Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10: ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Οι αγώ­νες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του» να μας ακο­λου­θεί, προ­ε­τοι­μα­ζό­μα­στε για τη μεγά­λη έκθε­ση εικα­στι­κών τεχνών…

ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10

Το μεγά­λο αυτό γεγο­νός, κλεί­νει φέτος δέκα χρό­νια ζωής.

Δέκα χρό­νια αμέ­ρι­στης συνερ­γα­σί­ας με τα Σωμα­τεία της Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Ζώνης Περά­μα­τος, του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου Αττι­κής κι άλλων φορέ­ων που είχαν ως απο­τέ­λε­σμα, όλα αυτά τα χρό­νια, να εδραιώ­σου­με την παρου­σία μας με εικα­στι­κές εκθέ­σεις, παράλ­λη­λες καλ­λι­τε­χνι­κές εκδη­λώ­σεις και συζη­τή­σεις στους εργα­σια­κούς χώρους και στις συνοι­κί­ες που ζουν οι άνθρω­ποι της βιοπάλης.

Πάνω από 180 εικα­στι­κοί καλ­λι­τέ­χνες κάθε χρό­νο, έτσι και φέτος για δέκα­τη χρο­νιά, επι­στρα­τεύ­ου­με τη γνώ­ση, το συναί­σθη­μα, την τέχνη μας, και δημιουρ­γού­με καλ­λι­τε­χνι­κό έργο, εμπνε­ό­με­νοι από την εργα­τι­κή τάξη και τους αγώ­νες της, απευ­θυ­νό­με­νοι σε αυτή.

Αφου­γκρα­ζό­μα­στε την όξυν­ση της κοι­νω­νι­κής κατά­στα­σης στη χώρα μας, τον πόλε­μο στη Μέση Ανα­το­λή, το ενδε­χό­με­νο γενί­κευ­σης του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, το ζήτη­μα της μετα­νά­στευ­σης και της προ­σφυ­γιάς που συνε­πά­γε­ται, και με κεντρι­κό θέμα της έκθε­σης ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, δίνου­με το στίγ­μα μας.

Aντι­πα­λεύ­ου­με την «απο­δο­χή» της φρί­κης του πολέ­μου, δια­κη­ρύσ­σου­με την αλλη­λεγ­γύη στους λαούς που χύνουν το αίμα τους για τα συμ­φέ­ρο­ντα των ιμπε­ρια­λι­στών. Παίρ­νου­με θέση και κατα­δι­κά­ζου­με τους άδι­κους πολέ­μους, βρο­ντο­φω­νά­ζου­με για τους αδι­κο­χα­μέ­νους μετα­νά­στες του Αιγαί­ου, τα χιλιά­δες θύμα­τα του πολέ­μου, κατα­δι­κά­ζου­με τον εθνι­κι­σμό — φασισμό.

Πολε­μά­με με τα δικά μας όπλα! Την τέχνη…

«Οι αγώ­νες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του»
13 έως 22 Οκτώ­βρη 2017
στο Εργο­στά­σιο Καχρα­μά­νο­γλου — ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Διορ­γά­νω­ση:
ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΑ(σ)ΜΑ / ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Ώρες λει­τουρ­γί­ας: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 12.00π.µ. — 9.00µ.µ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο