Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντικομμουνισμός σε περιόδους… πανδημίας

  Γρά­φει ο Αλέ­κος Χατζη­κώ­στας //

Η ταξι­κή πάλη και ιδιαί­τε­ρα η ιδε­ο­λο­γι­κή –πολι­τι­κή πάλη, δεν στα­μα­τά  στις περιό­δους παν­δη­μί­ας. Αυτή την αλή­θεια ήλθε να επι­βε­βαιώ­σει δημο­σί­ευ­μα της Κυρια­κά­τι­κης Δημο­κρα­τί­ας (15/3) για να δεί­ξει ότι ο αντι­κομ­μου­νι­σμός είναι μία… «αρρώ­στια» που επι­βιώ­νει απέ­να­ντι σε κάθε ιό στο σύστη­μα που ζούμε!

Σε δημο­σί­ευ­μα λοι­πόν (σελ. 48) — κρί­νο­ντας τη στά­ση του ΚΚΕ- αναφέρει:“Ένα από τα ανέκ­δο­τα των ημε­ρών δημο­σιεύ­τη­κε από το γρα­φείο Τύπου της Κ.Ε του ΚΚΕ: «Για λόγους προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγεί­ας και στο πλαί­σιο των μέτρων πρό­λη­ψης και προ­φύ­λα­ξης από την επι­δη­μία του κορο­νοϊ­ου , ανα­κοι­νώ­νου­με την ανα­βο­λή όλων των μαζι­κών εκδη­λώ­σε­ων των Οργα­νώ­σε­ων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μέχρι το Πάσχα.». Κάνει «μαζι­κές εκδη­λώ­σεις» το ΚΚΕ: Πόσα μαζι­κές , βρε παι­διά; Αν δεν υπήρ­χε το αστι­κό κρά­τος να σας τα σκά­ει κανο­νι­κό­τα­τα και η μιση­τή Ευρω­βου­λή για να την αρμέ­γε­τε, θα σας είχε κοπεί το μερο­κά­μα­τα, βρε αστι­κο­κρα­τι­κο­δί­αι­τοι. Δεν υπάρ­χουν μεγά­λες μάζες πια για το ΚΚΕ. Μια μάζα παλιο­σί­δε­ρα είναι η ιδε­ο­λο­γία του, που έχει απο­δει­χθεί άκυ­ρη ήδη από το 1989, αλλά οι «δικοί» μας συνε­χί­ζουν το μπα­λα­μού­τι διό­τι δεν ξέρουν να κάνουν καμιά άλλη δου­λειά και δεν υπάρ­χει άλλο κρά­τος στον κόσμο που θα τους τάι­ζε για να υπό­σχο­νται «επα­νά­στα­ση». Επί­σης στην υπό­θε­ση του ΚΚΕ σημα­ντι­κό είναι να τονι­στεί ότι χαί­ρει ειδι­κής προ­στα­σί­ας από το κρά­τος μας,. Το οποίο αρνεί­ται να εφαρ­μό­σει τον νόμο και να ελέγ­ξει τα οικο­νο­μι­κά του κόμ­μα­τος και αρνεί­ται να χαρα­κτη­ρί­σει παρά­νο­μη τη λει­τουρ­γία μιας εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης που υπό­σχε­ται να επι­βά­λει τη «δικτα­το­ρία του προ­λε­τα­ριά­του» και να πολε­μή­σει και ενα­ντί­ον του Ελλη­νι­κού Στρα­τού» , αν δεχθού­με εχθρι­κή επίθεση”.

Παρου­σιά­σα­με όλο τον ωμό, πρω­τό­γο­νο αντι­κομ­μου­νι­σμό της εφη­με­ρί­δας (που άλλω­στε αρέ­σκε­ται να προ­σφέ­ρει στους ανα­γνώ­στες της ότι πιο αρα­χνια­σμέ­νο — αντι­κομ­μου­νι­στι­κό βιβλίο έχει κυκλο­φο­ρή­σει τα τελευ­ταία χρό­νια) για να δεί­ξου­με τόσο το μένος της, όσο και το επί­πε­δο των επι­χει­ρη­μά­των της σε ένα κόμ­μα που και στους και­ρούς της παν­δη­μί­ας δεί­χνει με λόγια και έργα ότι είναι κοντά στο λαό, στις αγω­νί­ες του και κυρί­ως στις πραγ­μα­τι­κές του ανάγκες.

Όλο αυτό το διά­στη­μα μέσα στους μαζι­κούς φορείς, στη Βου­λή, μέσω των οργα­νώ­σε­ων του παρεμ­βαί­νει στα ζητή­μα­τα της παν­δη­μί­ας απο­κα­λύ­πτο­ντας ευθύ­νες, κάνο­ντας προ­τά­σεις, οργα­νώ­νο­ντας αντιστάσεις-διεκδικήσεις.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κά τα όσα ανα­φέ­ρει σε δήλω­ση του ο Δ. Κου­τσού­μπας: «Το ΚΚΕ αντι­με­τω­πί­ζει με υψη­λό αίσθη­μα ευθύ­νης την περι­πέ­τεια δημό­σιας υγεί­ας που περ­νά­ει η χώρα και ολό­κλη­ρος ο κόσμος. Έχει ήδη κατα­θέ­σει προ­τά­σεις για να θωρα­κι­στεί — όσο είναι δυνα­τό — το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας και οι εργα­ζό­με­νοι σ’ αυτό. Κατέ­θε­σε επί­σης προ­τά­σεις για τη στή­ρι­ξη των εργα­ζο­μέ­νων, των ελεύ­θε­ρων επαγ­γελ­μα­τιών, των αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων, που επη­ρε­ά­ζο­νται από τις επι­πτώ­σεις στην οικο­νο­μία και τη λήψη των ανα­γκαί­ων μέτρων.»

Φυσι­κά και από την παν­δη­μία απο­κα­λύ­πτο­νται ανά­γλυ­φα οι μεγά­λες  εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος (που υπο­στη­ρί­ζει ένθερ­μα η εφη­με­ρί­δα) στην πρό­λη­ψη και αντι­με­τώ­πι­ση του ζητή­μα­τος σε μία περί­ο­δο που η επι­στή­μη- κάτω από άλλες κοι­νω­νι­κο­οι­κο­νο­μι­κές συν­θή­κες- θα μπο­ρού­σε να κάνει θαύ­μα­τα. (Άλλω­στε το παρά­δειγ­μα της Κού­βας είναι χαρακτηριστικό…).

Ναι «Κυρια­κά­τι­κη Δημο­κρα­τία» αν κάτι απέ­δει­ξε και η παν­δη­μία είναι ότι η αστι­κή ιδε­ο­λο­γία, η υπε­ρά­σπι­ση του σάπιου καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος, είναι «μάζα παλιο­σί­δε­ρα, που έχει απο­δει­χθεί άκυρη»!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο