Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα γέννησης

Σήμε­ρα άνοι­ξε η πλατ­φόρ­μα για το επί­δο­μα γέν­νη­σης. Σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Εργα­σί­ας, η αίτη­ση για τη χορή­γη­ση του επι­δό­μα­τος υπο­βάλ­λε­ται είτε στην εφαρ­μο­γή Επι­δό­μα­τος Γέν­νη­σης Τέκνου του Οργα­νι­σμού Προ­νοια­κών Επι­δο­μά­των και Κοι­νω­νι­κής Αλλη­λεγ­γύ­ης (ΟΠΕΚΑ) στην ιστο­σε­λί­δα www.epidomagennisis.gr είτε μέσω της ψηφια­κής δήλω­σης γέν­νη­σης, για τα παι­διά που γεν­νιού­νται σε μαιευ­τή­ρια ή νοσο­κο­μεία. Στην παρού­σα φάση, η δια­δι­κα­σία της ψηφια­κής δήλω­σης γέν­νη­σης θα λει­τουρ­γή­σει πιλο­τι­κά σε 15 μαιευ­τή­ρια και νοσο­κο­μεία της χώρας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται, ότι για την υπο­βο­λή αίτη­σης στην εφαρ­μο­γή Επι­δό­μα­τος Γέν­νη­σης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ, στην είσο­δο, η οποία πραγ­μα­το­ποιεί­ται με τη χρή­ση των προ­σω­πι­κών κωδι­κών πρό­σβα­σης της μητέ­ρας στο πλη­ρο­φο­ρια­κό σύστη­μα TAXISnet της Ανε­ξάρ­τη­της Αρχής Δημο­σί­ων Εσό­δων (ΑΑΔΕ), δηλώ­νε­ται απα­ραι­τή­τως ο ΑΜΚΑ του γεν­νη­θέ­ντος παι­διού, η διεύ­θυν­ση κατοι­κί­ας της αιτού­σας μητέ­ρας, το email και ο αριθ­μός τηλε­φώ­νου της, καθώς και το IBAN τρα­πε­ζι­κού λογα­ρια­σμού, δικαιού­χος ή συν­δι­καιού­χος του οποί­ου είναι η ίδια.

Για την υπο­βο­λή της ψηφια­κής δήλω­σης γέν­νη­σης απαι­τού­νται μόνο τα ταυ­το­ποι­η­τι­κά έγγρα­φα των γονέ­ων του παι­διού. Με τη δήλω­ση γέν­νη­σης θα δηλώ­νο­νται τα στοι­χεία επι­κοι­νω­νί­ας των γονέ­ων (κινη­τό τηλέ­φω­νο, στα­θε­ρό τηλέ­φω­νο, email, διεύ­θυν­ση κατοι­κί­ας), το ΙΒΑΝ τρα­πε­ζι­κού λογα­ρια­σμού, δικαιού­χος ή συν­δι­καιού­χος του οποί­ου είναι η μητέ­ρα, η οποία θα υπο­βάλ­λει παράλ­λη­λα και αίτη­ση για τη χορή­γη­ση του επι­δό­μα­τος γέννησης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο