Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ — CAMERATA JUNIOR — ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Κυρια­κή 6 Μαΐ­ου, 11:30 π.μ.
Aίθου­σα Δημή­τρης Μητρό­που­λος, Μέγα­ρο Μου­σι­κής Αθηνών

Η Ορχή­στρα Νέων των Φίλων της Μουσικής
CAMERATA JUNIOR

παρου­σιά­ζει το νέο της ρεπερ­τό­ριο σε μια πρω­ι­νή κυρια­κά­τι­κη συναυ­λία για μικρούς και μεγάλους

Με δάσκα­λο και μαέ­στρο τον βιο­λο­νί­στα Δημή­τρη Σέμ­ση, η Νεα­νι­κή Ορχή­στρα Εγχόρ­δων του Συλ­λό­γου Οι Φίλοι της Μου­σι­κής Camerata Junior, που συμπλή­ρω­σε ήδη επτά χρό­νια ανο­δι­κής πορεί­ας ενθου­σιά­ζο­ντας επα­νει­λημ­μέ­νως τους κρι­τι­κούς και το πιστό κοι­νό της, παρου­σιά­ζει την καθιε­ρω­μέ­νη ανοι­ξιά­τι­κη συναυ­λία της, σε μια κυρια­κά­τι­κη πρω­ι­νή συνά­ντη­ση για μικρούς και μεγά­λους, την Κυρια­κή 6 Μαΐ­ου στις 11:30 π.μ., στην Αίθου­σα Δημή­τρης Μητρό­που­λος του Μεγά­ρου Μου­σι­κής Αθηνών.

Το πρό­γραμ­μα της συναυ­λί­ας, που επέ­λε­ξε με ιδιαί­τε­ρη προ­σο­χή ο Δημή­τρης Σέμ­σης για τον εκπαι­δευ­τι­κό του χαρα­κτή­ρα, αλλά και για την ποιό­τη­τα και την πρω­το­τυ­πία του (3 έργα και πάλι σε πρώ­τη εκτέ­λε­ση φέτος!) θα αρχί­σει ζωη­ρά με το παι­δι­κό τμή­μα της Ορχή­στρας να ερμη­νεύ­ει δύο απαι­τη­τι­κές συν­θέ­σεις της επο­χής μπα­ρόκ σε ρυθ­μό allegro! Πρό­κει­ται για το πρώ­το μέρος από τη Συμ­φω­νία σε σολ ελάσ­σο­να του Γιό­χαν Άντολφ Χάσ­σε (1699–1783) και
το πρώ­το μέρος από τη βενε­τσιά­νι­κη Συμ­φω­νία σε σολ μεί­ζο­να του Αντό­νιο Βιβάλ­ντι (1678–1741). Οι μικροί μου­σι­κοί θα ολο­κλη­ρώ­σουν την εμφά­νι­σή τους, εκπλήσ­σο­ντάς μας, ως συνή­θως, ανα­τρε­πτι­κά, με την πολύ ιδιαί­τε­ρη Toccatina του 65χρονου αμε­ρι­κα­νού συν­θέ­τη Γουί­λιαμ Χόφελτ σε πρώ­τη παρουσίαση!

Τη σκυ­τά­λη θα πάρουν οι έφη­βοι μου­σι­κοί, που θα μας παρου­σιά­σουν, με επαγ­γελ­μα­τι­σμό, αλλά και μπρίο, τα έργα:
— Σερε­νά­τα σε λαϊ­κές σου­η­δι­κές μελω­δί­ες του Γερ­μα­νού ρομα­ντι­κού συν­θέ­τη Mαξ Μπρουχ (1838–1920) σε πρώ­τη ελλη­νι­κή εκτέλεση,
— Στρό­βος ΙΙ, έργο 123, που έγρα­ψε ειδι­κά για την Camerata Junior ο 45χρονος λαμπρός έλλη­νας συν­θέ­της και πια­νί­στας Από­στο­λος Ντάρ­λας, σε πρώ­τη παγκό­σμια εκτέλεση,
— Σερε­νά­τα έργο 21, αρ. 3, από τις λυρι­κό­τε­ρες συν­θέ­σεις του Ρόμπερτ Φουξ (1847–1927), δασκά­λου του Μπράμς και ιδιαί­τε­ρα ονο­μα­στού στην επο­χή του συνθέτη.

Και μία έκπλη­ξη: Στη φετι­νή της συναυ­λία, η Ορχή­στρα Νέων θα συμπρά­ξει με τον μόλις 21 ετών σολίστ και πρώ­το φλα­ου­τί­στα της ΚΟΑ Στά­θη Καρα­πά­νο στο μαγευ­τι­κό Κον­τσέρ­το για φλά­ου­το «Η Νύχτα», έργο 10, αρ. 2 σε σολ ελάσ­σο­να του Aντό­νιο Βιβάλντι.

Νέοι Έλλη­νες σολίστ, νέοι Έλλη­νες συν­θέ­τες και ένα νεα­νι­κό μου­σι­κό σχή­μα που κάνει περή­φα­νο το Σύλ­λο­γο Οι Φίλοι της Μου­σι­κής που το ίδρυ­σε και το Μέγα­ρο Μου­σι­κής Αθη­νών που το φιλο­ξε­νεί. Μία θαυ­μά­σια ευκαι­ρία και για όλους εμάς, να καμα­ρώ­σου­με και να χαρού­με από κοντά τους ταλα­ντού­χους νέους και νέες του τόπου μας για τη σοβα­ρό­τη­τα, αλλά και την αγά­πη και αφο­σί­ω­ση με την οποία προ­σεγ­γί­ζουν, όλα αυτά τα χρό­νια, τη μουσική!

Σολίστ: Στά­θης Καρα­πά­νος φλάουτο

Βοη­θός Διδα­σκα­λί­ας Ορχή­στρας: Βασί­λης Σούκας

Διδα­σκα­λία – Μου­σι­κή Διεύ­θυν­ση: Δημή­τρης Σέμσης

Τιμές εισι­τη­ρί­ων: Α’ ζώνη 15 €, Β’ ζώνη 10 €
7 € (μαθη­τές, φοιτητές)

H προ­πώ­λη­ση ξεκί­νη­σε ήδη στο Μέγα­ρο Μου­σι­κής Αθηνών
210 7282333, megaron.gr, και σε όλα τα κατα­στή­μα­τα Public.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο