Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανοιχτή επιστολή μελών της Διοίκησης; της ΓΣΕΕ προς την ΕφΣυν για συκοφαντικό δημοσίευμα

Ανοι­χτή επι­στο­λή προς την «Εφη­με­ρί­δα των Συντα­κτών» για συκο­φα­ντι­κή δυσφή­μι­ση απέ­στει­λαν τα μέλη της Διοί­κη­σης της ΓΣΕΕ, Πέρ­ρος Γιώρ­γος, Ταβου­λά­ρη Γιώ­τα, Τασού­λας Γιάν­νης Συρί­γος Βάλ­σα­μος, Καρα­ντού­σας Μανό­λης, Μαυ­ρο­κέ­φα­λος Νίκος, Γκώ­γκος Θανά­σης, Στολ­τί­δης Λεω­νί­δας και Παπα­γε­ωρ­γί­ου Νίκος.

Συγκε­κρι­μέ­να, αναφέρουν:

«Στο ρεπορ­τάζ της “Εφη­με­ρί­δας των Συντα­κτών”, με τίτλο “Δια­βού­λευ­ση”, που παρου­σιά­στη­κε στην έντυ­πη, αλλά και στην ηλε­κτρο­νι­κή μορ­φή της εφη­με­ρί­δας στις 20 Μάη, χρε­ώ­νε­ται ουσια­στι­κά η μη αντί­δρα­ση της ΓΣΕΕ για το αντερ­γα­τι­κό νομο­σχέ­διο, στην “ανο­χή των συν­δι­κα­λι­στών του ΚΚΕ” και χαρα­κτη­ρι­στι­κά γρά­φε­ται ότι “δεν θα εκδι­δό­ταν ανα­κοί­νω­ση, αφού ούτε η ΔΑΚΕ ήθε­λε να υψώ­σει τους τόνους”.

Το συγκε­κρι­μέ­νο από­σπα­σμα του άρθρου είναι συκο­φα­ντι­κό, δεν αντα­πο­κρί­νε­ται στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Μας κάνει ιδιαί­τε­ρη εντύ­πω­ση διό­τι αν και η συγκε­κρι­μέ­νη δημο­σιο­γρά­φος είναι επι­φορ­τι­σμέ­νη με τα εργα­σια­κά θέμα­τα, αλλά και με το ρεπορ­τάζ για το εργα­τι­κό-συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα και των συλ­λο­γι­κών δια­δι­κα­σιών της ΓΣΕΕ, προ­χώ­ρα σε τέτοια ψευ­δή αναφορά.

Να υπεν­θυ­μί­σου­με πως οι δυνά­μεις της ΔΑΣ βρί­σκο­νται εκτός προ­ε­δρεί­ου της ΓΣΕΕ εδώ και πολ­λά χρό­νια. Τα δελ­τία Τύπου και οι ανα­κοι­νώ­σεις που εκδί­δει η πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) φτά­νουν στα mail μας και γινό­μα­στε γνώ­στες την ίδια στιγ­μή που φτά­νουν και στους δημο­σιο­γρά­φους, ενδε­χο­μέ­νως και αργό­τε­ρα. Με βάση αυτά μπο­ρεί να κατα­νο­ή­σει και ο πιο “άψη­τος” που παρα­κο­λου­θεί τις διερ­γα­σί­ες που υπάρ­χουν στο εργα­τι­κό-συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα και τις δια­δι­κα­σί­ες του, ότι δεν υπάρ­χει απο­λύ­τως καμία βάση σε οποιον­δή­πο­τε υπαι­νιγ­μό που ανα­φέ­ρει συν­δια­μόρ­φω­ση ή ανο­χή σε περιε­χό­με­νο ανα­κοι­νώ­σε­ων. Ούτε μας ζητά­νε τη γνώ­μη ούτε πολι­τι­κά συμ­φω­νού­με πάνω στη δια­μορ­φω­μέ­νη γραμ­μή της ηγε­σί­ας της ΓΣΕΕ. Γνω­στά πράγματα!

Επί της ουσί­ας όμως: Η ανα­κοί­νω­ση της ΓΣΕΕ, όσον αφο­ρά την αντί­δρα­σή της στη συνέ­ντευ­ξη Τύπου του υπουρ­γού Εργα­σί­ας είναι προ­κλη­τι­κή και σε πλή­ρη αντι­στοί­χι­ση με τη στή­ρι­ξη των κυβερ­νη­τι­κών μέτρων όλους αυτούς τους μήνες. Επει­δή, λοι­πόν, τα πρα­κτι­κά των συνε­δριά­σε­ων των συλ­λο­γι­κών οργά­νων της ΓΣΕΕ υπάρ­χουν σε έντυ­πη και ηλε­κτρο­νι­κή μορ­φή, άρα μπο­ρεί να ανα­τρέ­ξει σε αυτά ο κάθε δημο­σιο­γρά­φος, να θυμί­σου­με πώς η πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ, τόσο στην απερ­γία του Νοέμ­βρη για τα ζητή­μα­τα της προ­στα­σί­ας της υγεί­ας, αλλά και ενό­ψει του νομο­σχε­δί­ου που προ­ε­τοι­μα­ζό­ταν, όσο και στην πρό­σφα­τη απερ­γία στις 6 Μάη, χαρα­κτή­ρι­ζε “γελοί­ες” τις απερ­γί­ες που οργά­νω­ναν εκα­το­ντά­δες συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις σε όλη τη χώρα. Παράλ­λη­λα ανα­φε­ρό­ταν σε ανύ­παρ­κτο νομο­σχέ­διο και σε διαρ­ρο­ές, όταν την ίδια στιγ­μή ο ίδιος ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας το παρου­σί­α­ζε σε τηλε­ο­πτι­κές εκπο­μπές και σε εφημερίδες.

Την ίδια στιγ­μή που η πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ (στη συγκε­κρι­μέ­νη ανα­κοί­νω­ση που επι­κα­λεί­ται η συντά­κτρια του άρθρου) ανέ­φε­ρε πως “θα παρου­σιά­σει με τη συν­δρο­μή των νομι­κών και του Ινστι­τού­του Εργα­σί­ας, τη λεπτο­με­ρή απά­ντη­ση στις προ­ω­θού­με­νες δια­τά­ξεις”, τα σωμα­τεία που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ και οι κομ­μου­νι­στές που δρουν μέσα στο συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα βρί­σκο­νταν έξω από το Υπουρ­γείο Εργα­σί­ας κατά τη διάρ­κεια της παρου­σί­α­σης του νομο­σχε­δί­ου και παράλ­λη­λα οργά­νω­ναν συλ­λα­λη­τή­ρια σε όλη τη χώρα την επό­με­νη μέρα, πρω­το­στα­τώ­ντας στην απερ­για­κή και αγω­νι­στι­κή απά­ντη­ση που πρέ­πει να δοθεί, πρω­το­βου­λί­ες τις οποί­ες κάλυ­ψε με εκτε­νή ρεπορ­τάζ και η δική σας εφη­με­ρί­δα. Σήμε­ρα είναι ανά­γκη να δια­μορ­φω­θεί ένα μαζι­κό, ταξι­κό, απερ­για­κό μέτω­πο απέ­να­ντι στις ανα­τρο­πές του αιώ­να και σε αυτό συμ­βάλ­λου­με με όλες μας τις δυνά­μεις. Η πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ την ίδια ώρα ψάχνει να βρει θετι­κές δια­τά­ξεις στο αντερ­γα­τι­κό έκτρω­μα και προ­σπα­θεί να απο­διορ­γα­νώ­σει και να απο­συ­ντο­νί­σει τη μαζι­κή αντίδραση.

Είναι γνω­στό σε όλους πως οι δυνά­μεις που απαρ­τί­ζουν το προ­ε­δρείο της ΓΣΕΕ, που οργα­νώ­νουν συνέ­δρια με την κατα­στο­λή και τα ΜΑΤ, ορί­ζουν τη γραμ­μή της τρι­το­βάθ­μιας συν­δι­κα­λι­στι­κής οργά­νω­σης και συντάσ­σουν τις ανα­κοι­νώ­σεις της, είναι οι δυνά­μεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρία Κοψί­νη να ψάξει σε αυτές τις δυνά­μεις να βρει τις ανη­συ­χί­ες τους, τις ανο­χές τους και τις ενο­χές τους. Γνω­ρί­ζο­νται καλά!

Ζητά­με την άμε­ση διόρ­θω­ση των ψευ­δών ανα­φο­ρών και να δημο­σιευ­τεί η απά­ντη­σή μας στην εφη­με­ρί­δα, στην έντυ­πη και ηλε­κτρο­νι­κή μορ­φή της».

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παι­διών (Βέρα Κλών­τζα-Για­κλο­βά – Φρά­νιο Κραλ)

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο