Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντιδράσεις στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία

Εργα­τι­κά Κέντρα, Συν­δι­κά­τα, Σωμα­τεία, φορείς του κινή­μα­τος και άλλοι φορείς κατα­δι­κά­ζουν την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επί­θε­ση κατά της Συρί­ας από ΗΠΑ, Βρε­τα­νία, Γαλ­λία και καλούν σε λαϊ­κό ξεση­κω­μό ενά­ντια στον πόλε­μο και την ελλη­νι­κή εμπλοκή.

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη

Σε ανα­κοί­νω­σή της για τη νέα ιμπε­ρια­λι­στι­κή επι­δρο­μή των ΗΠΑ, Βρε­τα­νί­ας και Γαλ­λί­ας στη Συρία, η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ), τονίζει:

«Η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ) κατα­δι­κά­ζει τη σημε­ρι­νή πυραυ­λι­κή επί­θε­ση των ΗΠΑ — Μ. Βρε­τα­νί­ας — Γαλ­λί­ας στη Συρία, που στη­ρί­ζε­ται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και καλεί το λαό μας να βγει στο δρό­μο να κατα­δι­κά­σει μαζι­κά την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επίθεση.

Οι λαοί έχουν πεί­ρα και γνω­ρί­ζουν ότι τα κατα­σκευα­σμέ­να στοι­χεία και τα προ­σχή­μα­τα περί χρή­σης χημι­κών όπλων έχουν αξιο­ποι­η­θεί και αξιο­ποιού­νται για να δικαιο­λο­γή­σουν τις πολε­μι­κές επεμ­βά­σεις, όπως έγι­νε στο Ιράκ, όπως γίνε­ται σήμε­ρα στη Συρία.

Η όξυν­ση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντι­θέ­σε­ων και αντα­γω­νι­σμών, η κλι­μά­κω­ση της επί­θε­σης στη Συρία ενι­σχύ­ουν τον κίν­δυ­νο για γενι­κευ­μέ­νο ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλεμο.

Η συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ έχει μεγά­λες ευθύ­νες, συνε­χί­ζει την επι­κίν­δυ­νη πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δια­θέ­τει για τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρω­α­τλα­ντι­κά στρα­τη­γεία, έχει μετα­τρέ­ψει τη χώρα σε ιμπε­ρια­λι­στι­κό ορμη­τή­ριο. Η πολι­τι­κή της “γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης” υπη­ρε­τεί τα μεγά­λα συμ­φέ­ρο­ντα και εμπλέ­κει τη χώρα και το λαό μας σε μεγά­λες περιπέτειες.

Οι Επι­τρο­πές Ειρή­νης της ΕΕΔΥΕ δυνα­μώ­νουν τη δρά­ση τους και δια­θέ­τουν όλες τους τις δυνά­μεις για την ανά­πτυ­ξη της πάλης του λαού μας, για να απαι­τή­σου­με μαζικά:

Καμιά στή­ρι­ξη της κυβέρ­νη­σης στις δολο­φο­νι­κές ιμπε­ρια­λι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις ενά­ντια στο λαό της Συρίας.

Να κλεί­σει ΤΩΡΑ η βάση της Σού­δας και όλες οι ξένες στρα­τιω­τι­κές βάσεις και στρατηγεία.

Καμιά συμ­με­το­χή στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και επεμ­βά­σεις — Επι­στρο­φή όλων των στρα­τιω­τι­κών από τις ευρω-ΝΑΤΟι­κές απο­στο­λές στο εξωτερικό.

Καμιά αλλα­γή των συνό­ρων και των συν­θη­κών που τα καθορίζουν.

Απο­δέ­σμευ­ση από ΕΕ — ΝΑΤΟ».

Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία

Την κατα­δί­κη της για την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επι­δρο­μή στη Συρία εκφρά­ζει η Παγκό­σμια Συν­δι­κα­λι­στι­κή Ομο­σπον­δία (ΠΣΟ), καλώ­ντας τα ταξι­κά συν­δι­κά­τα, τα μέλη και τους φίλους της ΠΣΟ να ενώ­σουν τις φωνές τους ενά­ντια στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις, στους ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς, να δεί­ξουν με κάθε τρό­πο την αλλη­λεγ­γύη τους προς το λαό της Συρίας.

Ολό­κλη­ρη η ανακοίνωση:

«Οι Ιμπε­ρια­λι­στές βομ­βάρ­δι­σαν τη Συρία.

Σήμε­ρα νωρίς το πρωί, στις 04.00 τοπι­κή ώρα, οι κυβερ­νή­σεις ΗΠΑ, Μεγά­λης Βρε­τα­νί­ας και Γαλ­λί­ας βομ­βάρ­δι­σαν το λαό της Συρί­ας, βάζο­ντας φωτιά στην περιο­χή της Νοτιο­α­να­το­λι­κής Μεσο­γεί­ου. Με κατα­σκευα­σμέ­να στοι­χεία και προ­σχή­μα­τα θέλουν να ξανα­μοι­ρά­σουν τις πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κές πηγές, τους ενερ­γεια­κούς κόμ­βους και τις σφαί­ρες επιρ­ρο­ής τους.

Η ΠΣΟ κατα­δι­κά­ζει την επί­θε­ση στο κρά­τος της Συρί­ας παρα­βιά­ζο­ντας κατά­φο­ρα τους κανό­νες του όποιου διε­θνούς δικαί­ου και καλού­με τους εργα­ζό­με­νους όλου του κόσμου, τα ταξι­κά συν­δι­κά­τα, τα μέλη και τους φίλους της ΠΣΟ να ενώ­σουν τις φωνές τους ενά­ντια στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις, στους ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς, να δεί­ξουν με κάθε τρό­πο την αλλη­λεγ­γύη τους προς το λαό της Συρίας.

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους όλου του κόσμου να οργα­νώ­σουν την πάλη τους ενά­ντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους συμ­μά­χους τους, να είναι σε επι­φυ­λα­κή κόντρα στα σχέ­δια των κυβερ­νή­σε­ων των ιμπε­ρια­λι­στι­κών χωρών, που αιμα­το­κυ­λούν λαούς για την εξα­σφά­λι­ση των μονο­πω­λί­ων που υπηρετούν.

Με διε­θνι­σμό και διε­θνή αλλη­λεγ­γύη να ξεσκε­πά­σου­με τους ιμπε­ρια­λι­στές και τους κιν­δύ­νους που γεν­νούν οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί πόλε­μοι. Δια­βε­βαιώ­νου­με την εργα­τι­κή τάξη της Συρί­ας ότι θα στα­θού­με δίπλα της.

Για το ταξι­κό συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα, ο μόνος που έχει το δικαί­ω­μα να απο­φα­σί­ζει ελεύ­θε­ρα και δημο­κρα­τι­κά για το παρόν και το μέλ­λον του είναι ο Συρια­κός Λαός και όχι οι ιμπεριαλιστές».

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης

Το Παγκό­σμιο Συμ­βού­λιο Ειρή­νης (ΠΣΕ) καταγ­γέλ­λει «με τον πιο απο­φα­σι­στι­κό τρό­πο» την επι­δρο­μή των ΗΠΑ, Μεγά­λης Βρε­τα­νί­ας και Γαλ­λί­ας ενα­ντί­ον της Συρίας.

Όπως ανα­φέ­ρει:

«Οι βομ­βαρ­δι­σμοί Συρια­κών στό­χων με πρό­σχη­μα τη χρή­ση χημι­κών όπλων από το Συρια­κό στρα­τό στα ανα­το­λι­κά της πρω­τεύ­ου­σας, που για άλλη μια φορά δεν επι­βε­βαιώ­θη­κε ποτέ, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν μόλις λίγες μέρες μετά την επι­κρά­τη­ση της Συρί­ας επί των ένο­πλων μισθο­φό­ρων στην Ανα­το­λι­κή Γού­τα και την εκκέ­νω­ση της περιο­χής που άρχι­ζε να επι­στρέ­φει σε σχε­τι­κή ομα­λό­τη­τα. Η εσπευ­σμέ­νη ιμπε­ρια­λι­στι­κή επί­θε­ση με πάνω από 100 πυραύ­λους και με τις ΗΠΑ — Βρε­τα­νία — Γαλ­λία να αυτο­α­να­κη­ρύσ­σο­νται “κατή­γο­ροι, δικα­στές και τιμω­ροί”, προ­κα­λεί βάναυ­σα τα φιλει­ρη­νι­κά αισθή­μα­τα της συντρι­πτι­κής πλειο­ψη­φί­ας των λαών του κόσμου και υπο­γραμ­μί­ζει την πραγ­μα­τι­κή στό­χευ­ση των ιμπε­ρια­λι­στών, που δεν είναι άλλη από την υλο­ποί­η­ση του σχε­δί­ου τους για μια “Νέα Μέση Ανα­το­λή”, για τον έλεγ­χο των πηγών και δρό­μων Ενέρ­γειας, σφαι­ρών επιρ­ρο­ής και αγο­ρών, με τη βίαιη αλλα­γή κυβερ­νή­σε­ων και την εγκα­θί­δρυ­ση φιλι­κών προς αυτούς καθεστώτων.

Το ΠΣΕ δεν είχε και δεν έχει την παρα­μι­κρή αμφι­βο­λία για τους στό­χους των ιμπε­ρια­λι­στών στη Μέση Ανα­το­λή. Σημειώ­νου­με, ιδιαί­τε­ρα, πως η σημε­ρι­νή πυραυ­λι­κή επί­θε­ση ενα­ντί­ον της Συρί­ας είχε την ανο­χή και στή­ρι­ξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οργα­νι­σμοί που και πριν το χτύ­πη­μα, αλλά και στις πρώ­τες ανα­κοι­νώ­σεις τους μετά από αυτό, συμ­φω­νούν με το πλαί­σιο, το πνεύ­μα και την ουσία της βάρ­βα­ρης ιμπε­ρια­λι­στι­κής επίθεσης.

Το ΠΣΕ εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη και συμπα­ρά­στα­ση στο Συρια­κό λαό που βρί­σκε­ται εδώ και 7 χρό­νια στο στό­χα­στρο των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δί­ων και καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΣΕ σε κινη­το­ποι­ή­σεις κατα­δί­κης των βομ­βαρ­δι­σμών της Συρί­ας και σε εγρή­γορ­ση και επι­φυ­λα­κή για πιθα­νά μελ­λο­ντι­κά χτυπήματα.

Όχι στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση στην Συρία.

Όχι στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέμους.

Ζήτω η διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη των λαών!».

ΕΕΔΥΕ: Ο λαός να καταδικάσει μαζικά την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία

Η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ) σε ανα­κοί­νω­σή της κατα­δι­κά­ζει τη σημε­ρι­νή πυραυ­λι­κή επί­θε­ση των ΗΠΑ- Μ. Βρε­τα­νί­ας- Γαλ­λί­ας στη Συρία, «που στη­ρί­ζε­ται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ» και καλεί τον ελλη­νι­κό λαό «να βγει στο δρό­μο να κατα­δι­κά­σει μαζι­κά την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επίθεση».

«Οι λαοί έχουν πεί­ρα και γνω­ρί­ζουν ότι τα κατα­σκευα­σμέ­να στοι­χεία και τα προ­σχή­μα­τα περί χρή­σης χημι­κών όπλων έχουν αξιο­ποι­η­θεί και αξιο­ποιού­νται για να δικαιο­λο­γή­σουν τις πολε­μι­κές επεμ­βά­σεις, όπως έγι­νε στο Ιράκ, όπως γίνε­ται σήμε­ρα στη Συρία» επι­ση­μαί­νει η ΕΕΔΥΕ, προ­σθέ­το­ντας ότι ενι­σχύ­ε­ται ο κίν­δυ­νος γενι­κευ­μέ­νου ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέμου.

«Η συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει μεγά­λες ευθύ­νες, συνε­χί­ζει την επι­κίν­δυ­νη πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δια­θέ­τει για τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρω­α­τλα­ντι­κά στρα­τη­γεία, έχει μετα­τρέ­ψει τη χώρα σε ιμπε­ρια­λι­στι­κό ορμη­τή­ριο. Η πολι­τι­κή της “Γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης” υπη­ρε­τεί τα μεγά­λα συμ­φέ­ρο­ντα και εμπλέ­κει τη χώρα και το λαό μας σε μεγά­λες περι­πέ­τειες» ανα­φέ­ρει η ΕΕΔΥΕ στην ανα­κοί­νω­σή της και καταλήγει:

«Οι Επι­τρο­πές Ειρή­νης της ΕΕΔΥΕ δυνα­μώ­νουν τη δρά­ση τους και δια­θέ­τουν όλες τους τις δυνά­μεις για την ανά­πτυ­ξη της πάλης του λαού μας για να απαι­τή­σου­με μαζικά:

- Καμιά στή­ρι­ξη της κυβέρ­νη­σης στις δολο­φο­νι­κές ιμπε­ρια­λι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις ενά­ντια στο λαό της Συρίας.

- Να κλεί­σει ΤΩΡΑ η βάση της Σού­δας και όλες οι ξένες στρα­τιω­τι­κές Βάσεις και στρατηγεία.

- Καμιά συμ­με­το­χή στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και επεμ­βά­σεις- Επι­στρο­φή όλων των στρα­τιω­τι­κών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊ­κές απο­στο­λές στο εξωτερικό

- Καμιά αλλα­γή των συνό­ρων και των συν­θη­κών που τα καθορίζουν

- Απο­δέ­σμευ­ση από ΕΕ- ΝΑΤΟ».

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας

Η Ομο­σπον­δία Γυναι­κών Ελλά­δας κατα­δι­κά­ζει την επέμ­βα­ση των ΗΠΑ, της Μ. Βρε­τα­νί­ας και της Γαλ­λί­ας στη Συρία. Εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη της στο χιλιο­βα­σα­νι­σμέ­νο λαό και τις γυναί­κες της Συρί­ας, που αντι­με­τω­πί­ζουν τη βαρ­βα­ρό­τη­τα του πολέ­μου εδώ και 7 χρό­νια και σήμε­ρα βιώ­νουν την κλι­μά­κω­ση της ΝΑΤΟι­κής επιθετικότητας.

Όπως ανα­φέ­ρει στην ανα­κοί­νω­σή της:

«Οι πύραυ­λοι που βομ­βαρ­δί­ζουν από τα ξημε­ρώ­μα­τα του Σαβ­βά­του τη Συρία, δεν απο­τε­λούν “αντί­ποι­να” για την υπο­τι­θέ­με­νη χρή­ση χημι­κών όπλων από την κυβέρ­νη­ση της χώρας, ούτε στο­χεύ­ουν στην προ­στα­σία του συρια­κού λαού από αυτά, όπως με θρά­σος ισχυ­ρί­ζο­νται οι πρω­τα­γω­νι­στές της επέμβασης.

Η κλι­μά­κω­ση των αντα­γω­νι­σμών για το μοί­ρα­σμα της πίτας των πηγών και δρό­μων Ενέρ­γειας, των σφαι­ρών επιρ­ρο­ής είναι το “φιτί­λι” της συντο­νι­σμέ­νης στρα­τιω­τι­κής δρά­σης που καί­ει στη γει­το­νιά μας. Γίνε­ται με τη στή­ρι­ξη και την ανο­χή των υπό­λοι­πων κρα­τών της ΕΕ και της πολε­μι­κής μηχα­νής του ΝΑΤΟ.

Καλού­με τις γυναί­κες να ξεσηκωθούμε!

Να δυνα­μώ­σου­με τον αγώ­να ενά­ντια στους επι­κίν­δυ­νους ΝΑΤΟι­κούς σχε­δια­σμούς και τις πολε­μι­κές επεμ­βά­σεις, στους οποί­ους συμ­με­τέ­χει και η Ελλά­δα. Με ευθύ­νη της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης, όπως και των προη­γού­με­νων, το ΝΑΤΟ έχει απλώ­σει τα πλο­κά­μια του με τις βάσεις του θανά­του στη Σού­δα, στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, στον Άρα­ξο, στην Ανδρα­βί­δα, στο Άκτιο, στη Λάρι­σα, στη Σύρο.

Να μη χρη­σι­μο­ποι­η­θεί η Ελλά­δα ως ορμη­τή­ριο των φονιά­δων των λαών.

Οι γυναί­κες των λαϊ­κών οικο­γε­νειών δεν μπο­ρού­με να μένου­με απα­θείς όταν η περιο­χή μας μυρί­ζει μπα­ρού­τι. Η συμ­με­το­χή μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παρά­γο­ντας ασφά­λειας και στα­θε­ρό­τη­τας για το λαό, αλλά παρά­γο­ντας εμπλο­κής της χώρας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς για αλλα­γή συνό­ρων, που είναι βαμ­μέ­νοι με το αίμα των λαών, με τη φτώ­χεια, την εξα­θλί­ω­ση, τον ξερι­ζω­μό και την προσφυγιά.

Υψώ­νου­με τώρα τη φωνή μας απαιτώντας:

- Καμία εμπλο­κή της Ελλά­δας στον πόλε­μο και τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχεδιασμούς.

- Να κλεί­σει τώρα η βάση της Σού­δας και όλες οι αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις που απο­τε­λούν ορμη­τή­ριο για τα βρώ­μι­κα σχέ­δια ενα­ντί­ον των λαών της περιο­χής μας.

- Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

- Να επι­στρέ­ψουν όλοι οι Έλλη­νες φαντά­ροι από απο­στο­λές εκτός συνόρων.

- Απο­δέ­σμευ­ση της Ελλά­δας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που σπέρ­νουν πολέ­μους, φτώ­χεια, προσφυγιά.

Αγα­πη­τές μητέρες,

Κατα­λα­βαί­νου­με την αγω­νία σας για το μέλ­λον των παι­διών σας. Σας καλού­με να δυνα­μώ­σου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στις γυναί­κες των γει­το­νι­κών λαών, στις χιλιά­δες πρό­σφυ­γες και τα παι­διά τους, θύμα­τα των πολε­μι­κών επεμ­βά­σε­ων και συγκρού­σε­ων του ΝΑΤΟ, ΕΕ. Να δυνα­μώ­σου­με την κοι­νή μας αγω­νι­στι­κή δρά­ση ενά­ντια στην εκμε­ταλ­λευ­τι­κή κοι­νω­νία, που μας κατα­δι­κά­ζει να χύνου­με το αίμα μας και το αίμα των παι­διών μας για τα συμ­φέ­ρο­ντα τους ενός ή του άλλου τμή­μα­τος των βιο­μη­χά­νων, των τρα­πε­ζι­τών, των εφο­πλι­στών, που τα υπη­ρε­τούν το ένα ή το άλλο κρά­τος ή ομά­δα κρα­τών ή διε­θνών οργα­νι­σμών, όπως το ΝΑΤΟ.

Ξεση­κω­νό­μα­στε ενά­ντια στο νέο έγκλη­μα και βγαί­νου­με στους δρό­μους μαζί με εργα­τι­κά σωμα­τεία, ενώ­σεις αυτα­πα­σχο­λου­μέ­νων, αγρο­τι­κούς συλ­λό­γους, φοι­τη­τι­κούς συλλόγους».

ΠΑΣΕΒΕ: Να σταματήσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Συρία

Τα σωμα­τεία και τις ομο­σπον­δί­ες των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων να κατα­δι­κά­σουν το ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα που συντε­λεί­ται και με κινη­το­ποι­ή­σεις και μαχη­τι­κές πρω­το­βου­λί­ες να εκφρά­σουν την αλλη­λεγ­γύη τους στο Συρια­κό λαό, καλεί σε ανα­κοί­νω­σή της η ΠΑΣΕΒΕ.

Παράλ­λη­λα, απαι­τεί την άμε­ση απε­μπλο­κή της χώρας από τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις, να κλεί­σουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανά­του, να φύγουν άμε­σα τα ΝΑΤΟι­κά πλοία από το Αιγαίο, αλλά και να στα­μα­τή­σουν εδώ και τώρα οι ΝΑΤΟι­κές δαπάνες.

Το πλή­ρες κεί­με­νο της ανα­κοί­νω­σης, έχει ως εξής:

«Καταγ­γέλ­λου­με με τον πιο κατη­γο­ρη­μα­τι­κό τρό­πο τη νέα πυραυ­λι­κή επί­θε­ση που εξα­πέ­λυ­σαν ΗΠΑ — Μ. Βρε­τα­νία — Γαλ­λία ενά­ντια στη Συρία τα ξημε­ρώ­μα­τα του Σαββάτου.

Τα διά­φο­ρα “βολι­κά” προ­σχή­μα­τα που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν και πάλι όπως και στο παρελ­θόν, δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν την αλή­θεια, ότι έχουν βγει για τα καλά τα μαχαί­ρια για τη μοι­ρα­σιά και τον έλεγ­χο των πηγών ενέρ­γειας, των δρό­μων μετα­φο­ράς τους, σκορ­πώ­ντας τον όλε­θρο στους λαούς της περιο­χής μας.

Το νέο αυτό χτύ­πη­μα που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε με την πλή­ρη στή­ρι­ξη και ανο­χή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνι­στά νέα κλι­μά­κω­ση που δεν πρέ­πει να αφή­σει κανέ­ναν μας αδιά­φο­ρο. Τερά­στιες στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις έχουν συγκε­ντρω­θεί στη γει­το­νιά μας και είναι έτοι­μες με το δάχτυ­λο στη σκαν­δά­λη να δώσουν συνέ­χεια, με ανυ­πο­λό­γι­στες συνέ­πειες και για το λαό της χώρας μας.

Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ έχει τερά­στιες ευθύ­νες, όπως και οι προη­γού­με­νες ΝΔ — ΠΑΣΟΚ. Οι δήθεν απο­στά­σεις που δηλώ­νει ότι κρα­τά από τη στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση στη Συρία είναι στά­χτη στα μάτια του ελλη­νι­κού λαού, για να κρύ­ψει την δεδο­μέ­νη συμ­με­το­χή της στο έγκλη­μα. Η ίδια έχει μετα­τρέ­ψει κάθε σπι­θα­μή της χώρας μας σε ορμη­τή­ρια θανά­του για τις δολο­φο­νι­κές μηχα­νές του ΝΑΤΟ. Ανα­βαθ­μί­ζει τη Σού­δα, εκσυγ­χρο­νί­ζει τις βάσεις σε Άρα­ξο και Ανδρα­βί­δα, στή­νει νέα ορμη­τή­ρια στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη και τη Σύρο, δαπα­νά τερά­στιες ποσά για ΝΑΤΟι­κές δαπά­νες από το υστέ­ρη­μα του ελλη­νι­κού λαού, γι΄αυτό και δέχε­ται διαρ­κώς τα συγ­χα­ρη­τή­ρια των ΗΠΑ. Ταυ­τό­χρο­να κατα­πί­νει το γκρι­ζά­ρι­σμα των συνό­ρων στο Αιγαίο και την ανο­χή που δεί­χνουν ΝΑΤΟ — ΕΕ μπρο­στά στην τούρ­κι­κη επι­θε­τι­κό­τη­τα, την υπο­βαθ­μί­ζει και η ίδια για να εξυ­πη­ρε­τή­σει τα δικά της σχέ­δια. Δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει τις προ­θέ­σεις της, ότι έχει ανα­δει­χτεί σε σημαιο­φό­ρο του ΝΑΤΟ στα Βαλ­κά­νια και την περιο­χή της Ανα­το­λι­κής Μεσο­γεί­ου, ότι παί­ζει με τη φωτιά για­τί διεκ­δι­κεί μερί­διο από τη λεία για λογα­ρια­σμό των ελλη­νι­κών επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Αυτή είναι η “δίκαιη” ανά­πτυ­ξη της κυβέρνησης.

Ανά­πτυ­ξη που τσα­κί­ζει καθη­με­ρι­νά στο εσω­τε­ρι­κό της χώρας τη ζωή και τις ανά­γκες της οικο­γέ­νειάς μας για την κερ­δο­φο­ρία των μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τιών και που ταυ­τό­χρο­να, στο όνο­μα της γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης της χώρας, μας μπλέ­κει όλο και πιο βαθιά στο ματω­μέ­νο κου­βά­ρι της βαρ­βα­ρό­τη­τας και των ανταγωνισμών.

Καλού­με τα σωμα­τεία, τις ομο­σπον­δί­ες των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων να πάρουν θέση.

Να συνε­δριά­σουν άμε­σα και να κατα­δι­κά­σουν το ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα που συντε­λεί­ται μπρο­στά στα μάτια μας. Να καλέ­σουν μαζι­κά τα μέλη τους σε κινη­το­ποι­ή­σεις, να πάρουν μαχη­τι­κές πρω­το­βου­λί­ες καταγ­γέλ­λο­ντας το νέο ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα και εκφρά­ζο­ντας την αλλη­λεγ­γύη τους στο Συρια­κό λαό.

- Απαι­τού­με εδώ και τώρα την άμε­ση απε­μπλο­κή της χώρας μας από τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις. Να πάψουν οι θάλασ­σες και τα εδά­φη μας να απο­τε­λούν ορμη­τή­ρια θανάτου.

- Να κλεί­σουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανά­του, η βάση της Σού­δας και οι υπό­λοι­πες ΝΑΤΟι­κές εγκα­τα­στά­σεις σε όλη τη χώρα. Να φύγουν άμε­σα τα ΝΑΤΟι­κά πλοία από το Αιγαίο. Να στα­μα­τή­σουν εδώ και τώρα οι ΝΑΤΟι­κές δαπάνες.

- Καμία αλλα­γή συνό­ρων, όπως αυτά καθο­ρί­ζο­νται από τις διε­θνείς συν­θή­κες. Να επι­στρέ­ψουν όλοι οι Έλλη­νες στρα­τιώ­τες και απο­στο­λές που βρί­σκο­νται έξω από τα σύνο­ρα. Έξω η Ελλά­δα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που απο­δει­κνύ­ο­νται παρά­γο­ντες πολέ­μου και απο­στα­θε­ρο­ποί­η­σης και οδη­γούν τους λαούς στον όλε­θρο για τα συμ­φέ­ρο­ντα των μονοπωλίων».

Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Την κατα­δί­κη της για την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση στη Συρία εκφρά­ζει η Πανελ­λα­δι­κή Επι­τρο­πή των Μπλό­κων, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι δεν πρέ­πει να υπάρ­ξει καμία εμπλο­κή της Ελλά­δας στις πολε­μι­κές επεμβάσεις.

Όπως ανα­φέ­ρει στην ανα­κοί­νω­σή της:

«Με διά­φο­ρα προ­σχή­μα­τα, το Σάβ­βα­το οι δυνά­μεις των ΗΠΑ — Βρε­τα­νί­ας — Γαλ­λί­ας επι­τέ­θη­καν στη Συρία και αιμα­το­κύ­λι­σαν το λαό της.

Πραγ­μα­τι­κός λόγος της επί­θε­σης είναι το μοί­ρα­σμα των αγο­ρών και ο έλεγ­χος πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών και ενερ­γεια­κών πόρων, τα κέρ­δη των μονο­πω­λια­κών ομί­λων και ο αντα­γω­νι­σμός κρα­τών. Αντα­γω­νι­σμός που οδη­γεί στον κίν­δυ­νο γενι­κευ­μέ­νης πολε­μι­κής σύρ­ρα­ξης με τρα­γι­κές συνέ­πειες για τον ελλη­νι­κό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Σοβα­ρές είναι οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ που μας βάζει στο μάτι του κυκλώ­να, καθώς η χώρα μας συμ­με­τέ­χει ενερ­γά. Οι βάσεις που υπάρ­χουν απο­τε­λούν ορμη­τή­ριο για τις επι­θέ­σεις στην περιο­χή, το Αιγαίο έχει γίνει ξέφρα­γο αμπέ­λι για τα αερο­πλα­νο­φό­ρα, η Τουρ­κία μπαι­νο­βγαί­νει στο Αιγαίο με την ανο­χή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν σβή­σει τα σύνο­ρα και ανοί­γουν το δρό­μο για επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις. Η στά­ση της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης εξυ­πη­ρε­τεί τα συμ­φέ­ρο­ντα των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων τόσο στην περί­ο­δο πολε­μι­κών συγκρού­σε­ων όσο και στην περί­ο­δο ειρή­νης, αφού τσα­κί­ζει το λαό, φορ­τώ­νει νέα βάρη, ξεκλη­ρί­ζει τους μικρο­με­σαί­ους αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φους συγκε­ντρώ­νο­ντας γρή­γο­ρα τη γη και παρα­γω­γή στα χέρια επιχειρηματιών.

Εκφρά­ζου­με τη βαθιά ανη­συ­χία μας για τις εξε­λί­ξεις στην περιο­χή που οξύ­νει τον κίν­δυ­νο άμε­σης εμπλο­κής της χώρας μας. Θα φέρει νέο κύμα προ­σφύ­γων που οφεί­λε­ται στις επι­θέ­σεις και τους βομ­βαρ­δι­σμούς. Καλού­με τις Ομο­σπον­δί­ες και τους Αγρο­τι­κούς Συλ­λό­γους να καταγ­γεί­λουν το νέο έγκλη­μα και να συμ­με­τέ­χουν στα συλ­λα­λη­τή­ρια ενά­ντια στην εμπλο­κή της χώρας μας μαζί με τα εργα­τι­κά σωμα­τεία, τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, τις μαζι­κές οργα­νώ­σεις της νεολαίας.

Χρειά­ζε­ται ξεση­κω­μός για να βροντοφωνάξουμε:

Καμιά εμπλο­κή της Ελλά­δας στις πολε­μι­κές επεμ­βά­σεις — καμία διευ­κό­λυν­ση από τις ΝΑΤΟι­κές βάσεις και τα στρα­τη­γεία που είναι στην χώρα μας.

Να επι­στρέ­ψουν άμε­σα οι Έλλη­νες στρα­τιώ­τες από απο­στο­λές εκτός συνόρων.

Αλλη­λεγ­γύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής».

Δημοτική Αρχή Πετρούπολης καλεί το λαό της πόλης σε ξεσηκωμό

Η Δημο­τι­κή Αρχή Πετρού­πο­λης καλεί το λαό της πόλης σε ξεση­κω­μό, ενά­ντια στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή επί­θε­ση στη Συρία και στη μετα­τρο­πή της Ελλά­δας σε ορμη­τή­ριο πολέ­μου. Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

«ΗΠΑ, Μ. Βρε­τα­νία και Γαλ­λία, με τη στή­ρι­ξη και την ανο­χή των άλλων κρα­τών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την επί­θε­σή τους στη Συρία ματώ­νουν για μια ακό­μη φορά τους λαούς της περιο­χής. Έχου­με πεί­ρα, ο πραγ­μα­τι­κός τους στό­χος δεν είναι άλλος από το να ελέγ­ξουν την περιο­χή και τον πλού­το της.

Οι εξε­λί­ξεις φέρ­νουν κοντά τον κίν­δυ­νο ενός γενι­κευ­μέ­νου ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, με απρό­βλε­πτες συνέ­πειες για τους λαούς.

Οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ είναι τερά­στιες. Συνε­χί­ζο­ντας την πολι­τι­κή των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, εμπλέ­κει την Ελλά­δα σε αυτούς τους επι­κίν­δυ­νους αντα­γω­νι­σμούς για λογα­ρια­σμό μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, που διεκ­δι­κούν μερί­διο από τη λεία. Έχει μετα­τρέ­ψει τη χώρα σε ΝΑΤΟι­κό ορμη­τή­ριο και συνερ­γά­ζε­ται στρα­τιω­τι­κά με κρά­τη-δολο­φό­νους, όπως το Ισραήλ.

Απο­τε­λεί τερά­στια κοροϊ­δία ο ισχυ­ρι­σμός ότι μ’ αυτόν τον τρό­πο θωρα­κί­ζο­νται τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παρά­γο­ντες ανα­σφά­λειας, απο­στα­θε­ρο­ποί­η­σης και αλλα­γής συνό­ρων. Το ΝΑΤΟ δεν ανα­γνω­ρί­ζει σύνο­ρα στο Αιγαίο. Δεν νοιά­ζο­νται για τους λαούς και τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα. Νοιά­ζο­νται μόνο για την προ­ώ­θη­ση των δικών τους συμ­φε­ρό­ντων. Αυτό δεί­χνει η ιστο­ρι­κή εμπειρία.

Καλού­με το λαό της Πετρού­πο­λης σε ξεσηκωμό!

Τώρα χρειά­ζε­ται να οργα­νώ­σει την πάλη του ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, για να κλεί­σει η βάση της Σού­δας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλά­δα, για να επι­στρέ­ψουν οι Έλλη­νες στρα­τιώ­τες από απο­στο­λές εκτός συνό­ρων, για την απο­δέ­σμευ­ση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρί­σουν τίπο­τα. Πρέ­πει να πιστέ­ψουν στη δύνα­μή τους και με κοι­νή πάλη να μπλο­κά­ρουν τα σχέ­δια των ιμπε­ρια­λι­στών, να βάλουν στο στό­χα­στρο το σάπιο σύστη­μα που γεν­νά φτώ­χεια, κρί­σεις, πολέμους».

Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου: Καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία

Την κατα­δί­κης της, για την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επί­θε­ση στη Συρία, εκφρά­ζει η Δημο­τι­κή Αρχή Χαϊδαρίου.

Στην ανα­κοί­νω­σή της αναφέρει:

«Κατα­δι­κά­ζου­με τη σημε­ρι­νή επί­θε­σή των ΗΠΑ, Μ. Βρε­τα­νί­ας και Γαλ­λί­ας στη Συρία με τη στή­ρι­ξη — ανο­χή και των άλλων κρα­τών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για μια ακό­μη φορά, ματώ­νουν τους λαούς της περιο­χής, κατα­στρέ­φουν και δια­με­λί­ζουν κρά­τη, αξιο­ποιώ­ντας κατα­σκευα­σμέ­να στοι­χεία και προ­σχή­μα­τα. Πραγ­μα­τι­κός τους στό­χος είναι ο έλεγ­χος του πλού­του που υπάρ­χει στην περιοχή.

Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ έχει τερά­στιες ευθύ­νες. Στην προ­σπά­θειά της να ανα­βαθ­μί­σει τη θέση της αστι­κής τάξης της χώρας μας, αυξά­νει τους κιν­δύ­νους για τον ελλη­νι­κό λαό και τις πιθα­νό­τη­τες εμπλο­κής του σ’ έναν γενι­κευ­μέ­νο ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο με απρό­βλε­πτες συνέ­πειες. Έχει μετα­τρέ­ψει τη χώρα σε ΝΑΤΟι­κό ορμη­τή­ριο, έχει προ­χω­ρή­σει στην ανα­βάθ­μι­ση και επέ­κτα­ση των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών βάσε­ων στην Ελλάδα

Απο­τε­λεί κοροϊ­δία ο ισχυ­ρι­σμός ότι έτσι θωρα­κί­ζο­νται τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας, για τον πρό­σθε­το λόγο της δια­τα­ρα­χής των σχέ­σε­ων Τουρ­κί­ας — ΝΑΤΟ. Άλλω­στε, η όξυν­ση της τουρ­κι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας και προ­κλη­τι­κό­τη­τας απο­τε­λεί κομ­μά­τι των συνο­λι­κό­τε­ρων εξε­λί­ξε­ων στην περιο­χή. Για λογα­ρια­σμό των συμ­φε­ρό­ντων της δικής της αστι­κής τάξης, η Τουρ­κία παζα­ρεύ­ει τις σχέ­σεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν δια­σφα­λί­ζουν ούτε τη στα­θε­ρό­τη­τα, ούτε την ασφά­λεια. Είναι αυτό, που δεν ανα­γνω­ρί­ζει σύνο­ρα στο Αιγαίο και δεν νοιά­ζε­ται για τους λαούς και τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα. Νοιά­ζο­νται μόνο για την προ­ώ­θη­ση των δικών τους συμφερόντων.

Η δημο­τι­κή αρχή καλεί το λαό της περιο­χής να μην πέσει στην παγί­δα του εφη­συ­χα­σμού και της επα­νά­παυ­σης, που σκό­πι­μα καλ­λιερ­γεί­ται. Ο λαός μας πλή­ρω­σε και συνε­χί­ζει να πλη­ρώ­νει μεγά­λο τίμη­μα για να ανα­κάμ­ψουν τα κέρ­δη του κεφα­λαί­ου. Δεν πρέ­πει να πλη­ρώ­σει με νέες περι­πέ­τειες και μεγά­λους κιν­δύ­νους για την καπι­τα­λι­στι­κή κερ­δο­φο­ρία, αφού αυτό επι­διώ­κε­ται μέσω των επεμ­βά­σε­ων και των πολέμων.

Τώρα χρειά­ζε­ται να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, για να κλεί­σει η βάση της Σού­δας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλά­δα, για να επι­στρέ­ψουν οι Έλλη­νες στρα­τιώ­τες από απο­στο­λές εκτός συνό­ρων, για την απο­δέ­σμευ­ση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρί­σουν τίπο­τα. Με την αλλη­λεγ­γύη και την κοι­νή τους πάλη μπο­ρούν και πρέ­πει να ορθώ­σουν τεί­χος στα σχέ­δια όλων αυτών που τους βυθί­ζουν στο αίμα και την ανα­σφά­λεια, μπο­ρούν και πρέ­πει να χαρά­ξουν το δικό τους δρόμο».

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Καλεί φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 16 Απρίλη

Σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στο αντι­πο­λε­μι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο που διορ­γα­νώ­νουν φοι­τη­τι­κοί και σπου­δα­στι­κοί σύλ­λο­γοι, καθώς και μαθη­τές, τη Δευ­τέ­ρα 16 Απρί­λη, στις 12.00 στα Προ­πύ­λαια και στην πορεία στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία, ενά­ντια στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση στη Συρία, καλεί το Μέτω­πο Αγώ­να Σπουδαστών.

Στο κάλε­σμά του αναφέρει:

«Τα χαρά­μα­τα του Σαβ­βά­του 14/4, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρε­τα­νία και η Γαλ­λία, οι φονιά­δες του ΝΑΤΟ, άνοι­ξαν νέο κύκλο αίμα­τος στη Συρία, στους λαούς της περιο­χής και απει­λούν με ένα γενι­κευ­μέ­νο ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο με απρό­βλε­πτες συνέ­πειες! Για άλλη μια φορά ο λαός της Συρί­ας μακε­λεύ­ε­ται, κρά­τη δια­με­λί­ζο­νται, τα κύμα­τα των προ­σφύ­γων αυξάνονται.

Πίσω από διά­φο­ρα κατα­σκευα­σμέ­να προ­σχή­μα­τα (στη Συρία τα χημι­κά του Άσαντ, στο Ιράκ τα ‑ανύ­παρ­κτα- πυρη­νι­κά του Σαντάμ, κλπ.) κρύ­βε­ται το ανη­λε­ές κυνη­γη­τό για το μοί­ρα­σμα αγο­ρών, το πλιά­τσι­κο των πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών πόρων από μεγά­λους μονο­πω­λια­κούς ομί­λους, ο αντα­γω­νι­σμός των ΗΠΑ — ΕΕ με τη Ρωσία και τους συμ­μά­χους τους στην περιο­χή. Οι ιμπε­ρια­λι­στές ό,τι δεν μπο­ρούν να μοι­ρά­σουν στα τρα­πέ­ζια της διπλω­μα­τί­ας, το μοι­ρά­ζουν με τα όπλα και το αίμα των λαών!

Δεν θα μεί­νου­με θεα­τές στη σφα­γή ενός λαού και στην επι­κίν­δυ­νη εμπλο­κή της χώρας μας στο μακε­λειό! Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ ανα­λαμ­βά­νει εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες, συμ­με­τέ­χο­ντας στην πολε­μι­κή εμπλο­κή, απο­τε­λώ­ντας το σημαιο­φό­ρο των σχε­δί­ων ΗΠΑ — ΝΑΤΟ στην περιο­χή. Για να διεκ­δι­κή­σουν τα εγχώ­ρια μονο­πώ­λια μερί­διο από τη λεία και τις αγο­ρές, για να κερ­δί­σουν ανταλ­λάγ­μα­τα από τους φονιά­δες των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ, δεν διστά­ζουν μπρο­στά σε τίπο­τα! Η κυβέρ­νη­ση μετα­τρέ­πει τη χώρα μας σε ένα απέ­ρα­ντο πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο με βάσεις, όπως η Σού­δα, συμ­με­τέ­χει σε ΝΑΤΟι­κές, στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις που συνι­στούν πρό­βα πολέ­μου, πετσο­κό­βει τη χρη­μα­το­δό­τη­ση για την Παι­δεία και τις ανά­γκες της νεο­λαί­ας, για να δίνει δισε­κα­τομ­μύ­ρια για τα δολο­φο­νι­κά σχέ­δια του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Τώρα να σημά­νει ξεσηκωμός!

Δίνου­με το χέρι μας στο λαό της Συρί­ας! Να στα­μα­τή­σει τώρα το μακελειό!

Καμιά συμ­με­το­χή της χώρας μας στην ανθρω­πο­σφα­γή! Δεν επι­τρέ­που­με η χώρα μας να γίνει ορμη­τή­ριο των φονιά­δων των λαών, το Αιγαίο να μετα­τρα­πεί ξανά σε υγρό τάφο προ­σφύ­γων διωγ­μέ­νων από τους πολέμους!

Με την πάλη μας σε κάθε αμφι­θέ­α­τρο, δυνα­μώ­νου­με την αλλη­λεγ­γύη και την πάλη μαζί με τους λαούς της περιοχής.

Απαι­τού­με:

Όχι στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ στη Συρία!

Καμία συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στο μακε­λειό. Να μην παρα­σχε­θεί καμία διευ­κό­λυν­ση σε έδα­φος, νερό και αέρα. Να κλεί­σουν οι ΝΑΤΟι­κές βάσεις του θανά­του στη χώρα μας.

Να επι­στρέ­ψουν οι Έλλη­νες στρα­τιώ­τες από απο­στο­λές εκτός συνόρων.

ΌΛΟΙ στο αντι­πο­λε­μι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο τη Δευ­τέ­ρα 16/4 στις 12.00 στα Προ­πύ­λαια και στην πορεία στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρεσβεία».

Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα, Σωματεία

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά κατα­δι­κά­ζει την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επί­θε­ση στη Συρία και στη­λι­τεύ­ει τις ευθύ­νες της συγκυ­βέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Καλού­με τα σωμα­τεία μέλη μας να κατα­δι­κά­σουν την επί­θε­ση στη Συρία, καλού­με τους εργα­ζό­με­νους του Πει­ραιά να ξεση­κω­θούν, να μην πλη­ρώ­σου­με με νέες περι­πέ­τειες και μεγά­λους κιν­δύ­νους για την καπι­τα­λι­στι­κή κερ­δο­φο­ρία αφού αυτό επι­διώ­κε­ται μέσω των επεμ­βά­σε­ων και των πολέ­μων», σημειώ­νει χαρακτηριστικά.

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Ιωαν­νί­νων προει­δο­ποιεί ότι η εμπλο­κή της Ελλά­δας «όχι μόνο δεν ανα­βαθ­μί­ζει τη χώρα, αλλά μας βάζει κάθε μέρα και πιο κοντά στο μάτι του κυκλώ­να», ενώ καλεί στο Συλ­λα­λη­τή­ριο που θα γίνει τη Δευ­τέ­ρα 16 Απρί­λη, στις 7 μ.μ. στο ΕΚ.

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαυ­ρί­ου σημειώ­νει ότι οι λαοί της περιο­χής δεν έχουν να χωρί­σουν τίπο­τα. «Όλοι παίρ­νου­με μέρος στις κινη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο», ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων.

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Αγρι­νί­ου καλεί το λαό της περιο­χής να δώσει το «παρών» στις αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις και να πάρει μαζι­κά μέρος στην αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή κινη­το­ποί­η­ση στις 13 Μάη, στην αερο­πο­ρι­κή βάση στο Άκτιο.

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Ζακύν­θου σημειώ­νει πως οι εργα­ζό­με­νοι πρέ­πει «να πάρουν θέση κατα­δι­κά­ζο­ντας τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλεμο».

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Θεσπρω­τί­ας καταγ­γέλ­λει το νέο ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα και καλεί το λαό της περιο­χής να συμ­με­τέ­χει στην απερ­γία της 1ης Μάη και στη απερ­για­κή συγκέντρωση.

Ομο­σπον­δί­ες και συνδικάτα
Η Ομο­σπον­δία Εργα­ζο­μέ­νων στο Φάρ­μα­κο καλεί τα Σωμα­τεία και τους εργα­ζό­με­νους του κλά­δου να καταγ­γεί­λουν το νέο ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλημα.

Η Ομο­σπον­δία Οικο­δό­μων καλεί σε ξεση­κω­μό, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως «απέ­να­ντι στους πολέ­μους και τους ιμπε­ρια­λι­στές, στα μονο­πώ­λια που μας τσα­κί­ζουν και στην ειρή­νη και στον πόλε­μο αντι­τάσ­σου­με τον αγώ­να μας με επί­κε­ντρο τα εργα­τι­κά λαϊ­κά συμφέροντα».

Το Συν­δι­κά­το Μετάλ­λου Ν. Μαγνη­σί­ας «Μήτσος Παπα­ρή­γας» καλεί όλα τα εργα­τι­κά σωμα­τεία της πόλης, τους συλ­λό­γους και τους φορείς να συμ­με­τέ­χουν στην κινη­το­ποί­η­ση την Τρί­τη 17 Απρί­λη, στις 7 μ.μ. στην πλα­τεία Πανεπιστημίου.

Το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Ηρα­κλεί­ου εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στο λαό της Συρί­ας με συλ­λα­λη­τή­ριο την Πέμ­πτη 19 Απρί­λη, στις 7 μ.μ. στην πλα­τεία Ελευθερίας.

Την επί­θε­ση κατα­δι­κά­ζουν, επί­σης, τα εξής Συν­δι­κά­τα και Σωμα­τεία: Κλα­δι­κό Σωμα­τείο Χρη­μα­το­πι­στω­τι­κών και Συνα­φών Επι­χει­ρή­σε­ων Ν. Αττι­κής, Σωμα­τείο Επαγ­γελ­μα­τιών Οδη­γών Αττι­κής — Βοιω­τί­ας και Νήσων Αργο­σα­ρω­νι­κού, Συν­δι­κά­το Ηλε­κτρο­λό­γων Αττι­κής, Ένω­ση Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Πει­ραιά, Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Εθνι­κής Λυρι­κής Σκη­νής, Συν­δι­κά­το Επι­σι­τι­σμού, Του­ρι­σμού, Ξενο­δο­χεί­ων Ν. Αττι­κής, Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Αθή­νας, Πολι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος Αγ. Κων/νου Ηλιού­πο­λης «Άγγε­λος Σικε­λια­νός», Σύλ­λο­γος Εργα­ζο­μέ­νων στους ΟΤΕ Ελευ­σί­νας-Ασπρο­πύρ­γου και Μάν­δρας-Ειδυλ­λί­ας, Σύλ­λο­γος Εμπο­ρου­παλ­λή­λων Αθή­νας, Ένω­ση Λογι­στών Ελεγ­κτών Περι­φέ­ρειας Αττι­κής, Συν­δι­κά­το Τύπου και Χάρ­του, Σύν­δε­σμος Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Αθή­νας, το Κλα­δι­κό Συν­δι­κά­το Εργα­ζο­μέ­νων Χημι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας, Συν­δι­κά­το Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Τηλε­πι­κοι­νω­νιών — Πλη­ρο­φο­ρι­κής Αττι­κής, Συν­δι­κά­το Εργα­του­παλ­λή­λων Ταχυ­δρο­μεί­ων-Ταχυ­με­τα­φο­ρών Αττικής.

Ανα­κοί­νω­ση κατα­δί­κης εξέ­δω­σαν και τα ναυ­τερ­γα­τι­κά σωμα­τεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο