Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Αντικομμουνιστές της Λατινικής Αμερικής, ενωθείτε»: Νέο παραλήρημα του φασίστα Μπολσονάρο

Σε νέο αντι­κομ­μου­νι­στι­κό παρα­λή­ρη­μα προ­χώ­ρη­σε ο νεο­ε­κλε­γείς πρό­ε­δρος της Βρα­ζι­λί­ας Ζαϊρ Μπολ­σο­νά­ρο μιλώ­ντας το περα­σμέ­νο Σάβ­βα­το στην «Σύνο­δο των Συντη­ρη­τι­κών της Αμε­ρι­κής» που φιλο­ξε­νεί­ται στη βρα­ζι­λιά­νι­κη πόλη Φοζ ντε Ιγκουασού.

Ο Μπολ­σο­νά­ρο υπο­σχέ­θη­κε πως θα συνερ­γα­στεί με άλλους ηγέ­τες με σκο­πό να κατα­πο­λε­μή­σει τον κομ­μου­νι­σμό στη Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή, με στό­χο να «εδραιώ­σει τη νέα πολι­τι­κή γραμ­μή» της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής που γεν­νή­θη­κε στις εκλο­γές του Οκτώ­βρη, όταν ο ίδιος εξε­λέ­γη πρό­ε­δρος της Βραζιλίας. 

Στα ίδια βήμα­τα με τον πατέ­ρα του κινή­θη­κε και ο Εντουάρ­ντο Μπολ­σο­νά­ρο, γιός του προ­έ­δρου, γερου­σια­στής και εκ των διορ­γα­νω­τών της ακρο­δε­ξιάς σύνα­ξης στο  Φοζ ντε Ιγκουα­σού, ο οποί­ος μάλι­στα πρό­τει­νε τη Βρα­ζι­λία ως… πιθα­νή έδρα δικα­στη­ρί­ου που θα δημιουρ­γη­θεί με σκο­πό «να δικά­σει τις κομ­μου­νι­στι­κές δικτα­το­ρί­ες» της ηπείρου! 

«Η Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή ενώ­νε­ται για να πει όχι στο σοσια­λι­σμό για­τί δεν θα είμα­στε η επό­με­νη Βενε­ζου­έ­λα» σημεί­ω­σε σε δηλώ­σεις του ο Εντ. Μπολσονάρο.

Στην «Σύνο­δο των Συντη­ρη­τι­κών» συμ­με­τεί­χαν ακρο­δε­ξιές πολι­τι­κές προ­σω­πι­κό­τη­τες από διά­φο­ρες χώρες της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής, μετα­ξύ των οποί­ων ο κου­βα­νι­κής κατα­γω­γής τρο­μο­κρά­της με έδρα το Μαϊ­ά­μι Ορλά­ντο Γκου­τιέ­ρες Μπορονάτ. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο