Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου

Ανοί­γουν από τη Δευ­τέ­ρα 7 Δεκεμ­βρί­ου οι επι­χει­ρή­σεις λια­νι­κής πώλη­σης αμι­γώς επο­χι­κών χρι­στου­γεν­νιά­τι­κων ειδών, καθώς και η πώλη­σή των ειδών αυτών από τα σού­περ-μάρ­κετ, όπως ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Ανάπτυξης.

Οι λεπτο­μέ­ρειες για το ωρά­ριο και τον τρό­πο λει­τουρ­γί­ας των κατα­στη­μά­των αυτών θα ανα­κοι­νω­θούν αύριο, Παρα­σκευή, από τον αρμό­διο Γενι­κό Γραμ­μα­τέα Εμπο­ρί­ου και Προ­στα­σί­ας του Κατα­να­λω­τή, κ. Πανα­γιώ­τη Σταμπουλίδη.

Το πλή­ρες σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για την συνέ­χι­ση των περιο­ρι­στι­κών μέτρων για την απο­τρο­πή περαι­τέ­ρω εξά­πλω­σης του κορω­νοϊ­ού θα ανα­κοι­νώ­σει στις 12:30 ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Στέ­λιος Πέτσας.

Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι η παρά­τα­ση του lockdown για ακό­μη μία εβδο­μά­δα ‑δηλα­δή μέχρι τις 14 Δεκεμ­βρί­ου- προ­βάλ­λει ως το πιθα­νό­τε­ρο ενδεχόμενο.

Στην ενη­μέ­ρω­ση των κυβερ­νη­τι­κών συντα­κτών ο Στέ­λιος Πέτσας ανα­μέ­νε­ται να ανα­φερ­θεί και στη λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων, δημο­τι­κών, γυμνα­σί­ων και λυκεί­ων. Με τα επι­δη­μιο­λο­γι­κά δεδο­μέ­να των τελευ­ταί­ων ημε­ρών θεω­ρεί­ται περί­που σαν απί­θα­νο το ενδε­χό­με­νο να ανα­κοι­νω­θεί το άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων την επό­με­νη εβδο­μά­δα. Η εκπαι­δευ­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα θα συνε­χι­στεί μέσω της τηλεκ­παί­δευ­σης του­λά­χι­στον μέχρι το τέλος του έτους και οι απο­φά­σεις για την επα­να­λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων μετα­τί­θε­νται για τις αρχές του 2021, μετά την περί­ο­δο των σχο­λι­κών εορτών.

Παραλ­λή­λως, ο Στέ­λιος Πέτσας ανα­μέ­νε­ται να προ­δια­γρά­ψει τις επό­με­νες κινή­σεις για το πιθα­νό άνοιγ­μα του λια­νε­μπο­ρί­ου με κάποιους περιο­ρι­σμούς από την 14η Δεκεμβρίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο