Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό και σε ασθενείς

Θετι­κά στον κορω­νο­ϊό δια­γνώ­στη­καν 24 μέλη του ιατρο­νο­ση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού στο αντι­καρ­κι­νι­κό νοσο­κο­μείο Μετα­ξάς, τις τελευ­ταί­ες δύο εβδο­μά­δες, με απο­τέ­λε­σμα κλι­νι­κές του νοσο­κο­μεί­ου να κλεί­νουν, αφού υπήρ­χε δια­σπο­ρά του ιού και σε ασθε­νείς. Σύμ­φω­να με την ΠΟΕΔΗΝ έχουν δια­γνω­στεί θετι­κοί στον ιό του­λά­χι­στον 16 νοση­λευό­με­νοι ασθενείς.

Πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι έχει κλεί­σει η αιμα­το­λο­γι­κή κλι­νι­κή του νοσο­κο­μεί­ου, ενώ οι ασθε­νείς με κορω­νο­ϊό έχουν μετα­φερ­θεί σε άλλους θαλά­μους. Οι υγειο­νο­μι­κές αρχές διε­νερ­γούν ιχνη­λά­τη­ση, τόσο για να κατα­γρά­ψουν τυχόν νέες μολύν­σεις, όσο και για να δια­πι­στώ­σουν πώς έγι­νε η δια­σπο­ρά στο νοσοκομείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ ανα­φέ­ρει ότι «έχου­με μεγά­λη δια­σπο­ρά του ιού στο αντι­καρ­κι­νι­κό νοσο­κο­μείο ΜΕΤΑΞΑ. Έχουν βρε­θεί περί τους 24 εργα­ζό­με­νους θετι­κοί και περί τους 20 νοση­λευό­με­νους ασθε­νείς οι οποί­οι νοση­λεύ­ο­νται ως θετι­κά κρού­σμα­τα στον 6ο όρο­φο του νοσο­κο­μεί­ου. Η ιχνη­λά­τη­ση συνε­χί­ζε­ται. Έκλει­σαν χει­ρουρ­γεία, εξω­τε­ρι­κά ιατρεία. Επί­σης έκλει­σαν η αιμα­το­λο­γι­κή και η μία ογκο­λο­γι­κή κλινική.

Όσοι ασθε­νείς ήταν θετι­κοί μετα­φέρ­θη­καν στον 6ο όρο­φο και οι υπό­λοι­ποι ιχνηλατούντα»ι.

Σύμ­φω­να με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν τηρού­νταν το υγειο­νο­μι­κό πρω­τό­κολ­λο που επι­βάλ­λει την διε­νέρ­γεια τακτι­κών τεστ στο προ­σω­πι­κό και σε ασθε­νείς. Επί­σης οι συνο­δοί δεν επι­δεί­κνυαν αρνη­τι­κό τεστ.

Επι­ση­μαί­νει παράλ­λη­λα τις τρα­γι­κές ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό με την διοί­κη­ση του Νοσο­κο­μεί­ου να προ­σπα­θεί χωρίς προ­σω­πι­κό να ανοί­ξει τη ΜΑΦ ως ΜΕΘ γενι­κών περι­στα­τι­κών 6 κλι­νών χωρίς προσωπικό.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο