Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανοδος της θερμοκρασίας από αύριο — Αναλυτικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ανο­δος της θερ­μο­κρα­σί­ας, με μέγι­στες τιμές 14–18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, προ­βλέ­πει για αύριο η ΕΜΥ. Η αύξη­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας θα δια­τη­ρη­θεί έως την ερχό­με­νη Πέμ­πτη, οπό­τε θα πέσει στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Την Κυρια­κή ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις, που κυρί­ως στα δυτι­κά, στα βόρεια και στο Αιγαίο θα είναι πυκνό­τε­ρες. Βρο­χές θα σημειω­θούν στα δυτι­κά, στο Ανα­το­λι­κό, Κεντρι­κό και Νότιο Αιγαίο, ενώ από το από­γευ­μα και στα βόρεια. Οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα θα είναι σχε­τι­κά αυξη­μέ­νες και η ορα­τό­τη­τα στα ηπει­ρω­τι­κά θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνο­δο, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, και θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑3 έως 11 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από ‑1 έως 13, στη Θεσ­σα­λία από 0 έως 14, στην Ήπει­ρο από 5 έως 17, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά και Πελο­πόν­νη­σο από 1 έως 17, στη Δυτι­κή Στε­ρεά από 7 έως 14, στη Δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο από 7 έως 16, στα νησιά του Ιονί­ου από 13 έως 16, στα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου από 7 έως 16, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 11 έως 15, στις Κυκλά­δες και στα Δωδε­κά­νη­σα από 10 έως 16 και στην Κρή­τη από 4 έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 3 έως 5 Μπο­φόρ και από το πρωί 4 έως 6 Μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις 3 έως 5 και πρό­σκαι­ρα κατά τόπους έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις, που τοπι­κά κατά δια­στή­μα­τα θα είναι πυκνό­τε­ρες και υπάρ­χει μικρή πιθα­νό­τη­τα για ασθε­νείς, πρό­σκαι­ρες βρο­χές τοπι­κού χαρα­κτή­ρα. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 Μπο­φόρ. Η ορα­τό­τη­τα θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικο­σι­τε­τρα­ώ­ρου. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 8 έως 15 βαθ­μούς Κελσίου.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις που τοπι­κά κατά δια­στή­μα­τα θα είναι πυκνό­τε­ρες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 3 Μπο­φόρ. Η ορα­τό­τη­τα θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικο­σι­τε­τρα­ώ­ρου. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 4 έως 13 βαθ­μούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27-12-2021

Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, πιθα­νώς κατά τόπους ισχυ­ρές προ­βλέ­πο­νται στη δυτι­κή Ελλά­δα. Στην υπό­λοι­πη χώρα, προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές κυρί­ως στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδε­κά­νη­σα και βαθ­μιαία πρό­σκαι­ρα και στις υπό­λοι­πες περιο­χές. Από αργά το από­γευ­μα μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες είναι πιθα­νό να εκδη­λω­θούν στα βορειο­α­να­το­λι­κά κυρί­ως θαλάσ­σια — παρα­θα­λάσ­σια τμήματα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και στα πελά­γη τοπι­κά 7 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα παρου­σιά­σει αξιό­λο­γη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 28-12-2021

Στα δυτι­κά προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, πιθα­νώς κατά τόπους ισχυ­ρές. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές που βαθ­μιαία θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 6 τοπι­κά στα πελά­γη 7 και πιθα­νώς στο Αιγαίο πρό­σκαι­ρα έως 8 μπο­φόρ, με εξα­σθέ­νη­ση από αργά το από­γευ­μα στα δυτικά.

Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα παρου­σιά­σει αξιό­λο­γη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29-12-2021

Σε όλη τη χώρα προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά και τα νότια σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να στα δυτι­κά και τα βόρεια βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα ανα­το­λι­κά νότιοι 5 με 6 και στα δυτι­κά από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 5 μπο­φόρ στρε­φό­με­νοι σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια ένταση.

Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα παρου­σιά­σει αξιό­λο­γη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 30-12-2021

Στα ανα­το­λι­κά και τα νότια προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Στην υπό­λοι­πη χώρα λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μπο­φόρ. Πρό­σκαι­ρα στο ανα­το­λι­κό Αιγαίο θα πνέ­ουν νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα παρου­σιά­σει μικρή πτώ­ση στα βόρεια.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο