Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορονοϊό ανακάλυψε ερευνητικό κέντρο στο Ισραήλ

Το Ινστι­τού­το Βιο­λο­γι­κής Έρευ­νας του Ισρα­ήλ (IIBR) ολο­κλή­ρω­σε μια πρω­το­πο­ρια­κή επι­στη­μο­νι­κή έρευ­να, εντο­πί­ζο­ντας ένα αντί­σω­μα που εξου­δε­τε­ρώ­νει τον κορoνο­ϊό, ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Άμυ­νας της χώρας.

«Είμαι περή­φα­νος για το προ­σω­πι­κό του Ινστι­τού­του, το οποίο έχει κάνει μια σημα­ντι­κή ανα­κά­λυ­ψη», δήλω­σε ο υπουρ­γός Άμυ­νας Ναφτα­λί Μπε­νέτ χθες, Δευ­τέ­ρα, έπει­τα από επί­σκε­ψή του στο εργα­στή­ριο που έχει την έδρα του στο Ness Ziona, γρά­φει η εφη­με­ρί­δα Jerusalem Post.

Το IIBR εργά­ζε­ται τώρα για να κατο­χυ­ρώ­σει την ευρε­σι­τε­χνία και να εξα­σφα­λί­σει την εμπο­ρι­κή της ανά­πτυ­ξη, προ­στί­θε­ται, ενώ ανα­φέ­ρε­ται ότι όλες οι νομι­κές δια­δι­κα­σί­ες θα συντο­νί­ζο­νται με το υπουρ­γείο Άμυνας.

«Αυτό το επι­στη­μο­νι­κό επί­τευγ­μα έχει τη δυνα­τό­τη­τα να απο­τε­λέ­σει πρό­ο­δο για τη θερα­πεία ασθε­νών με κορoνο­ϊό και δεν είναι εμβό­λιο για ευρεία χρή­ση», προ­στί­θε­ται στη δήλωση.

Τον περα­σμέ­νο μήνα, το IIBR ανα­κοί­νω­σε ότι είχε αρχί­σει να δοκι­μά­ζει ένα δοκι­μα­στι­κό εμβό­λιο για τον COVID-19 σε τρωκτικά.

Εν τω μετα­ξύ, το IIBR και η πόλη Yeroham, ανα­κοί­νω­σαν χθες, Δευ­τέ­ρα, ότι σχε­διά­ζουν να ανοί­ξουν την πρώ­τη εγκα­τά­στα­ση παρα­γω­γής εμβο­λί­ων του Ισρα­ήλ, σε συνερ­γα­σία με κάποια από τις διε­θνείς φαρ­μα­κευ­τι­κές εται­ρεί­ες, σύμ­φω­να με εκπρό­σω­πο των τοπι­κών αρχών.

Σύμ­φω­να με στοι­χεία του Worldometer, στο Ισρα­ήλ έχουν κατα­γρα­φεί συνο­λι­κά 16.506 κρού­σμα­τα και 258 θάνα­τοι από τον κορoνο­ϊό. Την ίδια στιγ­μή έχουν αναρ­ρώ­σει 11.843 άτο­μα, ενώ τα ενερ­γά κρού­σμα­τα είναι 4.405. Τα εργα­στη­ρια­κά τεστ στη χώρα ανέρ­χο­νται σε 53.902 ανά 1 εκατ. πλη­θυ­σμού. Κατά μέσο όρο, το Ισρα­ήλ κατα­γρά­φει 30 θανά­τους και 1.907 κρού­σμα­τα ανά 1 εκατ. πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο