Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντικομμουνιστικές ασυναρτησίες από βουλευτή της ΝΔ

Στον πλέ­ον ωμό αντι­κομ­μου­νι­σμό κατέ­φυ­γε ο βου­λευ­τής της ΝΔ Κώστας Καρα­γκού­νης, μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής όπου συζη­τή­θη­κε το νομο­σχέ­διο για το «πόθεν έσχες» των δικα­στι­κών. Με αφορ­μή τη συζή­τη­ση που άνοι­ξε περί «ανε­ξάρ­τη­της» Δικαιο­σύ­νης και δια­φθο­ράς, ανα­πα­ρή­γα­γε αντι­κομ­μου­νι­στι­κές ασυ­ναρ­τη­σί­ες περί «διε­φθαρ­μέ­νων απο­λυ­ταρ­χι­κών καθε­στώ­των τύπου Στά­λιν», περί ανά­γκης «να γίνο­νται σεβα­στά τα ατο­μι­κά δικαιώ­μα­τα (…) για να μη μετα­βλη­θού­με, χωρίς να το κατα­λά­βου­με, σε μία χώρα τύπου Στά­ζι» κ.ά.

Τα στε­λέ­χη της ΝΔ με τέτοια κρε­σέ­ντο αντι­κομ­μου­νι­σμού, ιστο­ρι­κής άγνοιας και αμνη­σί­ας, με την ανα­πα­ρα­γω­γή του κατα­σκευά­σμα­τος της ΕΕ περί «απο­λυ­ταρ­χι­κών καθε­στώ­των» ‚που προ­σπα­θεί να εξι­σώ­σει τον κομ­μου­νι­σμό με το φασι­σμό, βγά­ζουν λάδι τις φασι­στι­κές δυνά­μεις που είναι γνή­σιο τέκνο του καπι­τα­λι­σμού, του συστή­μα­τος που υπη­ρε­τούν όλα τα αστι­κά κόμ­μα­τα. Και ταυ­τό­χρο­να τέτοιες ανα­φο­ρές, που απο­δί­δουν στην πολι­τι­κή του ΣΥΡΙΖΑ χαρα­κτη­ρι­στι­κά που δεν έχει, φτά­νο­ντας να «βαφτί­ζουν» την πολι­τι­κή του, που υπη­ρε­τεί μέχρι κεραί­ας τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου, περί­που …«κομ­μου­νι­στι­κή», βολεύ­ουν μια χαρά το διπο­λι­κό παι­χνι­δά­κι περί «συντή­ρη­σης» και «προ­ό­δου», «αντι­δε­ξιών» και «αντι­ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ» μετώ­πων και πάει λέγο­ντας. Κατά τα άλλα, τα κόμ­μα­τα που υπη­ρε­τούν την πολι­τι­κή του κεφα­λαί­ου, που κάνει τους χώρους δου­λειάς εργα­σια­κά Ντα­χά­ου, και την ιμπε­ρια­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα ΗΠΑ — ΝΑΤΟ και ΕΕ, που σπέρ­νει θύμα­τα σε όλο τον πλα­νή­τη, πάει πολύ να μιλά­νε περί «δημο­κρα­τί­ας» και «δικαιο­σύ­νης». Όσο για τα περί δια­φθο­ράς ας κοι­τά­ξουν τον εαυ­τό τους στον καθρέ­φτη: Οι μίζες, τα σκάν­δα­λα τύπου «Siemens», εξο­πλι­στι­κά κ.ά. είναι σύμ­φυ­τα με τον καπι­τα­λι­σμό, στο σύστη­μα που κυβέρ­νη­ση, ΝΔ και όλα τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα υπερασπίζονται.

Έγινε και «αντιρατσιστής»…

Μετά την πλη­ρω­μέ­νη απά­ντη­ση που δέχθη­κε από το ΚΚΕ, ο βου­λευ­τής της ΝΔ ξεκί­νη­σε άλλο τρο­πά­ρι, λέγο­ντας πως δεν μπο­ρεί το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα να εμφα­νί­ζε­ται πολέ­μιος του ρατσι­σμού, για­τί «αρνή­θη­κε να δεχθεί την ποι­νι­κο­ποί­η­ση της άρνη­σης του ολο­καυ­τώ­μα­τος». Βέβαια, συνει­δη­τά απο­σιώ­πη­σε πως ο περι­βό­η­τος «αντι­ρα­τσι­στι­κός» νόμος στον οποίο ανα­φε­ρό­ταν, ενσω­μά­τω­νε σχε­τι­κή από­φα­ση της ΕΕ που προ­έ­βλε­πε την ποι­νι­κο­ποί­η­ση όσων αρνού­νται να κατα­δι­κά­σουν εγκλή­μα­τα γενο­κτο­νί­ας, πολέ­μου, αυτο­κα­θάρ­σε­ων κλπ., όπως βέβαια τα εννο­εί η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση. Για παρά­δειγ­μα, με βάση τη λογι­κή της ΕΕ κάλ­λι­στα θα μπο­ρού­σαν να συρ­θούν στα δικα­στή­ρια άνθρω­ποι που αντι­τά­χθη­καν στην επέμ­βα­ση κατά της Γιου­γκο­σλα­βί­ας, την οποία οι ιμπε­ρια­λι­στές δικαιο­λό­γη­σαν στο όνο­μα της «εθνο­κά­θαρ­σης» που έκα­νε ο Μιλόσεβιτς…

Η απάντηση του ΚΚΕ

Ο ειδι­κός αγο­ρη­τής του ΚΚΕ Μανώ­λης Συντυ­χά­κης στη δευ­τε­ρο­λο­γία του έδω­σε απά­ντη­ση στα όσα είπε ο βου­λευ­τής της ΝΔ, σημειώ­νο­ντας πως απο­τε­λούν «μνη­μείο αντι­κο­μου­νι­σμού, ένα παρα­λή­ρη­μα συκο­φα­ντιών, ιστο­ρι­κής αμνη­σί­ας και άγνοιας και αντι­κει­με­νι­κά τέτοιες από­ψεις υπη­ρε­τούν φασι­στι­κές δυνά­μεις όπως τη Χρυ­σή Αυγή στη χώρα μας που προ­βάλ­λει την ίδια ακρι­βώς επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία». Όπως είπε, «πάει πολύ να μιλά­τε για τη δια­φά­νεια, για την πάτα­ξη της δια­φθο­ράς και του μαύ­ρου χρή­μα­τος όταν η δική σας παρά­τα­ξη, ως αστι­κό κόμ­μα, υπη­ρε­τεί­τε ένα τέτοιο σύστη­μα που αυτά τα έχει στο DNA του. Υπη­ρε­τεί­τε δηλα­δή ένα σάπιο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστημα».

Ο Μανώ­λης Συντυ­χά­κης στη­λί­τευ­σε επί­σης τη στά­ση του υπουρ­γού Δικαιο­σύ­νης, Μιχά­λη Καλο­γή­ρου, ο οποί­ος απέρ­ρι­ψε την τρο­πο­λο­γία του ΚΚΕ που αφο­ρού­σε την κατάρ­γη­ση του αυτό­φω­ρου για τα εγκλή­μα­τα διά του Τύπου.

Επί της αρχής του νομο­σχε­δί­ου όλα τα κόμ­μα­τα δήλω­σαν «Ναι», με εξαί­ρε­ση τη Χρυ­σή Αυγή που ψήφι­σε «Παρών».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο