Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ANTAR-CIA

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Η παρα­κά­τω προ­ε­κλο­γι­κή αφί­σα κυκλο­φο­ρεί στο δια­δί­κτυο με υπο­γρα­φή ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΝΑΡ. Στην αρχή, έκπλη­κτοι από τον χρυ­σαυ­γη­τι­σμό του εν λόγω κατα­σκευά­σμα­τος, θεω­ρή­σα­με πως επρό­κει­το για προ­βο­κά­τσια ενα­ντί­ον τους.

Κι όμως, είναι αλή­τι­κη ενέρ­γεια μερί­δας, του­λά­χι­στον, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Υπάρ­χει αναρ­τη­μέ­νη και στη σελί­δα της «Νεο­λαί­ας Κομ­μου­νι­στι­κή Απε­λευ­θέ­ρω­ση-νΚΑ». Δυστυ­χώς, πρό­κει­ται για αφί­σα με σφρα­γί­δα Μανια­δά­κη. Καθα­ρά χρυ­σαυ­γή­τι­κης νοο­τρο­πί­ας ενέρ­γεια, υβρι­στι­κή για τον ίδιο τον κόσμο που τους ακο­λου­θεί, πολ­λοί εκ των οποί­ων βρέ­θη­καν για χρό­νια στο ΚΚΕ. Η μερί­δα εκεί­νη του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αρε­σκό­ταν στο πολύ­χρο­νο γλεί­ψι­μο του ΣΥΡΙΖΑ, στην επί­μο­νη προ­σκόλ­λη­ση πίσω από τους εργα­το­πα­τέ­ρες της ΓΣΕΕ και εξ’ αυτού στο ξέπλυ­μά τους, αυτοί που ακό­μη και στα γεγο­νό­τα με το συνέ­δριο των εργα­το­πα­τέ­ρων και των σεκιου­ρη­τά­δων περί άλλων ετύρ­βα­ζαν, βρέ­θη­καν, τελι­κά, στην κατρα­κύ­λα τους αγκα­λιά με τον Γκαίμπελς.

Δημο­σί­ευ­σαν και στη­ρί­ζουν ένα άθλιο και ασφα­λί­τι­κης επι­νό­η­σης  κατα­σκεύ­α­σμα. Ντρο­πή και στην υπο­ψή­φιά τους στον δήμο της Αθή­νας, Ντί­να Ρέπ­πα, που ενθου­σια­σμέ­νη από την αλη­τεία, έβα­λε «καρ­δού­λα» κάτω από την ανάρ­τη­ση της αφί­σας. Το κοι­νο­ποί­η­σε κι ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δήμο Περι­στε­ρί­ου, ο  πολύς Πάνος Παπα­νι­κο­λά­ου. Αίσχος, κα Ρέπ­πα, κε Παπα­νι­κο­λά­ου και οι όμοιοί σας, που δια­κρι­θή­κα­τε στην προ­βο­κά­τσια και στις γκαι­μπε­λί­στι­κες μεθοδεύσεις.

Αξί­ζει να σημειω­θεί πως στο σάλο, που εξ’ αυτού, ήδη έχει ξεσπά­σει στο δια­δί­κτυο, μετα­ξύ των μελών και φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπάρ­χουν αρκε­τοί – προς τιμήν τους, που κατήγ­γει­λαν και καυ­τη­ρί­α­σαν την επαί­σχυ­ντη προβοκάτσια.

Κατά την ταπει­νή μας γνώ­μη, οι υπεύ­θυ­νοι αυτού του ανο­σιουρ­γή­μα­τος πρέ­πει να απο­μο­νω­θούν και να κατα­δι­κα­στούν. Όσοι δε υπο­ψή­φιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν πολι­τι­κή τσί­πα και ιδιαί­τε­ρα εκεί­νοι που στο παρελ­θόν πάλε­ψαν μέσα από τις γραμ­μές του ΚΚΕ, έχουν υπο­χρέ­ω­ση στο όνο­μα των προη­γού­με­νων αγώ­νων τους, να δια­χω­ρί­σουν τη θέση τους από αυτήν την αλη­τεία και να παραι­τη­θούν. Αλλιώς, το στίγ­μα αυτής της, ναζι­στι­κού τύπου, ξετσι­πω­σιάς θα τους ακο­λου­θεί εφ’ όρου ζωής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο