Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανησυχία ΑΚΕΛ για τον πυρηνικό σταθμό στο Ακουγιου της Τουρκίας

Το ΑΚΕΛ εκφρά­ζει βαθύ­τα­τη ανη­συ­χία από την χθε­σι­νή κατά­θε­ση του θεμέ­λιου λίθου του πυρη­νι­κού σταθ­μού στο Άκου­γιου στην παρου­σία του Τούρ­κου Προ­έ­δρου Ταγίπ Ερντο­γάν και του Ρώσου Προ­έ­δρου Βλα­ντι­μίρ Πούτιν.

“Το ΑΚΕΛ τα τελευ­ταία χρό­νια έχει κρού­σει τον κώδω­να του κιν­δύ­νου σχε­τι­κά με τις σοβα­ρές περι­βαλ­λο­ντι­κές συνέ­πειες που θα έχει η εγκα­τά­στα­ση ενός πυρη­νι­κού σταθ­μού μόλις λίγα χιλιό­με­τρα μακριά από τις ακτές της Κερύ­νειας” σημειώνει.

Η ανα­κοί­νω­ση τονί­ζει πως “Η πυρη­νι­κή ενέρ­γεια έχει απο­δει­χτεί πόσο επι­κίν­δυ­νη μπο­ρεί να κατα­στεί. Αυτό μας το υπεν­θυ­μί­ζουν καθη­με­ρι­νά τα θύμα­τα του Τσέρ­νο­μπιλ και της Φου­κο­σί­μα. Ένα ατύ­χη­μα ή μια διαρ­ροή, εκτός της περι­βαλ­λο­ντι­κής κατα­στρο­φής, θα θέσει σε κίν­δυ­νο τις ζωές χιλιά­δων πολι­τών στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Μεσο­γεί­ου.” Με αυτή την ευκαι­ρία, επα­να­λαμ­βά­νου­με τη γενι­κό­τε­ρη θέση μας κατά της ανέ­γερ­σης πυρη­νι­κών σταθ­μών και για την ανά­γκη στα­δια­κής κατάρ­γη­σης των υφι­στά­με­νων, κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του ΑΚΕΛ.

Πηγή: dialogos.com.cy

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο