Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση του εμβολίου στους τρεις μήνες

Την επί­σπευ­ση της τρί­της δόσης του εμβο­λί­ου κατά του κορο­νοϊ­ού από τους έξι στους τρεις μήνες απο­φά­σι­σε η εθνι­κή επι­τρο­πή εμβο­λια­σμών μετά το σχε­τι­κό ερώ­τη­μα που έθε­σε σε αυτήν η κυβέρνηση.

Όπως ανα­κοί­νω­σε ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας Πρω­το­βάθ­μιας Υγεί­ας Μάριος Θεμι­στο­κλέ­ους, η εθνι­κή επι­τρο­πή εμβο­λια­σμών λαμ­βά­νο­ντας υπό­ψη της όλα τα δεδο­μέ­να κατα­λή­γει στην χορή­γη­ση της τρί­της ανα­μνη­στι­κής δόσης 3 μήνες μετά την ολο­κλή­ρω­ση του εμβο­λια­σμού για όλους τους ενή­λι­κες από 18 ετών και πάνω. Όσον αφο­ρά αυτούς που έχουν νοσή­σει, η σύστα­ση είναι να εμβο­λια­στούν κι αυτοί 3 μήνες κι όχι 6 μήνες μετά τη νόση­ση, ενώ όσον αφο­ρά αυτούς που έχουν κάνει το εμβό­λιο της Johnson’s and Johnson’s η ανα­μνη­στι­κή δόση θα γίνε­ται στους 2 μήνες όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όπως εξή­γη­σε ο κ. Θεμι­στο­κλέ­ους η πλατ­φόρ­μα θα ανοί­γει στα­δια­κά από σήμε­ρα το βρά­δυ για ραντε­βού, ενώ υπάρ­χουν και αρκε­τά δια­θέ­σι­μα ραντε­βού και για την Κυρια­κή 5 Δεκεμ­βρί­ου. Εκτί­μη­σε δε σε 2 εκατ. τους πολί­τες που μπο­ρούν να προ­βούν στην τρί­τη δόση.

Η από­φα­ση της επι­τρο­πής όπως είπε ο κ. Θεμι­στο­κλέ­ους βασί­στη­κε στην άπο­ψη ότι θα πρέ­πει να υπάρ­ξει όσο το δυνα­τόν μεγα­λύ­τε­ρη αύξη­ση της προ­στα­σί­ας από τον εμβο­λια­σμό καθώς η μετά­λα­ξη όμι­κρον φαί­νε­ται να απα­σχο­λεί ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρο όχι μόνο τους επι­στή­μο­νες αλλά και την κοι­νω­νία. Ο στό­χος, όπως είπε ο κ. Θεμι­στο­κλέ­ους, είναι να εμβο­λια­στούν όσο το δυνα­τό περισ­σό­τε­ροι άνθρω­ποι μέχρι τον Ιανουά­ριο, δηλα­δή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχι­κό εμβο­λια­σμό τον Σεπτέμ­βριο που πέρασε.

che guevara 008

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο