Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντετοκούνμπο ή Τεντόγλου — Ψιλοχαμός στο twitter με αρκετή δόση ρατσισμού, με αφορμή ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη

Αφορ­μή να χύσουν ρατσι­στι­κό δηλη­τή­ριο βρή­καν τα γνω­στά φασι­στοει­δή του δια­δι­κτύ­ου με αφορ­μή tweet της πρω­τα­θλή­τριας του άλμα­τος επί κοντώ, Κατε­ρί­να Στε­φα­νί­δη, η οποία δια­φώ­νη­σε με τη βρά­βευ­ση του πρω­τα­θλη­τή του ΝΒΑ, Γιάν­νη Αντε­το­κούν­μπο, ως αθλη­τή της χρο­νιάς μετά την ψηφο­φο­ρία του ΠΣΑΤ, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι ο χρυ­σός στο άλμα εις μήκος στους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες του Τόκιο, Μίλ­τος Τεντό­γλου, έπρε­πε να ανα­δει­χθεί κορυ­φαί­ος Έλλη­νας αθλη­τής για το 2021.

“Είμαι σίγου­ρη πως ο Τεντό­γλου χέσ@κε, αλλά εγώ δεν κρα­τιέ­μαι. Γίνε­ται σε Ολυ­μπια­κή χρο­νιά να μην βγει αθλη­τής της χρο­νιάς ο χρυ­σός Ολυ­μπιο­νί­κης και χρυ­σός στο Πανευ­ρω­παϊ­κό Κλει­στού (με μισό πόδι); Είναι Ολυ­μπια­κή χρο­νιά. Το ΝΒΑ γίνε­ται κάθε χρό­νο. Οι Ολυ­μπια­κοί κάθε τέσ­σε­ρα (πέντε σε αυτή την περί­πτω­ση. Επί­σης, η ομά­δα του Γιάν­νη πήρε το ΝΒΑ, όχι ο Γιάν­νης. Ο Τεντό­γλου και ο Ντού­σκος πήραν μόνοι τους τα χρυ­σά στους Ολυ­μπια­κούς. Αυτή είναι η γνώ­μη μου. Δεν είναι προ­σω­πι­κό το θέμα, ούτε έχει σχέ­ση με το τι πρε­σβεύ­ουν. Απλά απο­ρώ με αυτούς που ψήφι­σαν. Οι αθλη­τές συνή­θως απλά ασχο­λού­νται με την προ­πό­νη­σή τους και όχι με την εικό­να τους. Η ομά­δα του Γιάν­νη κέρ­δι­σε έναν τίτλο που μπο­ρεί να κερ­δί­σει κάθε χρό­νο. Δεν κατα­λα­βαί­νει ο κόσμος την δυσκο­λία του να κερ­δί­σεις έναν αγώ­να που γίνε­ται κάθε τέσ­σε­ρα χρό­νια, την δυσκο­λία των Ολυ­μπια­κών”, έγρα­ψε η αθλή­τρια του επί κοντώ στο twitter, απα­ντώ­ντας και σε σχό­λια που δέχθηκε.

Κάποια στιγ­μή, χρή­στης του Twitter της έγρα­ψε: “Και στις γυναί­κες ολυ­μπιο­νί­κης έπρε­πε να το πάρει. Ο Γιάν­νης μπο­ρού­σε να το πάρει και του χρό­νου, η Σάκ­κα­ρη μπο­ρού­σε επί­σης και του χρό­νου για­τί θα έχει καλύ­τε­ρη χρο­νιά σίγου­ρα”. H Κατε­ρί­να Στε­φα­νί­δη απά­ντη­σε με δόση ειρω­νεί­ας: “Στις γυναί­κες δεν είχα­με μετάλ­λιο άρα οι υπό­λοι­πες ήμα­σταν του πεταματού”

Νωρί­τε­ρα, απα­ντώ­ντας σε άλλο χρή­στη, που απο­ρού­σε με τη βρά­βευ­ση της Ελλη­νί­δας τενί­στριας και όχι με αυτή του Γιάν­νη Αντε­το­κούν­μπο είχε σχο­λιά­σει: “Μην ξεχνάς ότι η Σάκ­κα­ρη αγω­νί­στη­κε στους Ολυ­μπια­κούς αγώ­νες όμως. Σε ένα άθλη­μα που δεν ασχο­λού­νται με τους Ολυ­μπια­κούς ήρθε και έπαι­ξε και ας μην πήγε όσο καλά ήθελε”.

Αρκε­τά «τρολ» άρπα­ξαν την ευκαι­ρία για ρατσι­στι­κού σχό­λια και tweet:

«Για­τί έχει άδι­κο? Την άλλη φορά ο πσατ να ψηφί­σει ως καλύ­τε­ρο έλλη­να αθλη­τή Ουρου­γουα­νό ποδο­σφαι­ρι­στή που παί­ζει στην Ισπα­νία…» // »Για­τί ο… “Γιάν­νης” είναι μαύ­ρος αφρι­κα­νι­κής κατα­γω­γής, ενώ ο άλλος είναι Έλληνας !
Απλά και ξεκά­θα­ρα πράγματα…»

και άλλα παρεμφερή.

Και ο Τέντο­γλου και ο Αντε­το­κού­μπου πέτυ­χαν κάτι αξιο­σέ­βα­στο. Και ο Μίλ­τος και ο Γιάν­νης είναι Έλληνες.

Με την τοπο­θέ­τη­ση της Κατε­ρί­νας Στε­φα­νί­δη μπο­ρεί κάποιος να συμ­φω­νή­σει ή και να δια­φω­νή­σει (με αθλη­τι­κά κρι­τή­ρια), όμως δεν αλλά­ζει το γεγο­νός ότι και οι δύο αθλη­τές πέτυ­χαν μια ξεχω­ρι­στή διά­κρι­ση, όπως και ο Ολυ­μπιο­νί­κης του Τόκιο Στέ­φα­νος Ντούσκος.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο