Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στην Ανω Γλυφάδα — Εκκένωση σπιτιών

Ανη­συ­χη­τι­κές δια­στά­σεις παίρ­νει, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, η πυρ­κα­γιά στην ‘Ανω Γλυ­φά­δα, η οποία ξεκί­νη­σε από το τέρ­μα της οδού Μετσό­βου και καί­ει έκτα­ση με πουρ­νά­ρια και ξερά χόρ­τα στους πρό9πδες του Υμηττού.

Πριν από λίγο έγι­νε εισή­γη­ση από τον επι­κε­φα­λής των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων, υπο­στρά­τη­γο Πανα­γιώ­τη Νιά­φα, να απο­μα­κρυν­θούν προ­λη­πτι­κά οι κάτοι­κοι από την οδό Αρι­στεί­δου στην Βού­λα, όπου κατευ­θύ­νε­ται το μέτω­πο της πυρκαγιάς.

Οι κάτοι­κοι έλα­βαν στα κινη­τά τους και σχε­τι­κό SMS με οδη­γί­ες για το που πρέ­πει να κατευθυνθούν:

Σύμ­φω­να με την τελευ­ταία ενη­μέ­ρω­ση, στην περιο­χή πνέ­ουν άνε­μοι που φτά­νουν και τα 8 μπο­φόρ και η πυρ­κα­γιά επε­κτεί­νε­ται προς το Πανό­ρα­μα της Βού­λας, όπου γίνε­ται αγώ­νας να ανα­κο­πεί η πορεία της πριν φτά­σει στο δάσος που βρί­σκε­ται εκεί, ενώ ανα­μέ­νο­νται και νέες ενι­σχύ­σεις σε επί­γεια και ενα­έ­ρια μέσα.

Όπως έγι­νε γνω­στό από την Πυρο­σβε­στι­κή, μέχρι στιγ­μής δεν έχει φτά­σει στα σπί­τια, ωστό­σο έγι­νε η εισή­γη­ση για απο­μά­κρυν­ση κατοί­κων για να μην κιν­δυ­νεύ­σουν άνθρω­ποι, καθώς η φωτιά κινεί­ται απειλητικά.

Όσον αφο­ρά στα αίτια της πυρ­κα­γιάς, από την Πυρο­σβε­στι­κή θεω­ρού­νται άγνω­στα μέχρι στιγ­μής, ενώ ο δήμαρ­χος Γλυ­φά­δας ανέ­φε­ρε νωρί­τε­ρα ότι ξεκί­νη­σε από υπο­σταθ­μό του ΔΕΔΗΕ.

Για την διε­ρεύ­νη­ση των αιτί­ων έχει στα­λεί στο σημείο κλι­μά­κιο της Διεύ­θυν­σης; Αντι­με­τώ­πι­σης Εγκλη­μά­των Εμπρη­σμού, οπού άρχι­σε ήδη την συλ­λο­γή στοιχείων.

Παράλ­λη­λα από την αστυ­νο­μία έγι­ναν και νέες κυκλο­φο­ρια­κές ρυθ­μί­σεις στο Πανό­ρα­μα Βού­λας και συγκε­κρι­μέ­να πραγ­μα­το­ποιού­νται εκτρο­πές στην συμ­βο­λή των οδών Τροί­ας και Πριά­μου Έκτο­ρος και Πατρό­κλου και Θεσ­σα­λί­ας και Αρματολών.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο