεις χωρίς εξω­πραγ­μα­τι­κές απαι­τή­σεις και εκβια­σμούς στους δανειο­λή­πτες, να απο­τρέ­πο­ντας εξώ­σεις.  Στο φόντο αυτό, ενη­μέ­ρω­σε πως το πρωί πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε μια ακό­μα παρέμ­βα­ση ενά­ντια σε προ­σπά­θεια έξω­σης οικο­γέ­νειας από το σπί­τι της στο Νέο Ψυχικό.

Παράλ­λη­λα, ο Β. Συρί­γος εξέ­φρα­σε τα συλ­λυ­πη­τή­ρια των σωμα­τεί­ων στην οικο­γέ­νεια και τους συνα­δέλ­φους του εργα­ζό­με­νου στην «do Value» που έχα­σε τη ζωή του εν ώρα εργα­σί­ας. Απαί­τη­σε να διε­ρευ­νη­θούν τα αίτια του θανά­του του και να απο­δο­θούν τυχόν ευθύνες.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο