Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανησυχεί για τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό

Την ανη­συ­χία του για την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα των μέτρων που έχουν ληφθεί από τις συγκοι­νω­νια­κές εται­ρεί­ες για την προ­στα­σία από τον κορο­ναϊό, τόσο για τους εργα­ζό­με­νους όσο και για το επι­βα­τι­κό κοι­νό, εκφρά­ζει με ανα­κοί­νω­σή του το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Λει­τουρ­γί­ας Μετρό Αθη­νών (ΣΕΛΜΑ).

Οι εργα­ζό­με­νοι επι­ση­μαί­νουν στην ανα­κοί­νω­σή τους ότι την ώρα που «σχο­λεία, θέα­τρα, δημό­σιοι χώροι, πολι­τι­στι­κές και άλλες εκδη­λώ­σεις μένουν κλει­στές για­τί είναι αδύ­να­τον να προ­στα­τευ­τούν απο­τε­λε­σμα­τι­κά, σε αντι­δια­στο­λή θεω­ρούν ότι ένα αντι­ση­πτι­κό φτά­νει για να προ­στα­τέ­ψει το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, τους εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες επι­βά­τες και τους δεκά­δες εργα­ζο­μέ­νους σε ένα δίκτυο που εκτεί­νε­ται σχε­δόν σε όλη την Αττική».

Οι ίδιοι χαρα­κτη­ρί­ζουν τα μέτρα, τα οποία έχει προ­τεί­νει ο ΟΑΣΑ και καλού­νται να εφαρ­μό­σουν οι συγκοι­νω­νια­κές εται­ρί­ες «υπο­τυ­πώ­δη» προ­σθέ­το­ντας ότι «δεν τηρού­νται ούτε στο σωστό χρό­νο ούτε στη σωστή ποσό­τη­τα». Ανα­φέ­ρουν επί­σης ότι οι διοι­κή­σεις των συγκοι­νω­νια­κών φορέ­ων «κάθε άλλο παρά μια στά­ση υπευ­θυ­νό­τη­τας και σοβα­ρό­τη­τας έχουν να επιδείξουν».

Τέλος, απαι­τούν αυξη­μέ­να μέτρα και τήρη­ση των κανό­νων υγιει­νής αντά­ξια μιας σοβα­ρής χώρας όσον αφο­ρά τα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς δεδο­μέ­νου ότι οι χώροι της ΣΤΑΣΥ φιλο­ξε­νούν χιλιά­δες επι­βά­τες και εργα­ζο­μέ­νους καθό­λη τη διάρ­κεια της ημέ­ρας κάτι που τους καθι­στά χώρους με υψη­λή επικινδυνότητα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο